Honor 9x: адекватний флагман за адекватну вартість

18/12/2019

Коли береш в руки новий Honor 9х, перше враження — вау ефект від дизайну. Задня кришка флагману має модний відтінок Pantone 2020 (синій, якщо що) з переливаючою поверхнею. Придивляючись можна побачити букву «Х». Ну виглядає круто, справді!

1_pic-section-03-bg-pc.jpg

Дизайн

Дизайн флагману дуже витончений: ніяких рамок, ніяких випуклих місць, просто величезний сенсорний екран і приємний на дотик матеріал задньої панелі. 
До речі, корпус зроблений з пластику, але на дотик нагадує скло. Він трохи «збирає» відбитки пальців, хоча їх доволі легко стерти серветкою. Плюс завжди можна «одягти» свій телефон у чохол, що дозволить уникнути цієї проблеми. 
Розмір флагману 19,5 на 9 см – самий «сік», щоб зручно було тримати в руці. 
Внизу є два роз’єми: для зарядки та для навушників – стандарт. А от зверху нетиповий для інших смартфонів виріз – «вікно» для pop-Up камери. 
Є можливість вставити карту пам’яті до 512 Гб, але тоді доведеться обійтись однією сімкою. Або ж під'єднати дві сімки та залишитись без додаткових гігабайтів. Додавши таку гібридну систему Sim карт виробник явно «промазав», але що маємо те маємо.

pic-section-15-bg-pc.jpg
З мінусів також – відсутність NFC, тобто безконтактної оплати. В магазині смартфоном не «посвітиш», доведеться носити готівку! =)

Дисплей

Екран 6.59" дюйми, повний сенсор і жодної кнопки на дисплеї чи під ним, ніяких рамок – це прямо повноцінний фаблет! 
Розробники вирішили вставити матрицю IPS: чи то зір користувача хотіли поберегти, чи то свій гаманець. Разом з тим, дисплей круто виглядає, на ньому зручно дивитися відео та фото, комфортно грати в ігри і так далі. Екран захищений спеціальним покриттям Gorilla Glass 5. Плюс в комплекті зразу йде захисна плівка, яка вже наклеєна на смартфон.
Розширення екрану становить Full HD+ - 2340x1080 пікселів, щільність - 391 піксель на дюйм. Проте розширення можна міняти в налаштуваннях: можеш вибрати «розумне розширення», коли смартфон буде сам вирішувати, який діапазон використовувати в залежності від контенту, а можеш виставити розширення вручну (HD+ чи Full HD+). 
Є корисна штука для тих, хто турбується про свої очі – захист зору. Цю функцію можна включити у налаштуваннях екрану. Суть у тому що дисплей міняє відтінок в сторону тепліших тонів.

pic-section-04-bg-pc.jpg

Процесор і акумулятор

Флагман працює на доволі потужному 8-ядерному процесорі Kirin 710F. До речі, китайська версія цього смартфону працює на Kirin 810. Операційна система - Google Android 9. 
Оперативна пам'ять флагману – 8 Гб. За тестом АнТуТу гаджет набрав 169К у звичайному режимі та 189К у продуктивному режимі.
Об’єм акумулятора  флагману становить 4000 mAh. Не дивлячись на це, при середньо статистичному використанні, довше, чим один день, гаджет не «протягне». Заряджається пристрій не так швидко як хотілось би: сто хвилин знадобилося щоб догнати заряд із 40% на повний об’єм. Тому не відкладай на завтра те, що можна зарядити сьогодні! =) 

pic-section-16-object.png

Games

На флагмані Honor 9х можна насолодитися якісною грою! Великий та якісний дисплей дає можливість цілком зануритись у віртуальну реальність!

pic-section-17-bg-pc.jpg

Проте, через годину інтенсивної гри 12-нанометровий процесор починає нагріватись і трохи «зависає». Просто дай йому відпочити і остудитися, чувак! =) Або для ігор обирай смартфон з більш потужним та енергоефективним процом — Black Shark 2 або Razer Phone 2:

Камера

Потрійний модуль на задній панелі смартфону та рухома фронтальна камера – хороший набір для тих, хто любить мобільну фотографію та не пропустить шансу «заліпити» кадри в соціальні мережі. 
Основна ширококутна камера розрахована на 48 Мп та має діафрагму 1.8. Крім того є ультра ширококутна камера на 8 Мп та модуль для розмивання заднього фону на 2 Мп.


926D72CE-770D-4E6A-906C-6047F92CE687.JPG

Важко назвати Honor 9x монстром фотозйомки, проте свої гроші він «відробляє». Навіть фото у темряві та при поганому освітленні завдяки довгій витримці виходять доволі непогано. Оцініть самі:


jgjg.jpg

Фронталку флагману відразу не побачиш - вона схована всередині. Це так званий ефект pop-up: при необхідності камера поважно «виїжджає» назовні та робить фото. Ці 16 Мп дають доволі непогані селфі, до речі. Є портретний режим, який забезпечує фокус та розмиття заднього плану. 
Фронтальна камера немає Face ID. Проте ваші дані захищені Touch ID або ж смартфон розблокується простим паролем (цифровим/графічним).

pic-section-06-bg-pc.jpg

Впав телефон? Не біда! В цілях захисту у флагмані є автоматичне закриття фронтальної камери при падінні гаджету. 

Стабілізація при зйомці відео є, проте працює вона лише при форматі 720р.

Більше прикладів фото знайдеш на нашому відеообзорі:

Підсумки

Якщо коротко, то Not Bad. Це не хіт сезону, але і не повне «фе». 
Переваги:
⦁    Гарний дизайн;
⦁    Екран. Виглядає круто і це той випадок, коли розмір має значення;
⦁    Доволі потужний процесор 710F;
⦁    Непогана нічна зйомка;
⦁    Цінова доступність;
Недоліки:
⦁    Трохи повільна зарядка;
⦁    Якість фото далеко не найвища;
Кому підійде?
Honor 9x – «середнячок» для тих, хто не вимагає від свого смартфону мега функціоналу. Для тих, хто просто хоче придбати нормальний гаджет для спілкування, фото на пам’ять і т.д., без лишнього пафосу.
Це смартфон і для тих, хто багато часу проводить «сидячи» в телефоні. Завдяки великому екрану ти зможеш і попрацювати, і фільм подивитись.

Читайте також:

Razer Phone VS Xiaomi Black Shark: хто кого?

Порівняння Honor 10 Lite vs Honor 8X: що обрати?

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?