Флагманські характеристики не флагманських смартфонів: Samsung Galaxy A8 2018, OnePlus 3T, Google Pixel

14/03/2018

Якщо ви збираєтесь придбати смартфон і готові потратити на покупку від 12 до 15 тис. гривень, але ще не визначитись, який саме обрати, то ймовірно порівняння наведене нижче вам у цьому допоможе. Пристрої в такому ціновому сегменті не вважаються флагманськими, але майже не поступаються їм по характеристиках.

Для порівняння були обрані:

Характеристика

Galaxy A8 2018

OnePlus 3T

Google Pixel

Діагональ

5.6"

5.5"

5"

Процесор

8-ядерний

Exynos 7 Octa 7885

4-ядерний

Snapdragon 821

4-ядерний

Snapdragon 821

Оперативна пам’ять

4 ГБ

6 ГБ

4 ГБ

Батарея

3000 мАг

3400 мАг

2770 мАг

Вбудована пам’ять

32 ГБ

128 ГБ

32 ГБ

Кількість SIM-карт

2

2

1

Роз’єм для зарядки

Type-C

Type-C

Type-C

 

Якщо порівнювати виключно по технічних характеристиках, то лідирують OnePlus 3T та Samsung Galaxy A8 2018. Google Pixel суттєво відстає, але важливо пам’ятати, що далеко не все вирішують цифри.

Діагональ екрану

Коли справа стосується розміру екрану, то більше не завжди означає краще. Google Pixel має найменшу діагональ — 5 дюймів, що дозволяє безпроблемно керувати смартфоном однією рукою. A8 та 3Т мають приблизно однакову діагональ, але працювати однією руком вже далеко не так зручно. А для тендітної жіночої руки дотягнутися до шторки буде майже нереально.

google-pixel-pixel-xl-retail-1.jpg

Процесор

Явним лідером у цьому показнику є Galaxy A8, не в останню чергу тому, що смартфон з’явився на ринку у 2018 році, а Pixel та OnePlus у 2016 році. Два роки різниці для процесора — значний проміжок часу. Якщо ця характеристика для вас визначальна кращим вибором буде смартфон від Samsung.

s8-7.@750.jpg

Оперативна пам’ять

Для сучасних смартфонів норма по оперативці складає від 3 до 6 ГБ і всі з представлених апаратів потрапляють в ці межі. У OnePlus 3T оперативної пам’яті на 2 ГБ більше. У звичайних умовах це важко оцінити. Коли справа доходить до роботи з багатьма вкладками у браузері, то OnePlus на долі секунди швидший. Якщо ж брати до уваги швидкість анімації системи, то перше місце за Google Pixel, через те, що система Andriod найкраще підігнана та оптимізована під цей пристрій. І хоч Pixel був представлений ще у 2016 році, він вже оновився до 8-ї версії Android.

Батарея

Найпотужніший акумулятор у OnePlus 3T, а найслабший у Google Pixel, проте якщо врахувати, що у Pixel суттєво менший екран, то показники автономності не сильно будуть відрізнятися. Усі три пристрої в режимі помірного користування “живуть” приблизно один день.

Вбудована пам’ять

За об’ємом вбудованої пам’яті OnePlus 3T по праву може називатися “вбивцею флагманів”, її об’єм складає 128 ГБ з можливістю розширення. У Galaxy A8 пам’яті в 4 рази менше, але теж є можливості для розширення. В Google Pixel вбудованої пам’яті — 32 ГБ і можливостей для розширення немає проте діють особливі умови щодо зберігання даних на Google диску.

1_12.jpg

Кількість SIM-карт та роз’єм для зарядки

Можливості встановити додаткову SIM-карту немає лише в Google Pixel. У двох інших смартфонах у вас є можливість користуватися двома номерами, наприклад один для зв’язку, а інший для інтернету. Усі три смартфони мають Type-C роз’єм для зарядки та синхронізації. У 2018 році — це норма для будь-якого пристрою, який хоче конкурувати з флагманськими девайсами.

Камери

По технічних характеристиках камери ніби все однозначно, але чи співпадають цифри зазначені виробниками з якістю реальних фотографій.

Характеристика

Galaxy A8 2018

OnePlus 3T

Google Pixel

Основна камера

16 МП

16 МП

12,3 МП

Фронтальна камера

16 МП + 8 МП

16 МП

8 МП

Порівняння камер усіх трьох смартфонів можете знайти у нашій статті: “Який смартфон фотографує краще: Samsung Galaxy A8 2018, OnePlus 3T чи Google Pixel”.

Додаткові фішки смартфонів

Galaxy A8 2018

OnePlus 3T

Google Pixel

Екран зі співвідношенням сторін 18,5:9.

Захист окремих файлів у файловому менеджері.

Функція Smart Lock (пристрій не буде блокуватися поки він з вами).

Окремий слот для картки пам’яті.

“Ігровий режим” — відключає сенсорні клавіші під час того, як ви запускаєте ігри.

Наявність NFC.

Функція always on display.

Автоматичний “Нічний режим”.

Остання версія Android.

Подвійна фронтальна камера.

Механічна клавіша для беззвучного режиму.

Є функція віддаленого блокування та стирання даних на пристрої.

А флагман OnePlus отримає потрійну камеру з датчиками 12 і 20 Мп, а також камеру ToF

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?