Чохли UAG проти Moshi: що купити для iPhone?

27/12/2019

Коли вартість топового смартфона перевалила за 1000$, мало в кого залишилося питання "А чи носити мені смартфон в чохлі?". Майже всі мої знайомі використовують захисні плівки та скло, крім деяких. Власники чохлів UAG не завжди клеять скло на екрани смартфонів, впевнено стверджуючи, що дисплеї гаджетів захищають кейси. Як чохол це робить та чи варто платити 1000 грн. за кейс, дізнаєтеся у цій статті.

Мілітарі кейси UAG і “стиляги” Moshi

Бренди UAG і Moshi відомі виробники аксесуарів. Дві компанії схожі тим, що створюють кейси для топових смартфонів, однак відрізняються абсолютно різним підходом і цінностями.

UAG — це американський бренд, продукцію якого можна впізнати з першого погляду. Їх кейси брутальні, доволі габаритні та неймовірно захищені. Кейси UAG протестовані за стандартом MIL STD 810G 516.6 (механічний удар і падіння), а велика кількість оглядів в мережі тільки підтверджують інформацію виробника - навіть з великої висоти падіння, смартфони не отримували пошкоджень, зберігали вигляд і працездатність. В офісі колеги-власники UAG теж погоджуються зі словами, що ці кейси найміцніші та навіть перевіряли їх на стійкість до льодового покриття, що особливо актуально у зимовий період. 

купить айфон украина

На відміну від UAG, компанія Moshi робить ставку на дизайн - їх вироби лаконічні, стильні та менш габаритні. Виробник підкреслює, що всі дизайни розробляє самостійно, тому чохли Moshi самобутні та підходять для тих людей, які хочуть підкреслити свою індивідуальність.

купить айфон украина

Не можна сказати, хто найкращий серед виробників - кейси задовольняють потреби різних груп споживачів. Комусь потрібен максимальний захист, а комусь - гарний дизайн. Тому при виборі чохла спочатку запитайте себе, чи ви хочете захистити дорогий смартфон, чи підкреслити його дизайн. У першому варіанті, ви будете змушені пожертвувати легкістю та габаритами гаджета, однак отримаєте преміальний захист. У другому варіанті, кейс буде прикрасою смартфона та буде служити гарним аксесуаром до всього образу, однак рівень захисту буде таким ж, як у більшості кейсів на ринку.

Щоб швидко підібрати чохол, розглянемо актуальний модельний ряд кейсів обох виробників.

UAG - брутальщіна і не тільки

купить айфон украина

Взагалі UAG є абревіатурою від назви Urban Armor Gear, що з англійської перекладається як міський бронежилет чи міські обладунки. Як вже було сказано, кейси UAG є прикладом міцності, тому їх часто обирають люди, які люблять активний відпочинок, їздять на велосипеді, займаються екстремальними видами спорту, фотографують і знімають на свій смартфон. Бренд має широкий модельний ряд, серед якого можна знайти різні за дизайном аксесуари.

купить айфон 11 украина

Серія Monarch є преміальною, відрізняється дуже брутальним виглядом і має 5-шарову конструкцію. Всі деталі кейсів Monarch мають максимальний захист, камери та екран додатково зберігаються завдяки “напливам” матеріалу. Тобто, краї чохла вищі за екран і модулі камер смартфонів, тому при горизонтальному розміщенні гаджета, тендітні деталі не будуть дряпатися. Також такі краї захищають екран чи камери при падінні (якщо звичайно смартфон не падає на криву поверхню, камінь чи інші предмети).

Серія Pathfinder є базовою для бренду UAG і виступає основою для інших лінійок. Кейси Pathfinder також доволі брутальні на вигляд, однак відрізняються від попередньої лінійки конструкцією. Вони аналогічно до Monarch представлені в різних кольорах і захищають не тільки корпус, а й екран і камери. Особливістю серії є мілітарі чохли Pathfinder Camo - такий принт у моді, а також добре підійде на подарунок чоловікові.

Наступною відомою серією кейсів UAG є Plasma. Вони створені за основою Pathfinder, однак є більш легкими на вигляд, завдяки напівпрозорій конструкції. Ще більш полегшеними і не такими брутальними є кейси з серії Plyo - вони мінімалістичні, не так сильно збільшують габарити гаджета, але так само добре його захищають.

Також стриманими на вигляд є чохли Civilian. Ці моделі можуть підійти користувачам, яких бентежить надто грубий дизайн кейсів чи збільшення габаритів смартфонів. 

Всі аксесуари мають кілька кольорових варіантів, відрізняються високою міцністю та якістю. Кейси не мають таких проблем як дешеві аналоги - всі кнопки легко натискаються, грані гаджетів захищені, порти не перекриті. Плюсом чохлів є їх текстуровані поверхні - з модою на скло корпуси гаджетів стають дуже слизькими, а кейси UAG дозволяють їх надійно тримати у руках.

Гарним прикладом для запобігання вислизання смартфона є кейси серії Metropolis, яку також випускають у компанії UAG. Ще дві серії кейсів мають виражену текстуру поверхні Trooper і Outback. Останній має більш низькопрофільну конструкцію, що актуально для гаджетів з заокругленим екраном чи дуже тонкою товщиною.

Варто зауважити, що UAG виготовляє захисні чохли не тільки для смартфонів, а й для ноутбуків (Macbook) і для iPad. Тому якщо ви є власником пристроїв екосистеми Apple, то можете захистити всі свої гаджети преміальними кейсами UAG.

Moshi - коли зміст і форма важливі однаково

Кейси виробника Moshi також є представниками люксових аксесуарів, однак вони взагалі не схожі на чохли UAG. Виробник Moshi відомий тим, що кожен дизайн розробляє з нуля, використовує eco-friendly матеріали та створює не тільки чохли, а й кабелі, сумки та навіть дрібну електроніку.

купить айфон 11 украина

Аналогічно до попереднього бренду, Moshi виготовляють кейси для Macbook і цікаві за дизайном чохли для iPad (серія оригамі виглядає дуже футуристично). Якщо розбирати асортимент чохлів для iPhone, то виробник передбачив різні формфактори.

Серія iGlaze включає лаконічні кейси з металізованою рамкою. Чохли iGlaze відповідають військовому стандарту захисту, як і UAG, але виглядають більш мінімалістично. Рамка не тільки покращує захист гаджета, але й виглядає доволі стильно, гарно переливаючись на світлі.

Для любителів чохлів-книжок у виробника є цікава серія кейсів Overture. Ці чохли поєднують в собі роль захисника гаджета та гаманця, адже мають відділення для кредитних карток, готівки та чеків. Для власників великих смартфонів чохол Overture допоможе звільнити руки від гаманця, а також швидко шукати необхідні картки при розрахунку на касі (що особливо актуально при використанні Apple Pay). 

Ще продуманими за конструкцією є чохли Altra. Вони не тільки відрізняються від більшості за дизайном, а ще й набагато зручніші, завдяки комплектному ремінцю. Він дозволить носити смартфон на руці, що особливо актуально, коли потрібно розрахуватися, взяти до рук каву або відкрити автомобіль. Плюс кейсів ще й у текстурованій поверхні, яка не дає гаджету ковзати в руках і захищає від появи відбитків пальців на поверхні. 

Ще популярною моделлю чохлів є Vitros - вони стають особливо популярними для різнокольорових смартфонів (як iPhone 11), адже і захищають, і дають побачити колір корпусу. Це ультрапрозорі кейси з міцною конструкцією, яка протестована відповідно до військового стандарту. Чохли Vitros мінімалістичні і надійні, можуть обиратися як альтернатива оригінальним прозорим чохлам Apple.

І ще один прозорий варіант від Moshi - це чохли Super Skin. Вони максимально тонкі, але стійкі до подряпин. Підходять тим, хто хоче максимально зберегти тонкі габарити смартфону та не змінювати вигляд гаджета. Також у бренду ще є кейси Captor Slim. Їх головна особливість у наявності окремої деталі, яка слугує тримачем під час користування гаджетом (дуже зручно при фотографуванні чи зйомці відео), а також “ніжкою” підставкою (для комфортного перегляду відео).

Висновки

При прямому порівнянні не можна сказати які кейси кращі - UAG чи Moshi. Виробники націлені на різні аудиторії людей, однак враховують потреби сучасних користувачів, адаптуючи чохли для щоденного використання, великих смартфонів і їх матеріалів корпусів.

Якщо говорити за ціни аксесуарів, то тут допоможе математика - на прикладі купівлі чохла Altra від Moshi для iPhone 11, вартість кейса буде складати близько 5-ти відсотків від вартості смартфона. Не забувайте, що всього 5 відсотків можуть запобігти пошкодженням, які дорого вартують у ремонті, зберегти зовнішній вигляд (для більш вигідного обміну смартфону на новий), а також повністю відповідати преміальному гаджету за виглядом. Чохол буде служити доповненням до всього образу людини та підкреслювати одяг, сумку, іншу техніку. Аксесуари можуть розповісти більше, навіть, про спосіб життя чи хобі, тому приділяйте достатньо уваги таким елементам і нехай ваші гаджети завжди приносять задоволення!

У своїх соціальних мережах ми ділимося свіжими новинами зі світу техніки, а ви можете ділитися з нами світлинами своїх гаджетів - ми любимо цікаві фото та історії наших фоловерів. Шукайте нас у Фейсбук і Інстаграм.

Читайте також: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?