Чим ліцензійне програмне забезпечення краще піратського?

06/11/2015

Багато хто скаржиться, що ліцензійне програмне забезпечення (надалі по тексту – ПЗ) коштує надто дорого і, хочеш не хочеш, доводиться користуватися піратським. Насправді це не так: більшість звичних платних програм мають безкоштовні аналоги, а ті, які не виходить замінити, коштують не так вже й дорого, особливо якщо підійти до їх купівлі з розумом.

Небезпеки

Для початку важливо усвідомити, чому ліцензійне платне ПЗ краще за піратське. Нові версії ПЗ, які привносять корисні функції, виправляють помилки та пришвидшують роботу, покупець ліцензії отримує в перший же день, а не чекає тиждень-два, доки пірати зламають захист програми і викладуть її на сумнівних сайтах для безкоштовного завантаження. Причому пірати нерідко вбудовують у свою версію ПЗ набридливу рекламу або, що гірше, вірус, який краде паролі електронної пошти, соціальних мереж та номери банківських карток. Простіше кажучи, крадеш ПЗ – ризикуєш бути сам обікраденим!

1_pfukfd.jpg

Безкоштовні аналоги

Другим кроком варто по можливості замінити піратське платне ПЗ безкоштовними аналогами. Так, платний архіватор WinRAR можна замінити на безкоштовний 7-Zip, графічний редактор Adobe Photoshop – на GIMP, офісний пакет Microsoft Office – на LibreOffice тощо. Якщо ж ви активно використовуєте Photoshop та Office у роботі і не можете чи не хочете перевчатися на безкоштовні аналоги, і тут можна зекономити. Обидві вищезгадані програми доступні по підписці (щомісячній орендній платі) у складі Adobe Creative Cloud й Microsoft Office 365 відповідно. Тобто почати користуватися ними можна, заплативши порівняно невелику суму. Нижче на картинках представлені декілька прикладів переходу на безкоштовні аналоги.

7_2.jpg

1_5_small.jpg10_1_small.jpg7_3_small.jpg4_small.jpg

 

Схожа ситуація і з антивірусними пакетами. Мобільні додатки для Android та iOS взагалі коштують копійки – всього по 1 долару за штуку. Встановлювати їх піратські версії – це вершина скупості. Операційну систему Windows вигідніше купувати разом з ноутбуком: в такому випадку вона обійдется у кілька разів дешевше. І навіть якщо ви купуєте Windows окремо, то зовсім не обов'язково переплачувати за Pro-версію. Функції, якими вона відрізняється від звичайної версії, потрібні лише на великих підприємствах.

Щоб зекономити на операційній системі Windows ми відібрали для вас моделі ноутбуків де вона відразу встановлена.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?