Чим ігрова мишка краща за звичайну офісну?

22/10/2015

Вперше в житті побачивши на вітрині магазину цінники на ігрові мишки, можна відчути легкий шок. Невже дві-три додаткові клавіші й гумові вставки по бокам можуть коштувати як п'ять, а то й десять звичайних мишок? І чому ігромани досі користуються старовірськими хвостатими мишами, коли вже давно є бездротові? Насправді, переваг у ігрових маніпуляторів набагато більше, ніж помітно неозброєним оком – про кожну з них ми розповімо детально.

Ергономіка

При проектуванні ігрових мишок компанії-виробники часто звертаються за порадою до професійних кіберспортсменів. Ті в свою чергу охоче діляться своїми думками, досвідом та побажаннями. Як результат, ігрові маніпулятори максимально зручно лягають в долоню, а пальці не втомлюються навіть після годинного ігрового сеансу.

vmHJyCcAU2d7HSHtpG3iUJ.jpg

Ніжки

Їздить по столі чи коврику миша зовсім не на пузі, а на спеціальних ніжках. У дешевих офісних мишей ці ніжки малі за площею, тоді як у ігрових – широченні. Завдяки цьому ігровий маніпулятор значно швидше та плавніше їздить по поверхні. В додачу, ніжки ігрових мишей роблять з міцного тефлону, який не стирається роками.

10270363_4.jpg

Клавіші

Дві додаткові бокові клавіші зустрічаються й у офісних мишей: за ними для зручності закріпляють функції копіювати-вставити. Але лише у ігрових мишей є кнопка перемикання розширення сенсора, тобто швидкості переміщення курсора. Це зручно, наприклад, тоді, коли в веб-браузером та текстовим редактором ви звикли працювати з повільним курсором, а в динамічних іграх-стрілялках – зі швидким.

7396afb230c16cc8544b6aa23f8ec1d4.jpg

Перемикачі

Найпоширеніша поломка миші – перестає працювати або ж навпаки починає спрацьовувати двічі підряд одна з основних клавіш. У ігрових же мишей перемикачі під клавішами фірмові (Omron або Huano), здатні витримати до 5 млн. натисків, що рівноцінно кільком рокам активної експлуатації в іграх.

Сенсор

Серцем ігрової миші є сенсор: лазерний або оптичний, причому обидва типи цілком зручні. Основними виробниками сенсорів для ігрових маніпуляторів є Pixart та Avago. Лазерні сенсори мають вищу роздільну здатність, проте більш вибагливі до поверхні коврика (колір, текстура). Оптичні працюють на будь-якій поверхні, але менш різкі у рухах.

inateck-mouse-review-6.jpg

Кабель та підключення

Бездротові мишки мають хоч і не велику, але все-таки критичну в деяких іграх затримку передачі данних на ПК. Саме тому ігромани віддають перевагу хвостатим мишам. Причому ігрові миші працюють швидше ніж навіть хвостаті офісні: причина у вищій частоті опитування інтерфейсу USB – 1000 проти 125 Гц.

LOGITECH_G203_PRODIGY_SW_02.jpg

Неостанню роль у популярності геймерських мишей відіграє той факт, що ними користуються професійні кіберспорстмени-мільйонери, як то Dendy та XBOCT з української команди NaVi. Приємно усвідомлювати, що у вас в руках точнісінько така ж миша, як у вашого кумира.

Ігрова миша, то необхідність для кожного геймера. На щастя, ціни на товари цієї категорії мають дуже широкий діапазон. Можна купити Gamemax M386B за акційною ціною - 331 грн., а можна і супер-круту SteelSeries Sensei Laser за 3999 грн. Більше сотні ігрових моделей можна віднайти в каталозі і стати, нарешті, ближчим до професійних геймерів.

Вам також може бути цікавий матеріал про те, як вибрати навушники для ігор.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?