CES 2021: найцікавіші новинки

19/01/2021

З 11 до 14 січня пройшла щорічна виставка техніки Consumer Electronics Show (CES). Правда цього року за очевидними причинами вона відбулася в онлайн форматі.

На виставці 1800 компаній продемонстрували свої розробки та нові гаджети. І, повірте, серед них були дійсно круті фічі! ;)

За цим спостерігало більш як 150 000 віртуальних відвідувачів, в тому числі і наша команда. :) 

Тому хочемо поділитися тим, що «зайшло» нам найбільше.

Летс гоу ;)

Project Hazel та PuriCare Mask: захисні маски 80 lvl

Почнемо з найбільш актуального - захисна маска від компанії Razer. Багаторазовий респіратор Project Hazel — гаджет, який має два клапани з вентиляцією та забезпечує фільтрацію від 95% бактерій (що відповідає американському стандарту N95). 

Крім того, це ще й мультифункціональний гаджет (так-так, бо просто захисною маскою Project Hazel точно не назвеш :). Тут є RGB підсвітка зі світловими спецефектами, динаміки та мікрофон для підсилення голосу. 

І одна з головних фішок - прозорий «фасад», який дозволяє побачити істинні емоції співрозмовника. Бо під звичайною маскою часто дуже важко визначити: сміється людина на твій «чорний гумор» чи налаштована дати ляпаса :))

На даний момент Project Hazel ще знаходиться на стадії розробок і коли стане доступною для продажу поки невідомо. 

003BFF46-7C2A-4DA5-8C0E-3CDB68723299.jpeg

LG також представили свою розробку для захисту від вірусів. PuriCare Mask працює від акумулятора та очищує повітря за допомогою HEPA-фільтрів, що забезпечує захист на 99%. 

Samsung Bot Handy: твій новий помічник на кухні

Дуже здивували нові розробки Samsung. Смарт техніка для дому нагадує фільми з майбутнього, де роботи роблять все за тебе. :)

Наприклад, Bot Handy, який за думкою південнокорейських розробників стане чудовим помічником на кухні. 

Гаджет має мега стильний дизайн, але на цьому його переваги точно не закінчуються. Bot Handy зможе накрити на стіл поки ви наносите мейк до приходу гостей, налити вино у бокали поки ви насолоджуєтесь спілкуванням з друзями та загрузити посуд у посудомийку поки ви відпочиваєте. 

F94C6406-1702-43E9-80B3-58566B6A4C36.jpeg

Звучить як сюжет фантастичного роману, але розробники впевнені, що зможуть відтворити цю ідею у майбутньому. Подивимось :)
 

Врубай на повну: Sony 360 Reality Audio

Sony презентувала нову технологію передачі об‘ємного звуку, яка імітує ефект концерту. Разом з тим відразу були представлені два нових динаміки: Sony SRS-RA5000 та SRS-RA3000. Обидва вони дають максимально об‘ємне звучання завдяки технології Sony Immersive Audio Enhancement, підключаються через Wi-Fi чи Bluetooth, підтримують найрізноманітніші формати та аудіо файли. 
 


 

F1A559C1-7E77-4C6F-8C66-4109556E68E8.jpeg

Компанія Harman і її «монстри» звуку

Не «промовчала» на виставці і компанія Harman. Було презентовано декілька новинок, в тому числі і нове покоління портативних колонок - JBL Charge 5 та навушники JBL Tune 660 NC, які витримують до 55 годин роботи та забезпечують чудову шумоізоляцію. ;)

Крім того, Harman показала ще одну свою розробку - JBL Bar 5.0 Multibeam. Це саундбар з підтримкою технології Dolby Atmos та механізмом розподілення звуку MultiBeam. Як запевняють розробники, з такою системою процес перегляду фільму та прослуховування музики буде ще приємнішим. 

Орієнтовна ціна пристрою - 400$, але продаж в США розпочнеться лише навесні. 
 

04FEA138-860F-407A-BA0E-4AB8C2CFAB19.jpeg

В ногу з часом: смарт машина для переробки сміття від Lasso

Тепер бути еко френдлі буде ще легше! Компанія Lasso презентувала свою розробку - смарт бокс для переробки сміття вдома.

B25ABC92-599C-4A81-BDDF-5C9637988696.jpeg

Із мінусів:

  • Досить немаленькі габарити, тому не підходить для маленької кухні;

  • Ціна 3500$.

Із плюсів:

  • Машина сама сортує, визначає тип сміття та пресує його;

  • Ти отримуєш сповіщення на смартфон, коли сміттєвий бак буде заповнений.

Грай по-новому: «розумні» шахи від Square Off 

На виставці CES 2021 компанія настільних ігор Square Off презентувала смарт шахи Neo.

Хтось точно передивився серіал «Хід королеви», не інакше. Але гаджет дійсно вартий уваги. ;)

Реальна гра синхронізується з віртуальною: тобто управління відбувається через телефон і фігури самостійно рухаються на «полі бою». 

У продажі така доска для шахів з‘явиться вже навесні 21-го. 

ECF4217F-6920-48E3-88FE-BE189FF0E778.jpeg
 

Світ TV: новинки від Sony, Samsung та LG

Розпочнемо з компанії LG, яка презентувала декілька цікавих концептів. Найяскравіша ідея - телевізор з прозорою матрицею. 

Дисплей «ховається» в металевий корпус, з якого при натисканні на відповідну кнопку, буде «виїжджати» наверх 55-дюймова OLED-матриця з прозорістю в 40%. Правда, про якість зображення та доступність на ринку розробники LG чітко нічого не сказали. :)

Samsung у цьому році зробили акцент на габарити. Їх нові телевізори мають просто величезні дисплеї: 88, 99 та 110 дюйма!

Головною особливістю телевізорів є не лише розмір, а й сам дисплей. Технологія MicroLED забезпечує роздільну здатність 8К, ідеальний чорний колір та менш схильна до вигорання. 

FD402296-06AE-4B59-BB87-B5F95D367710.jpeg

Sony здивували всіх оновленням лінійки телевізорів Bravia. Фішкою новинок стали не діагоналі екранів (хоча вони далеко не маленькі - 100 та 83 дюйма), не роздільна здатність (хоча апарати підтримують і 4К і 8К), а те, що телевізори використовують Google TV. І це дійсно дає багато можливостей для користувача. ;)

Ноутбук з двома екранами треба?

Компанія ASUS продемонструвала свої останні розробки — покращені ноути ZenBook Duo з діагоналями 14 и 15,6 дюйма.

Це ноутбуки з подвійним екраном, покращеною передачею кольору та більш ергономічними дисплеями. Розробники також попрацювали над ОП, раціонально розподіливши роботу між двома екранами.

У продажі ноутбуки мають з‘явитися з квітня 2021 року.

3B1CC694-EF76-4EC8-9E47-E30F5225E4C2.jpeg

Смартфон перетворюється в брюки планшет!

На CES 2021 компанія LG презентувала ще одну цікаву концепцію — смартфон нового покоління з функцією розширення екрану LG Rollable.

За лічені секунди телефон перетворюється у повноцінний 17-дюймовий планшет

На рахунок внутрішнього наповнення та ціни смартфону поки інформації немає. 
 

093241B7-0D50-4CA7-81F7-E3C978D03CB0.jpeg

Оновлена Intel vPro

Intel презентувала платформу Intel vPro 11-го покоління. Це бізнес-платформа, яка забезпечує високу продуктивність та комплексну безпеку даних.

Оновлена платформа Intel vPro — це чотири процесори Intel Core vPro 11-го покоління, технологія Intel SuperFin, графіка Intel Iris Xe та інтегрований модуль Intel Wi-Fi 6/6E (Gig+), який забезпечує набагато швидший процес передачі файлів.

89DD6552-6C6E-4C2D-84B2-16C3565C5AEE.jpeg

Нові сервіси та онлайн платформи

Також на виставці було презентовано багато різноманітних додатків та платформ.

Так, Samsung представила сервіс Smart Trainer. Це віртуальний тренер, який буде мотивувати займатися спортом вдома.

Така фіча з‘явиться на телевізорах Samsung з нової лінійки.

Схожу платформу для тренувань також на CES 2021 показали Ultrahuman. 

Samsung також презентувала ще один сервіс — SmartThings Cooking. Це додаток для смартфону, який за словами розробників максимально спростить процес приготування.

Алгоритм на основі Food AI від компанії Whisk пропонує меню на тиждень вперед, складаючи при цьому список необхідних продуктів і магазинів, де їх можна замовити.  

Ще одна фішка - рецепт можна синхронізувати на іншу техніку для кухні Samsung, щоб уникнути помилок у приготуванні їжі.

EF205A47-6E42-445B-ABFC-442997BEED79.jpeg

Висновок

So, виставка CES 2021 показала, насамперед, те, що будь-які життєві труднощі лише спонукають людину до розвитку та вдосконалення. 

Дуже помітний тренд на екологічність. Виробники намагаються використовувати більш екологічні матеріали, створюють гаджети для сортування сміття, влаштовують спеціальні бази для переробки своїх пристроїв і так далі. Це, звісно, великий плюс для нас усіх.

Можливо, не всі концепції, які були представлені на виставці, зможуть бути реалізовані. Проте рік точно обіцяє бути цікавим у технологічному плані! ;)

Читай також:

Xiaomi 70MAI Saphir: альтернатива для Apple Watch

Смузі на ізі — Xiaomi Deerma DEM-NU05
 

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?