CES 2019 - роботи, гнучкі технології та тотальна “смартизація”

14/01/2019

Виставка CES - це величезна платформа для усіх виробників-інноваторів у сфері цифрової техніки. Організовує такий масштабний захід американська Асоціація споживчих технологій (СТА), щороку на виставці збираються представники компаній з усього світу, щоб продемонструвати, над якими технологіями та гаджетами працювали їхні фахівці. На цьогорічній виставці у Лас-Вегасі  учасниками стали 180 тисяч компаній зі 150 країн, перерахувати ж кількість представлених ними новинок так само важко, як і просто уявити масштаби події.

Головними трендами CES 2019 стали:

1. Роботи. Вони декілька років поспіль не те, щоб не втрачають популярності, а тільки продовжують дивувати розвитком своїх можливостей. Bot Care від компанії Samsung є роботом-медсестрою, який допомагає у домашніх умовах слідкувати за здоров'ям та за необхідності зв'язуватися із медичною службою. 

бот самсунг.jpg

А от ForwardX Robotics створила спеціальний кейс Ovis Suitcase, який буде перевозити багаж свого власника, їдучи за ним, оминаючи перешкоди та надійно зберігаючи всі речі. Дуже крута штука для відряджень чи тривалих подорожей.

кейс.jpg

2. Гнучкі технології. Компанія Royole продемонструвала всьому світові смартфон FlexPai, який легко згинається посередині свого великого 7.8’’ дюймового екрану.

флекс паи.jpg

Взагалі за останні місяці ходить багато чуток про появу подібних технологій у масовому виробництві смартфонів, цікавість користувачів підігріває навіть такий великий виробник як Samsung. Ще одним прикладом портативності та нестандартного форм-фактору став телевізор від LG - Signature OLED TV R, який має механізм “згортання” екрану. Процес нагадує моторизовані екрани проекторів, але при адаптації до звичайного ТВ, звичайно, дивує пересічного користувача. Такий телевізор значно розширить альтернативні варіанти розміщення, а також буде знахідкою для дизайнерів, які планують розстановку техніки та меблів у обмеженому просторі.

тв сигнатуре.jpg

3. Розумні гаджети. Годівничка для котів, яка розпізнає домашнього улюбленця, спеціальні пов'язки, які допомагають уникнути безсоння, та, навіть, спортивний інвентар із підключенням до інтернету - стає зрозумілим, що з кожним роком, оточуючі наш речі стануть більш зручними та комфортними, але от такі технології, які роблять комбайн повністю автоматизованим лякають.

обща.jpg

Взагалі, питання зникнення цілих професій загострюється, адже роботизовані технології з одного боку, поліпшують комфорт життя, але з іншого змінюють докорінно цілі галузі, при тому відбуваються ці зміни дуже швидко.

Згадуються історії про професії людей, які щоранку працювали будильниками, стукаючи у вікна будинків чи тих, хто запалював вуличні ліхтарі. Необхідність в такій роботі зникла з появою перших технологій і електрики, тому мимоволі замислюєшся, а чи зможе в майбутньому виконувати робот твою роботу?

Такі виставки як CES дозволяють спостерігати за останніми новинками у досягненнях людства в сфері технологій, а також змушують замислюватися над тим, як наш побут змінюється під їх впливом.

Читайте також: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?