Apple Watch - третя версія легендарного гаджету

17/04/2018

Смарт-годинник - вже не новий, але сучасний гаджет, який змінив розуміння годинника як простого аксесуару для контролю часу та поставив перед багатьма людьми питання про “інтелектуальність” інших повсякденних речей людини. Компанія Apple, як всесвітній новатор та законодавець моди у сфері цифрових технологій представивши перші Apple Watch розділила людство на два табори - тих, хто оцінив новинку та тих, хто залишився вірним класичному годиннику. Багато, хто не “розкуштував” пристрій, критикуючи його за вигляд, функції, і звичайно за вартість, яка навіть після виходу третього годинника залишилася досить високою. Що робить Apple Watch незамінним аксесуаром для одних, а інших змушує скептично дивитися на зап’ястя перших? Давайте міркувати разом.

Коротко про пристрій

Apple Watch - це годинник із власною операційною системою та процесором, який пройшов три етапи оновлення. Пристрій останньої третьої серії отримав більш потужну начинку, яка дозволила Siri “заговорити”. По суті користувач отримує від Apple Watch можливість керування iPhone, постійний зв’язок, а також контроль над власним здоров’ям. Гаджет зможе виміряти пульс, має вбудовані барометричний висотомір,  акселерометр і гіроскоп. За допомогою Apple Watch користувач зможе поспілкуватися із співрозмовником, не дістаючи смартфон з кишені. Під час пробіжки, керування автомобілем чи у ситуації, коли вам просто лінь виймати iPhone дана функція спрощує зв’язок до мінімуму.

watch-modelheader-series3-hero-201709_GEO_FR.jpg

Програма контролю здоров’я надає широкі можливості для того, щоб тримати свій фізичний стан у нормі. І для любителів фітнесу, і для офісних працівників, Apple Watch адаптовані таким чином, щоб допомагати власнику контролювати свою форму. Годинник буде нагадувати про необхідність розминки, здійснення рухів, порахує кількість пройдених кроків, серцевий ритм, тощо. Не можна сказати, що Apple Watch найкраще підійдуть професійним спортсменам - для такого рівня на ринку техніки представлені відповідні фітнес-трекери, які по суті спрямовані на спорт і мають більше функцій, що необхідні для підготовки тіла до високих навантажень.  

Що стосується автономності роботи, то тут Apple Watch відкриває дуже спірне питання. Акумулятор маленького, але дуже розумного пристрою вимагає і відповідного живлення, тому навіть нова батарея у гаджеті в залежності від умов використання витримує всього до 3 днів. Зрозуміло, що чим далі, тим частіше годинник буде вимагати підживлення, адже із скороченням строку експлуатації батареї знижується і її витривалість. Відповідно ті, хто не любить думати за постійну зарядку гаджетів, високо Apple Watch не оцінять.

1_зарядка.jpg

Дизайн та досвід використання

Apple Watch є чудовим прикладом дизайнерської майстерності спеціалістів Apple. Годинник має фірмовий мінімалістичний вигляд і однаково добре поєднується із стилем власника протягом дня. Корпус пристрою алюмінієвий, також виробник створив екслюзивні версії Apple Watch Hermes та Apple Watch Edition із стальними та керамічними корпусами відповідно. Екран покритий Ion-X склом підвищеної міцності, а задня панель, де розміщується датчик серцевого ритму виготовлена із композитного матеріалу. Ремінець на вигляд та дотик неперевершений - від’єднати його від пристрою дуже легко, завдяки продуманій кнопочці. Правда, інколи, при максимальному затягненні ремінця, наприклад на тренуваннях чи при вимірюваннях пульсу, буде не дуже комфортно носити гаджет, особливо у спекотну погоду.

19_maxresdefault.jpg

Керування годинником демонструє його статусність, адже він відгукується дуже плавно та швидко. Покриття екрану приємне на дотик, а також виділяється особлива вібрація пристрою - при отриманні сповіщень годинник не дратує, а його вібрацію важко буде сплутати із іншими пристроями.

Продуманим до дрібниць є навіть зарядний кабель гаджету. Завдяки магнітному кріпленню, кабель швидко під’єднується до годинника, забезпечуючи його енергію для наступного активного дня.  

У підсумку, можна виділити окремі особливості Apple Watch, як в позитивному, так і в негативному світлі.

Плюси пристрою:

  • чисельні функції, які у багатьох випадках замінюють смартфон;
  • програма контролю за фізичним станом і наявність датчиків вимірювання;
  • голосовий помічник та здатність до здійснення дзвінків.
  • зрозуміле та зручне керування, ергономічний дизайн.

Мінуси Apple Watch:

  • вартість;
  • акумулятор.

Якщо подивитися на Apple Watch комплексно, то головним чином вони підійдуть для тих людей, які є фанатами компанії Apple та мають у володінні інші пристрої бренду. Ті, хто готовий оновлювати щороку техніку до нових версій і бути першопрохідцями по сучасній техніці також будуть зацікавлені у Apple Watch.

watchos4-series3-apple-music-playlist-watch-hero.jpg

Гаджет буде потрібним користувачам, які є власниками автомобілів, уважно ставляться до свого фізичного стану, а також хочуть завжди бути на зв’язку.  

Але тим, кому не зрозуміло, чому пристрої потрібно часто заряджати та навіщо мати годинник, в який буде потрібно говорити - Apple Watch не підійдуть. Також не варто розглядати даний пристрій професійним спортсменам, які очікують від смарт-годинника повноцінної підтримки тренувань, все ж таки, аксесуар не зможе замінити тренера, а також не розкриває всіх можливостей професійних фітнес-трекерів.

AirPower.jpg

Чи є Apple Watch незамінними для сучасної людини? Навряд чи. Але, якщо на столі стоїть Macbook, в офісі відпочиває після робочого дня iMac, а у кишені лежить новий iPhone із AirPods - то можливо варто і власне зап’ястя прикрасити преміальним гаджетом? Вирішувати вам, а дізнатися більше про Apple Watch можна у нас в каталозі.

Читайте також: 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?