Apple виплатить $234 млн університету Вісконсінга

09/11/2015

Ми вже розповідали вам про судову тяганину між Apple та університетом Вісконсінга стосовно патенту № 5.781.752, і корпорація була визнана винною. Але залишалось відкритим питання розміру компенсації, яке вирішили лише нещодавно.

Окружний суддя Вільям Конлі оголосив штраф у розмірі $234 млн, тоді як університет вимагав виплати $400 млн. У свою чергу, Apple вважає що компенсація повинна бути не більше $110 млн, які були виплачені університетові компанією Intel в результаті врегулювання іншого патентного конфлікту ще у 2008 році.

Журі присяжних підтвердило факт порушення патенту в чіпах A7, A8 і A8X, що використовуються в iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 і iPad mini.

Максимальна сума штрафу могла скласти $862.4 млн, однак позивачеві не вдалося довести навмисність порушення, як було зазначено в позові, тому Apple уникла потрійного збільшення штрафу.

Судова тяганина Apple на цьому не завершується, адже це й же університет знайшов порушення патентних прав в інших чіпах, і позовна заява вже подана до відповідних органів. Схоже, що корпорація вимушено стане спонсором одного з найкращих вищих навчальних закладів США.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?