Apple знову чекають в залі суду

30/10/2015

Судова тяганина між Apple та Samsung вже стала класикою, і свіжа повина про новий спір вже не викликає ефекту неочікуваності. Але на цей раз обійшлось без корейської компанії, адже «яблучники» порушили американський патент.

Причиною спору став патенті №5.781.752, що виданий Фонду досліджень випускників Вісконсіна ще в далекому 1998 році. У документі описуються експериментальні розробки, що дозволяють підвищити ефективність мобільних чіпів.

За словами власників патенту, Apple незаконно застосувала захищену технологію в фірмових процесорах A7, A8 та A8X, що використані в останніх смартфонах, а саме iPhone 5s, iPhone 6 і iPhone 6 Plus та певних моделей iPad.

Не дивно що Apple не погоджується з таким звинуваченням в свою сторону та навіть намагалася домогтися визнання патенту недійсним. На жаль, їм це не вдалось, і вони вже визнані винними в порушенні патентних прав.

Наразі суд повинен лише визначити суму компенсації, що може досягти $862 млн. Для Apple це не така вже й велика сума, але ситуація може сильно вдарити по репутації.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?