4 причини не читати огляди навушників :) З гумором про серйозне

19/10/2017

Портативні, вакуумні, накладні, бездротові "вуха" вже давно висять на спеціальних стійках в магазинах і активно продаються в інтернеті. І якщо в першому випадку обрати навушники легко і просто (прийти і послухати), то купуючи нову модель в мережі, доводиться покладатися на численні огляди.

У цьому і проблема: більшість "оглядів" в мережі приголомшливо неінформативні. Ми постаралися об'єднати в один текст основні причини НЕ читати огляди навушників взагалі. Або придивлятися лише до тих, де не зустрічаються приклади, наведені нижче.

Безкиснева мідь. Якщо в огляді навушників згадується мідь без кисню, далі можна не читати. Адже практично всі сучасні «вуха» (за винятком хіба що однодоларових) виготовлені з використанням безкисневої міді. Не кажучи вже про те, що цей «значущий» факт – цілком маркетингова «фішка» і жодним чином не впливає на якість звуку.

Золоті контакти 3.5 роз'єму. Захоплення з приводу позолоти контактів - ознака поганого огляду. Насамперед тому, що вплив золотистого напилення на якість звуку досить сумнівний, на межі статистичної похибки. А тому заміряти його вдається хіба що за допомогою приладів. І аж ніяк не з допомогою вуха людини, діапазон чутливості якого вельми обмежений.

Неодимові магніти і розміри динаміка. Переглядаючи черговий огляд акустики, придивіться до цих деталей. Розміри динаміка (інакше кажучи, драйвера) і включення в список переваг неодимових магнітів теж багато що говорить про якість пропонованого тексту. Але зовсім нічого - про якість звуку. Причина дуже проста: справа не у розмірі. Секрет гарного звуку - в умінні забезпечити драйвер якісною обв'язкою і отримати взамін ідеальне звучання улюблених пісень. Це робота інженерів, отож розміри динаміка тут майже не впливають на кінцевий результат. До того ж в асортименті пристойних брендів важкувато відшукати моделі навушників без «неодиму». Тому подавати такі магніти, як перевагу  все одно, що захоплюватися наявністю керма в машині.

Ціна має значення. Обираючи навушники, все ж ми хочемо заплатити менше, а отримати більше. Виробники навушників, як не дивно, хочуть того ж -  тому високий цінник брендових вух далеко не завжди буває виправданий☺ Отож, орієнтація автора огляду виключно на цінник говорить лише про дві речі - йому заплатили за хвалебну статтю і / або він не дуже розуміється на навушниках.

Є одне велике АЛЕ. У багатьох випадках ціна дійсно має значення, так як в більш дорогих моделях використовуються багатодрайверні технічні рішення. З їх допомогою музика отримує смачні звукові відтінки і стає яскравішою, а в знайомих з дитинства композиціях завжди можна почути щось нове. Наприклад, гітариста, що впевнено грає мимо нот☺

Хоча і серед моделей початкового рівня досить просто відшукати хороший звук. Це все частіше доводять численні китайські бренди, активно впроваджуючи в свої продукти сучасні компоненти та пропонуючи їх покупцям без особливого збільшення ціни.

Як виглядає хороший огляд навушників

  • пункти, перераховані вище, в ньому не зустрічаються;
  • автор пише огляд не по фотографіям, а слуховуючи вуха в парі з гарним джерелом звуку (найкраще - на телефоні з хорошим звуковим трактом або за допомогою Hi-Fi плеєра);
  • в огляді обов'язково згадано, з якими пристроями навушники звучать добре,а з якими - не дуже ( хоча б тому, що якість звуку безпосередньо залежить від того, наскільки гаджет справляється з опором "вух" в омах і який в ньому встановлений аудіочіп);
  • автор огляду не забуває вказати альтернативи і наводить приклади: "це хороші вуха, ці теж, а ось ці не купуйте ніколи, зовсім ніколи";
  • в огляді є живі фотографії навушників і бажано - таблиця з характеристиками. При цьому цифри заради цифр нікому не потрібні. Важливіше, щоб автор огляду сам розумів, для чого йому вказувати частоти, опір, кількість і компоновку драйверів, матеріали корпусу і так далі. І вмів передати це розуміння читачам. Іншими словами, якщо корпус навушників вироблено з металу, то з розповіддю - а чому ж це так добре.

А найголовніше - вибрати навушники самому зовсім не складно. Навіть не читаючи огляди. Зробіть це прямо зараз - прочитайте універсальну інструкцію про те, як вибрати навушники, не покидаючи затишного крісла :)

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?