ТОП-5 кращих бюджетних TWS-навушників 2020 року

20/10/2020

Бездротові навушники різко увійшли в наше життя і дедалі рідше на вулиці можна зустріти перехожих з проводовими навушниками, бо якщо обирати між якістю звучання і зручністю, то все ж переважає зручність. Варто сказати, що тестуючи TWS-навушники за останній рік все рідше доводиться шукати компроміс між зручністю та якістю звучання. У світі TWS є знані лідери, як наприклад AirPods, Galaxy Buds усіх поколінь, більш дорогі моделі Huawei та Sony, але чи можна вибрати щось гідне у ціновому сегменті від 50 до 90 доларів? Можна, п’ять варіантів TWS-навушників з нашого ТОПу це доведуть.

№5 Realme Buds Air

Чудова бюджетна альтернатива для AirPods. Realme Buds Air з’явилися на ринку і за трохи більше, ніж $50 ви отримуєте навушники з чудовою ергономікою, мінімалістичним кейсом, чистим звучанням з великим запасом гучності, а також такі фішки, як бездротова зарядка та play/pause при вийнятті навушника з вуха.

Перше, що ви точно оціните — запас гучності. Він тут дуже великий. Зважаючи на те, що це вкладиші, а не вакуумні навушники, то мене потішила наявність пристойних басів. Так, для низьких частот бракує концентрованості та глибини, але все ж вони тут є і це вже перемога. Навушники підтримують SBC та AAC.

o072KkO_pYLwN5VYTSf5RvIN6JIqlQ6AKXTeVxaVoanDBIs0acY6etDQttcmvRTif3c3xOZf-qgZeEtydWUZTt229afHa7d1csBFVPK4oH1jaS1INwBf_lfGd_5QUwsS-mXQCxnk

До речі, навушники мають спеціальний ігровий режим, який можна активувати довгим натисканням на обидва навушники. Якщо він увімкнувся ви почуєте звук стартеру автомобіля. У цьому режимі затримка, яка тут варто сказати фактично відсутня, зменшується ще більше для того, щоб ви комфортно почували себе у грі, особливо у шутерах. Щоправда в ігровому режимі радіус з’єднання зменшується з 10 до 6 метрів.

Якщо викрутити звук на максимум, то дається взнаки той факт, що це відкриті навушники. Вашу музику будуть чути ваші колеги по офісу чи родичі в квартирі, хоча для цього потрібна тиша. На нижньому торці кейсу розташувався роз’єм USB Type-C, що дуже приємно, бо є моделі TWS-навушники, які суттєво дорожчі, але при цьому заряджаються через micro-USB. Крім того, кейс підтримує бездротову зарядку.

bHLHRVhzxFJGMDRNbU5yvqTaRKGMf_W2aOob0gyr_UqgX-70H-75HuVKAOpJ3qryrNFoZi7SPlj5pVClJtb9exxgg9uxJRNiDX8-pmF8hOnjVQLK0JKX8Ujxp0nmVzmkWqsPTmpy

№4 Mifo O4

Хороший звук, якщо зважати на ціну, захист IPX7, Ambiend Sound, просте підключення, оригінальний кейс, бездротова зарядка і як вишенька на торті мотузка на корпусі кейсу — це все про TWS-навушники MIfo O4.

O_DaByXPFib1F9CJ9GDqE7mOxQFsZkTKC380yiAg2zYHRfLFLVZTu6nfvW4Pg1_XLHjx2EefevIOgkqONm_xq52N6f4Oe_MnwkA8tvtllZCTs7w8lGWeldqkct-P2ZtTc8eb_3nA

Кейс квадратний, але зважаючи на те, де він відкривається і де закріплюється мотузка, то він схожий на ромб. Завдяки soft-touch покриттю кейс не збирає відбитків пальців, а якщо вони з’являються, то їх дуже легко видалити. Кейс, справді, компактний я його носив у кишені і все чудово, на відміну від Mifo О5 в яких був масивний металевий кейс. 

На корпусі у нас є спеціальна дужка для закріплення мотузки, на іншій грані є роз’єм USB Type-C, а біля нього отвір для світодіоду, він світиться білим, коли заряджається. Кейс підтримує бездротову зарядку, а це між іншим навушники, які коштують всього $60.

Внутрішня частина навушника виконана з білого пластику і  він не збирає відбитків пальців. Навушники мають суворі кольори: білий і металевий сірий, ви можете їх і в спортзал носити і під сорочку і все виглядає стильно.

Mifo O4 мають захист від вологи по стандарту IPX7, тобто їх можна на короткий час занурити у воду на глибину до одного метра, але незважаючи на цей захист робити це ми вам категорично не рекомендуємо. Краплі дощу, пробіжки вранці, коли навколо густий туман, заняття в спортзалі, коли на навушник може потрапити піт для них взагалі не зашкодить.

-T5_vRVLwiNHuJc5YgRfrly5IWHYmQdy53kxi2R-_AteY8r4k8t-X4C99oDdHnbBG8iPHOFbv6caMvH94Twt771RY_kOnqoKgsTtp5sjr6sut3eTVyQd4b8q_MrFaL6p_RAku4Sm

Момент, який я не можу пропустити, тут немає затримки звуку і картинка цілком відповідає тому, що відбувається на екрані. Якщо дивитися фільми чи відео на YouTube, то це просто необхідно. Тут є вбудований кодек AAC, це можна побачити відразу в налаштуваннях bluetooth, тому якість звуку на високому рівні. Якщо говорити про мої суб’єктивні відчуття:

  • великий запас гучності, я слухав зазвичай на 70% і цього було цілком достатньо;
  • тут, справді, є баси і великою мірою це зумовлено тим, що вони вакуумні.

Кейс заряджається приблизно дві години. Від одного заряду навушники можуть грати 5-6 годин. За тиждень користування, поїздок в громадському транспорті, прослуховування музики вдома я не зміг розрядити кейс і навушники в нуль.

ZXcTSYNxaGas88jUQiqoyNv7Cq7q7SAXLJpDFGa52qpbt2h3HFlcJGoU44zRp7SAkQrlkDFxhKdX1VWvVsY2rY3GA-gOsh_N2pIixXmm7E6Y2QfQNQcTfnCMqgBH1JLnkkz0Y5SV

№3 Anker SoundCore Life Note

Life Note — це одні з кращих TWS-навушників в своєму сегменті, які з кейсом можуть грати до 40 годин, підтримують aptX, мають механічні клавіші на корпусі для керування. 

2-MO1J_htaU44q7LNkrqD4_axcp0WYB_d1eL5UUc6KMZr083VIleJxrFcwHhjz96HijyFelkZkJNuHGSbZVCv5KWId65KvCGY13iLJmBHdOdx2Puf0F9kOLkrsE9XsVNNGzDj5zZ

Передусім скажу, що роз’єм для заряджання USB Type-C. Life Note від одного заряду грають 7 годин. Якщо ж говорити про загальну автономність, то Life Note можуть грати разом з кейсом до 40 годин і тут стає зрозуміло чому кейс у них масивний. Приємно, що ви можете поставити навушники Life Note в кейс на 10 хвилин і після цього відтворення продовжиться ще на 1 годину.

nY0zYguDu83-IzoirzNbwaex9ZhhJBXeY9uIygQrzWAWS1MwYQBPkRFToQ8jnT17xkTqqulBGwTtm55zHtYHLLgbHOcC1Q1NUqtV462MTwJOgj7XdU2Tk9snBdsPDsM5brdHHma-

Зважаючи на те, що вони вакуумні я очікував багато басу і я його отримав і при цьому інші частоти не завалені. Тут є підтримка кодеку aptX і тут, між іншим, графеновий драйвер. За 1799 гривень для мене еталонно звучали Mifo 04, але після того, як я послухав ці вуха, то в моєму особистому ТОПі за цю вартість навушники Anker Life Note стають на перше місце.

Life Note мають простий кейс, він достатньо масивний і в кишені буде відчуватися. Виконаний зі звичайного пластику та має роз’єм Type-C. Всередині все мінімалістично. Два гнізда для навушників та позначки, де має бути правий, а де лівий.

evH-k325RSsepL6IaonCzq6mOImxWzOkoIjp1tptegECsd1h8_rlJ_zvc1DktYGWTpDhXzo2rfcEWe82xk0dp_lH0hCJhmg79NR7FhtN5UG_nWzhmjy8hOOYslajeprpAD6dE3Ns

№2 Oppo Enco W31

Кейс виконаний у вигляді тонкої “шайби”, яка відкривається схоже, як дзеркало, котре зазвичай носять у косметичці, а не так, як це реалізовано у Huawei Freebuds 3. Чи зручно так відкривати кейс? Спочатку здавалося, що ні, але вже за декілька годин використання звик. Корпус виконаний з матового пластику і майже не збирає відбитків пальців. Для заряджання на кейсі є роз’єм USB Type-C.

r65whTIdbf937ESe6ZwxEBzSOA02oj_0u5ZrJAxI-lTnR1eMFecD25lCl-zXjSpBZwcKRwE_rI0xg2GMHQbKEA2oc7t82cXNseFpp0EYkXMde5WEXqI4FqpKibIZ6dGrCr4o-IBP

Щодо навушників, то їхня ергономіка та зручність посадки у вухах заслуговує окремої похвали. Звісно це все дуже індивідуально, але більш зручних TWS-навушників я ще не бачив. Тримаються міцно і з ними навіть комфортніше, ніж без них.

На навушниках є два розумні мікрофони, які відповідають за відсікання шумів при розмовах і працюють вони чудово. Також навушники оснащені датчиком “присутності”, тому коли ви дістанете їх з вуха музика стає на паузу, а коли повернете назад у вуха, то відтворення продовжується. В комплекті є змінні амбюшури, тому ви можете одягнути ті, які найкраще підходять саме вам, щоб забезпечити максимально надійну посадку, пасивну шумоізоляцію та збалансоване звучання.

PC9iRESA3C54uI2JGqTUg-V4JTDyK7tKzImnbDvcrEXBO_yYNZx7UKhACm4GjMfMqPNhdD8Hl3R2MuXeHPsLSRCca38ResS4X_MVTHBpgLN6RwRpYI_D31qXWqpQRpt-vz5HbJCv

Запас гучності достатній, щоб не ставити відмітку на максимум. Розсинхрону звуку та картинки немає, тому фільми та ролики на YouTube ви зможете дивитися без дискомфорту і теж саме стосується ігор. Загалом звук мені сподобався, бо в бюджетному ціновому сегменті рідко вдається натрапити на прийнятний звук і тим більше зі збалансованими басами, а Oppo якраз пропонує такий варіант.

Час відтворення не ключова фішка цих навушників і знаходиться цей показник на рівні 3,5 години, а з кейсом цей показник зростає до 15-ти годин. Щоб зарядити навушники від кейсу на 100% вам знадобиться 80 хвилин, а щоб зарядити кейс на 100% вам потрібно буде залишити його на зарядці на 2,5 години.

Навушники Oppo Enco W31 чудовий варіант TWS-навушників у бюджетному сегменті. Придбавши їх ви отримаєте збалансоване звучання з можливістю перемикання на режим підсилення басів,  а також такі фішки, як пауза при діставанні з вуха. Єдине до чого є питання — керування, хотілося б все ж таки мати можливість поставити музику на паузу не дістаючи з вуха, а також мати можливість перемикнути трек назад без смартфона, але такі речі безперечно компенсуються чудовою ергономікою, мінімалістичним кейсом та доступною вартістю.

4MOsGT9jMihEdgHGtucE2rdKSy9iKdDYL0HcxFdudJoNGSUKqeR120-SpmwuYbQZYbxHXylc_tvbvN5zexzG8oCKykO4tPBqcGZrAFtNkxIHNbB7QlQRmlHYUTaGxebpel5jbiV0

№1 JBL TUNE 220TWS

JBL Tune 220 TWS — це повністю бездротові “вуха” з чудовим звучанням, які мають хороший бас, якщо зважати на формфактор. Для керування використовуються механічні клавіші, що дуже зручно. Корпус навушників і кейсу матовий, тому не збирає забруднень. Серед неоднозначних моментів можу відмітити — відсутність вологозахисту та паузи, коли виймаєте навушник з вуха, але цього я, чесно кажучи,  не чекав. Загалом, JBL Tune 220 TWS стануть чудовою альтернативою AirPods по зручності і по звучанню.

Tw9wUk4RhbtDWwPNwYQ6yj6yuvzH1j9I112hFtrduEULU1bQIpSfiZUTSti-uP85PO-6Xz3b6fAzAP7EUR2AQRZVuuKl4U3KC4YG9Ro56A6pb4hRsXaohsjAGxzvpc-Kad17t94y

Кейс не глянцевий, тому він майже не збирає відбитки пальців та подряпини. Якщо його відкрити, то можемо побачити червону та синю крапку. Аналогічні крапки є на навушниках, щоб ви завжди могли правильно вставляти їх до кейсу.

Версія bluetooth в навушниках — 5.0, що забезпечує відтворення без затримок і на відстані достатній для комфортного пересування по офісі чи будинку.

F0ZHGrbe6FwVcUDQnHJK4Rgd5_HtX4IU71X7HfoZgv5VUq_MVVPBBTGx9NJvuhJmnNjOPJ3aas1xdSGsuDYu_F2ngYlx6YNqRN09-6SxisBx9Of7d8ZQspFLLcDXubTL4as8518I

Навушники оснащені 12,5 мм. драйвером та підтримують фірмову технологію Pure Bass і це відчувається, особливо, якщо зважати на те, що це навушники-вкладиші. Вони, справді, круто звучать, десь на рівні AirPods, але коштують суттєво менше. Між іншим в цих навушниках вас буде чудово чути співрозмовник завдяки тому, що мікрофон вбудований в ніжку і він знаходиться близько до джерела звуку.

JBL Tune 220 TWS не ставлять рекорди автономності, але при цьому я не відчував нестачі автономної роботи. Від одного заряду навушники грають 3 години. Кейс дозволяє продовжити відтворення ще на 16 годин, що в сумі дає 19 годин.

wuZkdP0bfQuqXDVFfUlUjuxv5AjzGlUxjpyw4svF95p6D7UWwz4d70M5sR2MKoDJKOWh-F5sUco2rs9fBrVEHD3FZMpYCqy75gczmmq9fMk4wl0nz7PPmVQY0SoayvoB39CehFXk

ВИСНОВКИ

Як ви могли зрозуміти, необов’язково витрачати всі гроші світу, щоб придбати гідні TWS-навушники, бо це можна зробити потративши менше 90 доларів. Причому всі представлені у ТОПі моделі заряджаються через USB Type-C, деякі підтримують бездротову зарядку і абсолютно всі звучать чудово. 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?