Зібрати ПК самому чи купити готовий?

21/12/2021

Раніше було однозначно вигідніше збирати комп'ютер власноруч, аніж купувати готове рішення. Проте останнім часом ситуація кардинально змінилася — готові збірки ПК зараз економлять не тільки ваш час та нерви, а й гроші. Чому саме так сталося, ми детально розповімо у даній статті.

210910130214-gaming-pcs.jpg

Почнемо з того, що готові настільні комп'ютери можна умовно розділити на три групи. Перша — компактні форм-фактори, а саме моноблоки у корпусі монітора, та неттопи, вони ж міні-ПК, які кріпляться на задню стінку монітора. Це окрема категорія для вузькоспеціальних задач, про них у даній статті мова не йтиме.

Друга група — заводські збірки ПК у класичному Mini чи Midi-Tower корпусі (середній та великий розмір відповідно), безпосередньо від всесвітніх компаній-виробників. Прикладами таких є ASUS, Lenovo, HP та інші техногіганти. Такі ПК націлені більше на корпоративне використання, ніж домашнє мультимедійне чи, тим більше, ігрове.

Третя група — готові збірки від вітчизняних дистриб'юторів чи рітейлерів (оптових та роздрібних продавців електроніки відповідно). Здавалося б, продавець таких ПК мав би поставити більшу ціну, та ще й використовувати залежані компоненти. Насправді ж, глобальний дефіцит та конкуренція на місцевому ринку змушують навпаки надавати найнижчу ціна за найкращі компоненти. Досягається це прямою співпрацею з виробниками.

Наприклад, виробнику відеокарти (MSI, ASUS, Gigabyte) значно вигідніше продати магазину на додачу, як мінімум, материнську плату, а як максимум, ще й корпус та накопичувач (звісно ж, якщо такі товари є в його асортименті). Аніж продати відеокарту окремо, яку, з високою ймовірністю, перекуплять майнери. Саме тому ціна відеокарти у складі збірки ПК нижча, ніж окремо. Це стосується й інших комп'ютерних комплектуючих.

На ділі виходить трьохстороння вигода. Виробник продає одразу кілька запчастин, а магазин — цілий ПК. А покупець отримує комп'ютер за нижчою ціною, причому уже зібраний, протестований, налаштований і часто з розширеною гарантією. Так, в мережі «КТС» пропонується широкий вибір вже скомпованих ПК , від бюджетних офісних до топових ігрових чи професійно робочих (для відеомонтажу та 3D-моделювання). Перелік готових моделей доповнюється помірі виходу нових моделей процесорів та відеокарт. А при бажанні покупець може змінити компоненти за власним бажанням.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?