За нами стежать британські спецслужби!

05/10/2015

Виявляється, що Едвард Сноуден ще має багато козирів з рукаві адже нещодавно розкрив декілька програм по стеженню британської спецслужби «Центр урядового зв'язку», включаючи програму моніторингу дій в Інтернеті кожного користувача.

Згідно з документами, стеження відбувається в рамках операції Karma Police, метою якої є створення досьє на кожного користувача, з історією його переглядів в інтернеті.

Здавалося б, для чого ми Вам це все розповідаємо, адже Україна – не Англія. А справа в тому, що досьє створюються на користувачів по всьому світу, і збирається історія візитів на соціальні і новинні сайти, і, навіть, порноресурсів. У число сайтів, які знаходяться на контролі у спецслужби, входять Yahoo, Google, Reuters, Hotmail, YouTube, Facebook, Reddit, WordPress, Amazon, CNN, BBC, Channel 4 і навіть PornHub.

Крім історії перегляду, профіль користувача грунтується на аналізі його комунікації з використанням сервісу миттєвих повідомлень, електронної пошти, сервісу Skype, текстових повідомлень, визначення місцезнаходження його стільникового телефону, спілкування в соціальних мережах.

Програма стеження стартувала більше п'яти років тому, збільшуючи з кожним роком обсяги збирання даних. Починаючи з 2012 року, щоденний обсяг зібраних метаданих становить близько 50 млрд записів, і з кожним роком ця цифра буде збільшуватись.

Якщо Ви не хочете попасти під цю програму стеження, то викиньте свій телефон і комп’ютер, але в сучасному світі важко без них обійтись. Тому залишається лише бути обережнішим в інтернеті.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?