Який робот-пилосос вибрати в 2023 році?

31/05/2023

Роботи-пилососи стають дедалі популярнішими, бо виробники пропонують не просто помічника у прибиранні, а комплексний підхід до чистоти у домі. Роботи-пилососи виконують сухе та вологе прибирання і кожна нова модель пропонує функції та фішки, які трансформують процес прибирання з рутини в інтерактивну гру. В цьому матеріалі ми представимо для вас три моделі роботів-пилососів в різних цінових категоріях, які вартують вашої уваги:

Xiaomi Mi Robot Vacuum S10 

Якщо ви шукаєте доступний робот-пилосос для прибирання квартири чи дому середніх розмірів, то Xiaomi Mi Robot Vacuum S10 ідеально підійде, бо він по характеристиках може змагатися з більш дорогими Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro та Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra. Одна з ключових особливостей цього пилососа — висока потужність всмоктування (4000 Па), а це більше, ніж у одного з кращих роботів-пилососів минулих років Roborock S5.

Xiaomi Mi Robot Vacuum S10

Xiaomi Mi Robot Vacuum S10 має класичний дизайн для пристроїв такого типу. Він добре справляється з прибиранням усіх видів житлових приміщень, якщо вони не надто великі, бо він має трохи менший об’єм пилозбірника в порівнянні з конкурентами та менший об’єм батареї. Тривалість прибирання залежить від вибраного вами режиму і потужності всмоктування. Xiaomi Mi Robot Vacuum S10, як і всі представлені в цьому матеріалі пилососи, підтримує функцію вологого прибирання.

Xiaomi Mi Robot Vacuum S10

Переваги Xiaomi Robot Vacuum S10:

  • розумна ціна;
  • потужність всмоктування в режимі Turbo на рівні 4000 Па;
  • чудова система навігації для виявлення перешкод;
  • робот може пилососити та мити одночасно;
  • керування через застосунок Mi Home.

Недоліки Xiaomi Robot Vacuum S10:

  • смітник для пилу невеликих розмірів;
  • автономність трішки менша, ніж в конкурентів.

Roborock S7

Якщо говорити про вищий ціновий сегмент, то варто звернути увагу на пилосос, який вже давно добре зарекомендував себе і може похвалитися ефективністю прибирання та довговічністю — Roborock S7.

Roborock S7 добре підходить для голих підлог. Він прибирає дрібне та об'ємне сміття без особливих зусиль. S7 напрочуд добре зібраний, ефективно маневрує і, залежно від вашого сценарію використання працює достатньо довго на одному заряді, щоб ви без проблем прибирали великі площі. Виробник вказує, що одного заряду вистачить на 3 годин прибирання. Його ультразвуковий модуль для вологого прибирання дуже ефективно справляється із засохлим брудом та сміттям.

Roborock S7

Цей пилосос чудово підійде для дворівневих квартир чи багатоповерхових апартаментів, оскільки він підтримує до 4 поверхів. Крім того, цей робот-пилосос може розпізнавати килими з високим ворсом і збільшує потужність всмоктування, коли виїжджає на таку поверхню. Між іншим, Roborock S7 може долати бар’єри висотою до 2 см.

Roborock S7

Переваги Roborock S7:

  • ефективне миття підлоги завдяки ультразвуковим вібраціям;
  • тривалий час автономної роботи;
  • підтримка прибирання на різних поверхах (до 4-х);
  • переосмислена конструкція центральної щітки з якої легко видаляти шерсть та волосся;
  • чітка навігація та робота з перешкодами завдяки LiDAR Navigation;
  • тиха робота порівняно з попередніми поколіннями;
  • захист від дітей;

Недоліки Roborock S7:

  • невисока потужність всмоктування, як для пилососа вищого цінового сегменту.

Roborock Vacuum Cleaner S8

S8 — це новий робот-пилосос попередники якого поставили високу планку можливостей і логічно, що цей пристрій має бути кращим від них. Насправді так і є, його суттєво вдосконалили, можемо згадати хоча б DuoRollers — подвійна центральна щітка, яка збільшує ефективність прибирання та не дає волоссю намотуватись і перешкоджати забору сміття.

Roborock Vacuum Cleaner S8

Цей пилосос має найбільшу потужність всмоктування серед всіх згаданих у цьому матеріалі — 6000 Па. Також він оснащений системою вологого прибирання VibraRise, коли щітка вібрує з частотою 3000 коливань на хвилину і тим самим може видаляти навіть стійкі плями та забруднення.

Roborock Vacuum Cleaner S8

Пилосос легко об’їде будь-які перешкоди, навіть найдрібніші, завдяки системі навігації PreciSense з LiDAR. Варто сказати і про фірмовий застосунок Roborock в якому можна дуже гнучко налаштувати сценарії прибирання. 

Roborock Vacuum Cleaner S8

Переваги Roborock Vacuum Cleaner S8:

  • висока ефективність сухого та вологого прибирання;
  • чудова система навігації та виявлення об’єктів;
  • ідентифікація килимів та гладких поверхонь;
  • продуманий застосунок Roborock;
  • об’ємна батарея, яка дозволяє здійснювати прибирання впродовж 3-х годин;
  • сучасний дизайн, хоч це не головне для пилососа, але він виглядає дуже стильно;
  • дуже тихий;

Недоліки Roborock Vacuum Cleaner S8:

  • невеликий об’єм пилозбірника, його вистачає, але хотілося б більш об’ємний резервуар для сміття.

ПІДСУМКИ

Сьогодні на ринку роботів-пилососів є з чого вибрати і три пристрої про які ми згадували в цьому огляді це підтверджують. Якщо ви шукаєте доступний, але при цьому надійний та потужний пилосос, то обов’язково варто звернути увагу на Xiaomi Robot Vacuum S10. Він добре справляється з вологим та сухим прибиранням, а крім того має вищу потужність всмоктування в порівнянні навіть з більш дорогими пристроями.

Якщо шукати робот-пилосос у вищому ціновому сегменті, то варто придивитися до Roborock S7, який вже давно не потребує зайвої реклами. Серед його головних фішок варто згадати тривалий час автономної роботи та відмінну навігацію завдяки LiDAR.

Якщо ж ви шукаєте варіант робота-пилососа без компромісів, то рекомендуємо Roborock Vacuum Cleaner S8, який увібрав в себе кращі характеристики попередників, а крім того є зовсім свіжим рішенням на ринку. Особливою фішкою цього пилососа є подвійна основна щітка та надзвичайно тиха робота.

 

Читайте також:
ТОП-7 беззаперечних переваг робота-пилососа Momax Elite Cleanse IoT UV-C
На ринку роботів-пилососів є з чого вибрати і кожен свіжий пристрій має дуже переконливо заявити про себе, щоб завоювати увагу користувачів. Нещодавно в арсеналі бренду Momax з’явився пилосос зі складною назвою Elite Cleanse IoT UV-C. В цьому матеріалі коротко розповімо чому цей робот-пилосос нароби
20/01/2023
Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V — кращий робот-пилосос у 2022 році
Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V був представлений у 2022 році і заслужено вважається одним з кращих серед роботів-пилососів, які існують на даний момент. Зважаючи на те, що є роботи-пилососи, які коштують 6-7 тисяч гривень, то логічно з’являється питання про те, чому Roborock Vacuum Cleaner S7 Max
20/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?