Які аксесуари вибрати до PS4

10/01/2018

Реалістичність у іграх для PlayStation 4 постійно зростає. Виробники намагаються зробити не лише цікавий сюжет, але й працюють над графікою та деталізацією ігрового світу та персонажів. Хто спробував грати на PS4, навряд чи захоче переходити на якусь іншу геймерську платформу.

Проте, щоб бути у грі на всі сто відсотків і не просто керувати віртуальним персонажем, а відчути себе у його ролі, до PS4 потрібно ще дещо — аксесуари. Найбільш практичні та цікаві з них є у нашому огляді.

ЗМІСТ:

  1. Геймпад DualShock 4
  2. Зарядна станція для DualShock 4
  3. Razer Raiju та Nacon Revolution — контролери для професійних геймерів
  4. Гарнітура Sony Platinum
  5. Окуляри віртуальної реальності PlayStation VR
  6. Стерео гарнітура Sony In-Ear Stereo Headset for PS4
  7. PlayStation Camera
  8. Вертикальна підставка для PS4
  9. Кермо для перегонів: Thrustmaster та Logitech
  10. Джойстик Thrustmaster T.Flight Hotas 4

Геймпад DualShok 4

DualShock 4 компанія Sony розробила спеціально для PS4. Порівняно з попередніми версіями, він не суттєво змінився по дизайну, проте отримав ряд нових функцій. Хто користувався геймпадом до PS3 швидко звикне до нового аксесуару. Варто трохи посидіти за улюбленою грою - і ви більше не захочете користуватися попередньою версією.

N6fYdzDs5yhx6hJtRmREiUZygXn2Xj0OiAJvWJLxxXqcQYPix63ypOUNXYOnnZ7uVBmv0Bdde47Woyntu9NMQpn9aUZfKI3OAV1mZlUxIAdTnzqIla5TIY76Zb9_rytzW_6R4MDF

Контролер DualShock 4 має:

  • гіроскоп;
  • акселерометр;
  • вібромотори;
  • вбудований динамік;
  • сенсорну панель.

Перераховані функції дають нові відчуття в будь-якій грі, адже інколи непотрібно навіть натискати клавіші управління, а достатньо змахнути усім геймпадом і це відобразиться на подальшому сценарії гри. Цікавою особливістю геймпаду є наявність світодіодного індикатора, який може підсвічуватися різними кольорами.

Кольорова індикація стане у пригоді, коли ви гратимете мультиплеєрні ігри. З її допомогою швидко можна визначити, який із контролерів ваш. В деяких іграх підсвітка може змінюватись в залежності від ігрового процесу, наприклад в Grand Theft Auto V, коли гравця розшукує поліція, підсвітка блимає червоним та синім кольором. Індикація також матиме додатковий функціонал, якщо ви гратимете з PlayStation Camera. В геймпаді є роз’єм для навушників, щоб ви могли грати з ефектом повного занурення та не заважати іншим.

DualShock 4 може бути, як провідним так і безпровідним. Він має вбудовану батарею на 1000 мАг. Цього має бути достатньо, щоб безперервно грати 6 годин, а далі є два варіанти: продовжувати гру, підключившись через USB-кабель, або зробити перерву та поставити геймпад на зарядку. До речі, до DualShock 4 є спеціальна док-станція для зарядки відразу двох контролерів. Про неї далі.

Зарядна станція для DualShock 4

Заряджати DualShock 4 можна від PlayStation через USB-кабель, однак набагато зручніше це робити за допомогою спеціальної зарядної станції. Щоб почалася зарядка потрібно лише увімкнути док-станцію у звичайну розетку на 220 вольт та поставити на неї геймпад. Як зазначають користувачі, дуже зручно, що приєднання геймпаду до док-станції здійснюється не через micro-USB, тому немає ризику пошкодити роз’єм.

Перевагою зарядної станції є те, що можна заряджати відразу два контролера одночасно, як зображено на малюнку нижче.

slUW6x0tkOj8SfGZl_QuJX_bNQw9W1fwkRZcG7aeP0c6ZY-akbflz93Q_ltT3PB4lO98HgsZv3BE1YP-lUeLcnPiDjjkZ8tZd82zOQtcsSPYYuUYATzvHaMbx7Jk5lLaQG9oUZYy

Контролери для професійних геймерів

DualShock 4 далеко не єдиний контролер для PlayStation 4. Є моделі геймпадів, які розраховані на категорію професійних геймерів і, окрім іншого дизайну, мають більше функцій. Розглянемо дві моделі, які оптимізовані для роботи з PS4:

1. Razer Raiju — це професійний контролер з надчутливими клавішами для управління. Геймпад найкраще підходить для шутерів та екшн-ігор. Завдяки додатковим клавішам ви будете почуватися у віртуальному світі набагато впевненіше.

LzqR2rgEJlaqrCdUEH_6edo0eFwy7OpB4rWzlg88N7KQpYtOwJJnpYOH9RimQkk0S8zfXcMjJHW2gy0y0zBAR-uZ-1gKlfVOXw93Ar952nWkHFgjQQs0jegj_Z1i9gSGq6PL81bw

Дана модель дротова і можливості підключитися безпровідним шляхом немає. Кіберспортсмени найчастіше обирають Razer Raiju для таких ігор:

  • Battlefield;
  • Overwatch;
  • Call of Duty.

Якщо ж ваших фаворитних “іграшок” в цьому переліку немає, то вам цілком вистачить DualShock 4.

2. Nacon Revolution — професійний геймпад з можливістю налаштувати клавіші управління так, як вам буде зручно, щоб ваші дії у грі були більш точними. Стандартні клавіші: квадрат, круг, хрестик та трикутник суттєво збільшені для того, щоб управління віртуальним персонажем було ще більш комфортним. Як і попередній контролер, Nacon Revolution — дротовий. З одного боку, це можна розглядати як мінус, а з іншого - це унеможливлює затримки, які інколи виникають у безпровідних геймпадів. В мультиплеєрних шутерах — це надважливо. Цікавою фішкою є можливість переключення між чотирма профілями гравців, які налаштовують через спеціальну програму. Більше того, ви можете навіть обрати комфортну вагу геймпаду для конкретних ігор.

m_fY_7XAxUG-IhMserMx04Par6g5-QF0B8WBhBvrNJLdCxur1kwyu8Dqnuud4z6fc_UTrVjxbsVqqMTE7kIvieV192evHQqhZ0v7u4b3nfCv6xM1QIRusCN6-PRafQmpFmPgW-iT

Razer Raiju та Nacon Revolution — професійні контролери, які цілком сумісні з PS4. Вони мають переваги, які стосуються здебільшого конкретних ігор. Якщо ж до категорії геймерів-кіберспортсменів ви себе не відносите, то звичайного DualShock 4 вам буде цілком достатньо.

Гарнітура — Sony Platinum

Гарнітура Sony Platinum — це безпровідна гарнітура, яка повністю сумісна з PS4, хоча навушники легко можна приєднати і до смартфона, планшета чи ПК.

Досвідчені гравці зазначають, що перевагою гарнітури є можливість окремо регулювати гучність звуку в чаті та грі. На корпусі також є окрема клавіша для відключення мікрофона.

tS3V-yOhvbyRsz-9xMdniOw_-9jH5IhYzXysCV1KcoOtHcPCOuqQ2yRlaBFOIkldYp-1l3xhghSkEVwZ2ouIwk6RkYAqrBAZOc6XFnKbfBqgNV6ceCZmGvxCeO_fTXkms-EB_cvU

Перевагою є можливість заряджати навушники навіть під час гри. Батареї на 750 мАг має вистачити на 9 годин роботи без підзарядки на середньому рівні звуку. Час заряджання приблизно три години.

Sony Platinum підійде для будь-яких ігор: перегони, щоб передати весь драйв швидкості, шутери, щоб розуміти звідки підкрадається ворог і йдуть постріли. До усіх переваг варто додати можливість використання гарнітури разом з PlayStation VR через роз’єм 3,5 мм.

Стрілялки, в яких доволі часто доводиться крутити головою, не втомлюватимуть, завдяки ергономічним властивостям гарнітури та наявності великих амбюшур, які комфортно лягають на вуха.

Окуляри віртуальної реальності — Playstation VR

PlayStation VR — шолом віртуальної реальності від компанії Sony. Сумісний зі всіма версіями PS4, а також геймпадом DualShock 4. PS VR має футуристичний вигляд і за це навіть отримав золоту нагороду IF за кращий дизайн продукту.

Разом з PlayStaion VR уявлення про гру змінюється докорінно. Шолом має:

  • 5,7 дюймовий OLED-екран;
  • Кут огляду 100 градусів;
  • Візуалізацію — 120 кадрів на секунду.

Щоб повністю оцінити можливості VR-окулярів від Sony потрібно в комплект придбати PlayStation Camera і бажано два маніпулятори PS Move. Однак “муви” потрібні будуть лише для деяких ігор, наприклад:

  • Resident Evil 7;
  • Robinson: The Journey;
  • The Elder Scrolls V: Skyrim.

Шолом віртуальної реальності буде вам доречний, якщо:

  • у вас вже є PS4 будь-якої версії;
  • віртуальна реальність, то кращий варіант гри для вас;
  • ви хочете побачити раніше відомі ігри з нового боку;
  • ви можете змиритися з неідеальним зображенням та інколи неточними діями контролерів;

oVszIRVF-8eVTpCqqBjRezGtaME6iN_4ZWQflF1IjaHKOS984GIVoqaYBnJm31in7kXjdUzxr4sv_rlG8hAqgyh6X2qxd-yG8ZbOyP8tahUc1sHr9JJNoJA5T1qO7q1lHGRZ-frG

PlayStation VR задоволення не дешеве. Ціна окулярів мало відрізняється від ціни консолі, але для поціновувачів гри саме в такому форматі - це незамінний гаджет. Ціни на VR-шоломи в конкурентів значно вищі.

Читайте також:

Стерео гарнітура Sony In-Ear Stereo Headset for PS4

Гарнітура підключається безпосередньо у геймпад, а оскільки він бездротовий, то весь процес управління грою та звуком буде поруч з вами незалежно від того чи ви на зручному дивані, чи сіли пограти на півгодини на підлозі.

Завдяки технології шумопоглинання AudioShield тепер є тільки ви та гра. Функція AudioShield може працювати без підзарядки до 15 годин. На дроті навушників розташований мікрофон, через який можна спілкуватися з віртуальними партнерами по грі. У навушниках є фізична клавіша відключення мікрофону.

-GJO9DXh-3CFwxRsw2t083DxYS154w3LNRkNcH-d0J4-WeRl-a3E1ojaiccWpWtQJIhJHNg40YSkI0h-KZhFiSQyydoRYfyWM69CV-_KRAi2wIg7RriizGU3PwxgS3cwqE90Zi5I

В комплекті до гарнітури є три пари амбюшур: малі, середні та великі. Обирайте ту, яка найкраще прилягає до вух, щоб досягти ефекту повної шумоізоляції.

PlayStation Camera

Як запевняють розробники, камера дозволяє об’єднати реальність та віртуальність. Найкраще її використовувати з PlayStation VR.

_6DeVja8iOoWRWSYpIiUmdQZKWRx46rkJ4GyHLeNksKwHKJVwceHcmLhqjE3lhU-kbAOKJ48F0mNIHIQMQp0SBStFKAdAH2STvoy719I2syyR1Z1HYb66qm8FJ3rAmD9sfYG-tsG

Камера має таке оснащення:

  • два об’єктиви, які знаходяться по краях гаджету;
  • сенсор глибини, щоб визначати ваше положення в просторі;
  • мікрофон, для голосових команд.

В яких іграх та додатках PlayStation Camera стане у пригоді:

  • The Playroom — це гра-розвага, яка йде в комплекті з камерою і дає можливість оцінити можливості камери та весело провести час.
  • Just Dance — буде до душі тим, хто любить танцювати та повторювати рухи;
  • Rabbids Invasion — фанова міні-гра від якої дітлахи будуть просто в захваті;

SHuRZLha8ZWx5wQZ5d2ui1HaXSZiRsqqnqv9GuHQ8QAB9iPXRbbcWtg6FqQRuAU91P6ScTlTD-6n4gVR8rBjOfhySETSKbMJq757yp8bFpQBjt64sG1W6_pIrp-3K6-S1zeMZhja

Ігри, які представлені вище, були розроблені спеціально під PlayStation Camera, щоб продемонструвати її можливості. В деяких іграх функціонал камери можна використати частково, наприклад:

  • у грі NBA вона допоможе зробити аватарку;
  • у грі Tomb Raider розпізнає голосові команди;
  • у грі Alien Isolation камера може зчитувати рухи голови і це теж впливає на ігровий процес.

PlayStation-камеру найчастіше купують для ведення прямих трансляцій. Якщо ви полюбляєте демонструвати ваші ігрові досягнення для всього світу в режимі онлайн чи показувати, як проходити складні ігрові відрізки, то ви знайшли потрібний аксесуар.

Камера реагує на підсвітку контролера DualShock і в деяких іграх ви будете мати реальну перевагу перед суперником. Цікавою фішкою камери є можливість безконтактного входу в PS4 завдяки скануванню обличчя.

Вертикальне кріплення для PS4

Якщо ваша ігрова консоль стоїть поруч з телевізором і не вистачає вільного місця для декількох контролерів, гарнітури чи камери, то його легко можна віднайти, закріпивши  PS4 на спеціальну вертикальну підставку.

 

M10LcmF8h-pgnBnfz2uQIeTyPweS8jdhrctamgf0tBhrIK40mIRDEceg7xBphuZyfoO0hDuuWQbIv7CYoOJzZsk5ampXVA9f8jN6qbsHP89r4MXCrZf_7ca0zb5feWfjCfgurjgW

Кермо: Thrustmaster та Logitech

Перед тим, як представимо шість моделей, варто зазначити, що найбільша підтримка керма у грі Gran Turismo Sport, тому орієнтуватися будемо на неї.

Thrustmaster T-GT — ігрове кермо, яке має повну сумісність та ліцензії PlayStation 4 та Gran Turismo Sport. Завдяки технології T-DFB сила зворотньої тяги керма відчувається майже так само, як у водіїв на реальних перегонах, але вона доступна лише в режимі GT на PS4.

З кермом Thrustmaster T-GT ви відчуватимете рельєф дороги та її нерівності, а відповідно - зможете більш точно передбачити, в який момент краще додати швидкості, а в який пригальмувати, щоб “чисто” увійти в поворот.

Для керма розроблена технологія T-DFB, яка дозволяє досягнути ефекту глибинної вібрації. Також система дозволяє налаштувати цілий ряд нових ефектів, які дозволяють відчувати:

  • щеплення коліс;
  • підвіску;
  • переміщення ваги;
  • нерівності дорожнього покриття.

Vhf8Ryb2E0JAsiWdk5zesCM9rFHNBhEPjF075NeRvzOGofX6BUytgqb9itDgZyvf72ZDOo3G_v2psx531CNogsLW4j-u9bskH435nGJEi93aZvaKBR0lLonLaQEpeufppTXi0K6P

Окрім технологій, використаних для передавання реалістичності процесу перегонів, кермо обтягнуте м’якою шкірою.

В комплекті до керма є три механічні педалі виготовлені з металу і мають великий запас ходу. Вага конструкції не дозволить їй ковзати під час довгих сеансів гри. Крім того, є змога налаштувати висоту і відстань між педалями так, як вам буде зручно або навіть аналогічно, як у вашому авто.

Thrustmaster T500 RS — кермо, яке чудово підійде для Gran Turismo Sport та інших симуляторів перегонів. Перше, на що звертаємо увагу — це величина рульового колеса. Кермо надійно кріпиться за стіл і не “їздить” під час гри.

Серед головних характеристик керма:

  • кут повороту 1080 градусів;
  • більше 12-ти клавіш та D-Pad;
  • 3 педалі;
  • можливість повертати блок педалей на 90 градусів.

M_uyoMCGjzqWoLNfSgxlcjF-SCauZ7mjqJPdykCEcfZMqEJLbYpSsogXrNqbqdqx4T1TrJe9Zf0sxcA0k50rll40uuLjDHhYgSGn8Z5SZqSN7AZKNqQwovSU4GjDB6gXNkjdjPLo

На кермі є блок кнопок, який повторює розміщення клавіш управління на геймпаді, тому для власників PS4 довго звикати не доведеться.

Основа блоку, на якому розміщуються педалі, повністю металева. Це пояснює, чому вона така важка. Педалі можна налаштовувати для двох режимів: (F1-style) та (GT-style).

Thrustmaster T300 RS — кермо, яке має офіційну ліцензію для PS4 і повністю сумісне з Gran Turismo Sport. Якщо ж навіть до PS4 ви ще не обновилися, то кермо підтримується і на PS3, і навіть на ПК.

Серед головних особливостей керма:

  • можливість повороту на 1080 градусів;
  • технологія H.E.A.R.T, яка забезпечує 65 536 значень на поворот;
  • система керма має вбудовану пам’ять та прошивку, яка оновлюється, тому ви завжди матимете доступ до найсвіжіших фішок.

На кермі розташовані фірмові клавіші для управління консоллю. Є можливість заміни рульового колеса на інші без заміни всього кермувального блоку. Як і до попередніх моделей, в комплекті до T300 RS є педалі з великим запасом ходу, які можна налаштувати під себе в 6-ти різних позиціях.

1_thrustmaster_4169088_t300_rs_gt_edition_1304016.jpg

Thrustmaster T150 Force feedback — кермо з яскраво вираженим спортивним дизайном має ліцензію для PS4 і повністю сумісне з Gran Turismo Sport.

thrustmaster_4169080_t150_rs_racing_wheel_1181609.jpg

Підключається до PS4 або ПК за допомогою USB-кабеля. Має чудово реалізовану вібровіддачу для різних типів покриття. Як і в решти рулів є функція зворотньої тяги.

Діаметр керма складає 28 см — це середнє значення на ринку. От тільки не усім до вподоби гума в якості матеріалу обшивки кермового колеса.

Кут повороту складає 1080 градусів, хоча можна налаштувати і мінімальне значення 270 градусів. На кермі є 14 кнопок, функціональність яких можна налаштовувати під себе, а також наявний стандартний для PS4 блок клавіш для управління консоллю. В якості додаткових елементів управління до T150 Force Feedback в комплекті є дві педалі: газ та гальма. Окрім того, кермо повністю сумісне з педалями T3PA, T3PA-PRO та коробкою передач TH8A.

Thrustmaster T80 Racing Wheel — кермо, виготовлене по офіційній ліцензії PlayStation і повністю сумісне з PS3 та PS4.

Кермо має прорезинене покриття з текстурою та 11 функціональних клавіш, можливо не так багато, як в інших моделях, але для повного контролю над грою цього буде достатньо.

fQiGAc-wiLroclyvlROwJ4T_71jz2mBATwyS-NoDzpwHsV9qtWr-rep1PQ0VSOhTNBNIVvIF51vK2Vpfnkskn49Z9ibWW6I1FdpfgQcxKlQcuUkn5w5T-1J5vp1lkyzHspy2Tlj1

Кермо має регульовану чутливість повороту для чіткого управління будь-яким спортивним авто. Завдяки міцній системі кріплення кермо не буде зміщуватися на столі навіть при тривалій грі.

Для педалей, які йдуть в комплекті передбачено: широку опору для зручного і швидкого натискання навіть в найбільш динамічних моментах гри, а також вони мають регульований кут нахилу. Як і в реальних автомобілях, педаль має ефект прогресивного опору при гальмуванні.

Кермо виготовлене по офіційній ліцензії PS і має офіційні клавіші PS4. Для зручності є спеціальна клавіша-слайдер, щоб можна було перемикатись з PS4 на PS3 і навпаки.

Logitech G29 DRIVING Force — це спортивне кермо для PS3 та PS4. Дизайну керма позаздрили б не лише ті компанії, які спеціалізуються на виготовленні рулів для PS, але й компанії, які виготовляють рулі для справжніх спортивних авто та болідів.

Кермо можна закріплювати, як на столі, так і на спеціальному ігровому стільці. Колесо повністю покрите високоякісною шкірою. На кермі є чимало клавіш, частина з яких призначені для управління консоллю PS. Також кермо має два “пелюстки” під кермом, які можуть слугувати альтернативою перемикача швидкостей.

Основа блоку для педалей зроблена із міцного полікарбонату, а самі педалі з нержавіючої сталі, що забезпечить довговічність конструкції.

В комплекті з кермом є 6-ступінчаста коробка передач Driving Force Shifter, яка відповідає стилю керма. Як і чутливість руля, так і чутливість педалей можна налаштувати під себе. Оскільки кермо сумісне з багатьма іграми на ПК тут є окремі режими передбачені для таких ігор як: NFS і Project CARS.

Кермо від Logitech оснащено всіма фішками для повного занурення в процес перегонів:

  • зворотна тяга керма;
  • силові ефекти при входженні в занос;
  • відчуття щеплення коліс з покриттям.

Кут повороту керма дещо нижчий, ніж в раніше представлених моделях і становить 900 градусів. Такий кут повороту мають реальні автомобілі. Педалі чутливі до сили натискання, тому вам можна обирати: пригальмовувати чи гальмувати на повну залежно від ігрового моменту.

f_aGkUoYtBZb5Hsb_leZj7iWfV8kGG5AJBNfw9OwW2hN35_2JDAT-T84u6JInvfV5-JcYXNcQmzbnX0IOSJoxrzWZHm2r0QuZTDjejUNpckQaz-cUJpc4pAPOavf8mqNNPP58Tw-

На ринку є безліч інших моделей, але орієнтуючись на легендарну серію Gran Turismo ми розглянули ті, які є ліцензованими для PS4 та підтримуються в GT Sport.

Джойстик Thrustmaster T.Flight Hotas 4

Найпоширенішими ігровими аксесуарами є геймпади, кермо, гарнітури. І все ж є частина ігор, де найбільш доречними будуть саме джойстики. Такі контролери найбільше підходять для авіасимуляторів та для тих, хто полюбляє керувати космічними кораблями.

hI1DOCMqDn4ke2fIM-MOF6foSS_uSH79DOXVgVbUdXEVp1HElLNGfhUJWrleXHHJuVTkRI-79J6PGDk7DI1wkLwKSkcXeN1aFeFbW6lpVcLoyg5YXQq3xAcafspYmT3euionU4tB

Американська компанія Thrustmaster не з розповідей знає, скільки є поціновувачів ігор, де потрібно управляти літаками, тому розробила контролер під назвою T.Flight Hotas 4.

Одна з найважливіших характеристик для джойстика — ергономічність. Для того, щоб впевнено себе почувати у повітряних боях та космічних подорожах чи управлінні звичайним літаком.

T.Flight Hotas 4 має міцну основу, а також ручку, яка має регульовану чутливість. На джойстику є з’ємний важіль для управління двигуном. Контролер має усе для того, щоб управління польотом було повноцінним:

  • 12 клавіш;
  • 1 швидкострільний курок;
  • міні-джойстик з декількома напрямками (навігація або панорамний огляд).

На джойстику є фірмові клавіші PS4, які надають доступ до соціальних функцій та можливість швидко перемикатися між грою та управлінням системою. Якщо ви є прихильником таких ігор як: Ace Combat 7, War Thunder, то T.Flight Hotas 4 буде чудовим аксесуаром і перевагою над суперником.

За останні роки до ігрової консолі PS4 з’явилося безліч аксесуарів і - щоб не загубитися у їх пошуках у просторах інтернету - ви можете придбати їх в інтернет-магазині КТС просто зараз.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?