Як вибрати ноутбук для Counter-Strike 2

02/10/2023

Після кількох місяців закритого бета-тестування нарешті став доступним усім бажаючим мультиплеєрний шутер Counter-Strike 2. Розробники суттєво покращили графіку та фізику гри, що неминуче потягнуло за собою зростання системних вимог. Комфортно пограти на інтегрованій відеокарті вже ніяк не вийде, обов'язково потрібна хоча б простенька дискретна.

CS2.jpg

Для ноутбуків — це GeForce RTX 3050, 3050 Ti або 4050. Оптимальним процесором буде Core i5 або Ryzen 5. А от великого об'єму оперативної пам'яті і SSD не потрібно, до цих характеристик ПК гра не вимоглива. А от до чого CS2 дуже вимоглива, то це до пінгу інтернету: бажаним є новітній стандарт бездротового зв'язку Wi-Fi 6 AX або дротовий Ethernet.

ASUS ROG Strix G17.jpg

ASUS ROG Strix G17 — геймерский ноутбук старшої серії ASUS Republic of Gamers з великим 17.3-дюймовим екраном. Але завдяки тонким рамкам навколо дисплея і вазі всього 2.5 кг, він більше схожий на 15-дюймові моделі. Багатоколірним підсвічуванням ASUS Aura прикрашена не тільки клавіатура, а й корпус ноутбука.

Побудований на процесорі AMD Ryzen 7 6800H з вісьмома ядрами і шістнадцятьма потоками. Дискретна відеокарта представлена GeForce RTX 3050, а оперативної пам'яті 8 ГБ, з можливістю додати другий модуль DDR5. Також є вільний слот для другого SSD M.2 NVMe, на додачу до вже встановленого на 512 ГБ. Динаміки видають об'ємний звук Dolby Atmos, а вихід на дротові навушники — покращену якість звучання Hi-Res.

HP Victus 16 — один з найзбалансованіших середньоцінових ігрових ноутбуків для тих, хто не хоче одразу ж після купівлі думати про апгрейд. У ньому з заводу встановлено достатні 16 ГБ оперативки та твердотільний накопичувач на цілий терабайт. Цього вистачить для завантаження великої колекції ігор, наприклад, з сервісу Microsoft Game Pass.

Процесор використовується Ryzen 5 6600H (6 ядер, 12 потоків), а відеокарта — GeForce RTX 3050 Ti, яка приблизно на чверть продуктивніша за звичайну RTX 3050. За охолодження відповідає двовентиляторний кулер, швидкість обертання якого можна налаштувати у фірмовому додатку HP OMEN Gaming Hub. Ще з цікавого варто відзначити Wi-Fi 6 AX зі швидкістю інтернету до 2.4 Гбіт/с і веб-камеру HP Wide Vision зі збільшеним кутом огляду 88 градусів.

Acer Nitro 5 AN515.jpg

Acer Nitro 5 AN515 — п'ятнадцятидюймовий ноутбук з відеокартою останнього покоління GeForce RTX 4050. Вона має вже 6 ГБ відеопам'яті, що більше ніж у попередниць RTX 3050 і 3050 Ti. Але головною фішкою є технологія DLSS 3, яка штучним інтелектом генерує проміжні кадри, що підвищує FPS в іграх майже вдвічі.

Гібридний процесор Intel Core i5-12450H має чотири потужні ядра, кожне з яких ділиться на два віртуальні потоки Hyper-Threading, та ще чотири додаткові енергоощадні ядерця. Останні призначені для виконання нескладних фонових завдань: антивірус, музичний плеєр, месенджери тощо. Оперативної пам'яті 8 ГБ, об'єм SSD 512 ГБ, обидва ці компоненти можна за бажанням проапгрейдити. Приємними бонусами є 144-герцевий екран і клавіатура з RGB-підсвічуванням.

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?