Як вибрати електрогриль для дому? 

09/12/2022

Якщо слова rare, medium rare чи well done для вас добре знайомі і ви чітко уявляєте, які вони на смак, то цей матеріал для вас. Якщо ж ви просто шукаєте, який гриль взяти, щоб сендвіч був хрустким, то ви теж знайдете для себе корисні поради. Тут ми розповімо про те, на що варто звернути увагу при виборі електрогрилю для дому, а також запропонуємо різні варіанти грилів.

Загалом, електрогриль потрібен для тих, хто хоче смакувати не тільки смачну, але й корисну їжу, адже на грилі можна готувати м’ясо, морепродукти, овочі, сендвічі, шаурму, гриби та багато іншого.

AW5744VZYNDKP3kNZUOOIv-9GPEttdrsQRk1PcRAMBrtQAM_ZjnjwTHMgcJEINYW47_DAVD4mAtmynhfBQ3HQVnG-33ZyVwetlIZwlTQZMLVz1NGd4PlaYH0Mu64B8k9ak6yV2zpawQUdU0HEPI9_b6vwEzci-NN-TvASQnGDiBpYkg3vDfPlSfW-PeR2Q

Грилі бувають різних типів, форм та габаритів, але в цьому матеріалі ми розглянемо саме електрогрилі, які годяться для приготування страв на звичайній кухні. Вони займають мінімум місця, дуже прості у користанні, проте різняться за функціями. Далі ми з вами поговоримо про конкретні характеристики на які варто звернути увагу при виборі електрогрилю.

ПОТУЖНІСТЬ

Цей показник важливий при виборі малої чи великої побутової техніки, але для грилю він по-особливому важливий, адже від потужності буде залежати наскільки швидко гриль розігрівається та наскільки швидко будуть готуватися вибрані вами інгредієнти. Сьогодні найбільш підходящим варіантом є потужність 2000W. Така потужність характерна для більшості топових електрогрилів від Delonghi та Tefal.

oJ0li6X-CgQMRZ47S2-S9D96VrLnFbp5A3hazGSmHnpzt0lig4erGrzdvfNJQCukng7xJDefmJsN2qh2RaMb6AGJmLCenCqbpSzLhMbui5u0PMaGh_Na3xg__SpK5sCvOUq-6byWfjLqNO54hItNHN7egT55NxHf-sOugWosGCrXNcQqjUmmWsmgKoHiKw

МАТЕРІАЛ РОБОЧИХ ПОВЕРХОНЬ

Варто розібратися з якого матеріалу зроблені поверхні. Якщо з чавуну, то це дуже надійний варіант, який відмінно зберігає тепло. Якщо поверхні виконані з металу, то варто пам’ятати, що цей матеріал швидко охолодає, але при цьому дуже швидко нагрівається. 

Традиційно поверхні мають антипригарне покриття і це стосується, як топових так і доступних грилів, однак не зайвим буде уточнити цей момент при покупці, інакше доведеться постійно відшкрібати залишки їжі з робочої поверхні. 

0zjUS4WfATb51hhvB8RzFp8mcMoTkCnvSjsu3Ci7pSvXxN4buTJaGUpkr2duxmwDFVMghSlTNdCKEShyFTLMxM6ZOyQ0UxLR8m7XeL2pryWIpODwwtkw3aWRyHBt7icla0f49T1TXC9ALQXKdS-YqBpldlhw769F0lXEYCEoFYosvutyGmaMilNn_AZEaQ

Поверхня може бути виконана з натурального каменю. Головною перевагою такого покриття є дуже високі показники зберігання тепла, але при цьому після падіння робоча поверхня може стати непридатною для використання.

ФАКТУРА РОБОЧИХ ПОВЕРХОНЬ

Якщо ви хочете отримати стейки з фірмовими прожареними лініями, то варто звернути увагу на фактуру робочих поверхонь. Вони можуть бути просто плоскими, можуть бути ребристими і якраз завдяки “ребрам” досягається ефект решітки після прожарювання. Також вони можуть бути у вигляді ґрат.

Звісно найбільш популярними є моделі з ребристими поверхнями, бо реклама робить свою справу. Крім того, в цьому є практичне значення, оскільки під м’ясом, яке готується є жолобки, то по них стікає жир і їжа стає більш легкою та корисною.

S_WX27jAtmXQZBcnfh3ZiBCIe7i1V9oKhjP9h9GCNIf3i7pl6RgcDSduZAZ64zb7i5pgiwoMDmnOg8OedW3uc4ruduPE-fl3VII3dD1VvoauFGdz664ltBytvPalbxRtMoZAYuXCg069xB2JVnN6TkxBj5ZkS_Lpe9xcQU2f09CVUcA1iMDGSurxRU79Tg

До речі, робочі поверхні в деяких моделях електрогрилів бувають знімними і це значно спрощує процес очищення та миття. Крім того, для різних завдань може бути різна поверхня. Для стейків — ребриста, а для приготування вафель — у вигляді ґрат.

РОБОЧА ТЕМПЕРАТУРА

Вище ми згадали про потужність електрогрилів, але поряд з цим варто згадати про  максимальні робочі температури. Оптимально буде, коли цей показник знаходиться десь в діапазоні 220-240 градусів Цельсія. Таких температур цілком вистачить, щоб ви приготували будь-яку страву.

КЕРУВАННЯ

Керування грилем може здійснюватися через звичайні механічні клавіші чи регулятори, як наприклад в моделях Tefal GC205012 чи DeLonghi CGH 1012D, однак в більш дорогих моделях керування електронне і воно вважається не тільки більш сучасним, але й практичнішим варіантом.

MdZ5D89am3NkvKZKmWSfk2ObqexAMY-f01fLBSNwtSbMKZa28BAq7a-McqJtLUUKlWwwqZ0Ob4qRmx0Z8Rn5jZtFcQmCkSiHLNvEjWH49mWiiJMwYeJRF6qO07wBX1qECdOjRdsLpIWn6Z82F7aeQKGuUcKsrnK19TW77uyveAtlCXSIw-_Q62dff4q71w

ДОДАТКОВІ ФУНКЦІЇ

Додаткові функції — це дрібні поліпшення і можливості, які зроблять користування грилем простішим, а результат приготування більш передбачуваним. 

Регулювання температури і часу приготування

В топових моделях грилів, як наприклад в DeLonghi CGH 1030D чи Tefal GC750830 OptiGrill Elite ви можете вказати вид м’яса, а гриль вже автоматично визначить скільки часу йому потрібно готуватися, щоб дійти до обраного вами рівня прожарки, також гриль самостійно може визначити товщину стейка, а по завершенні ще й автоматично вимкнеться, щоб уникнути підгоряння. Разом з тим завжди є можливість вручну регулювати ступінь прожарки та час приготування, але готовність доведеться визначати “на око”.

Індикатор нагріву

Практична функція, яка є на більшості грилів. Часто гриль обладнаний спеціальним індикатором, який сповіщає, що робоча поверхня нагріта і ви можете починати готувати.

Можливість відкривання на 180 градусів

Така можливість дозволяє для грилю трансформуватися в звичайну відкриту поверхню для грилю і на ній можна одночасно готувати вдвічі більше їжі, однак з меншою швидкістю.

9sJiL2-FPFrqLQiwXpoIVIYwqTew85FF3Y3f5P8R-nVJ8h7IfRDsOxusItvc-As4YCFFK8a_yMQ2r-hK5IHrWyG2bPUWRRj_j0kPiItx9Re0UYYbH-1jJeLPa-aPF61oabObiJSWmj1ZZsi4WURDH1xbQIJP8qoGmVrR7zgH_sfWqsZVdeKcmQ0HbfrDWw                                                      

Застосунок для смартфона

Поки що небагато електрогрилів можуть похвалитись можливістю приєднання до смартфона, але є й такі моделі. В застосунку традиційно пропонується безліч рецептів з урахуванням вашої моделі грилю, однак керувати грилем зі смартфона не вдасться з міркувань безпеки. 

yR1yJNWF10kKo-oNXILn3PTlLfTg8IY13lnUELquKBc3QQuO-Ch6SsJabCfgkoHW7alhaDRBWjSIN5HaEf0rctVXGAej00TVi4ei0OybO85v2S30vOjLBOWeFhkBcJzLdJcJ3zCkpbBb0ULIh--hexg_wo3F6HsiyuvDqU8GYfsw6xO40ecrN5qrhHNX6A

ВИРОБНИК

На виробника варто звернути не менше уваги, ніж на всі інші, передусім тому що є перевірені компанії, які лідирують на цьому ринку, наприклад Tefal чи Delonghi. 

ВИСНОВКИ

Якщо ви шукаєте гриль для приготування шаурми, підігрівання сендвічів та бутербродів, то вам цілком вистачить доступних моделей від Tefal чи Delonghi, якщо ж ви гурман, який не тільки на колір, але й на смак може відрізнити rare від medium, то варто поглянути в сторону професійних домашніх електрогрилів, де гнучко регулюється прожарка, а також на вибір є багато рецептів, які можна реалізувати.

Товари:
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?