Як підключити стільниковий зв'язок на Apple Watch?

10/12/2021

За допомогою стільникового зв’язку в Apple Watch можна здійснювати виклики, відповідати на повідомлення, отримувати сповіщення, навіть якщо iPhone знаходиться не поруч. Проте поки що LTE на Apple Watch за допомогою eSIM не підтримують оператори звʼязку в Україні.

Справа в тому, що активувати eSim в Україні можна тільки після того, як пристрій з цією фічею пройде офіційну сертифікацію. На даний момент необхідна технологія зв’язку не сертифікована в Україні. Мобільні оператори активно працюють над тим, щоб якомога швидше активувати підтримку функції та запустити її, готуючи особливі тарифні плани спеціально під неї та ведучи переговори з яблучною корпорацією. 

esim.jpg

На офіційних сайтах мобільних операторів, таких як Київстар, Vodafone та lifecell можна переглянути список усіх пристроїв, що підтримують eSim. Перед покупкою та підключенням обовʼязково варто перевірити підтримку зі сторони оператора вашого мобільного зв’язку.

Як відрізнити Apple Watch, які підтримують LTE і ті, які не підтримують?

Смарт годинники, що підтримують eSim відрізняються зовнішнім виглядом Digital Crown, а саме мають додаткове червоне обрамлення та відповідне маркування у назві моделі — GPS + Cellular. Ті, що не підтримують функцію — лише GPS.

Налаштування стільникового зв’язку на Apple Watch

Для того, щоб Apple Watch підтримували зв'язок, перш за все потрібно оновити як Apple Watch, так і iPhone до останньої версії програмного забезпечення, а також перевірити наявність оновлень параметрів вашого оператора. Функція має підтримуватись оператором мобільного зв’язку, а тарифний план відповідно дозволяти її використання. Також iPhone та Apple Watch мають бути підключені до одного й того самого оператора, а ви маєте перебувати в зоні покриття цього оператора під час налаштування стільникового зв’язку на годиннику. Якщо у вас корпоративний план стільникового зв’язку, зверніться до компанії або оператора, щоб перевірити, чи підтримують вони цю функцію.

Щоб налаштувати стільниковий зв’язок на Apple Watch:

  • Відкрийте програму Apple Watch на iPhone.
  • Перейдіть на вкладку «Мій годинник» і натисніть «Стільниковий зв’язок».
  • Торкніть «Налаштувати стільниковий зв’язок».
  • Дотримуйтесь інструкцій налаштування для свого оператора зв’язку. Можливо, вам потрібно буде звернутися до оператора за допомогою.

Якщо ж ви тільки-тільки купили Apple Watch, то весь цей процес можна пройти ще при першому налаштуванні смарт-годинника. Потрібно просто знайти параметри тарифного плану мережі та дотримуватись підказок системи.

Також корисною фічою є ще й те, що можна налаштувати Apple Watch із підтримкою стільникового зв’язку для членів родини, у яких немає iPhone. Якщо мобільний оператор підтримує використання керованих Apple Watch, ви можете додати годинник до свого тарифного плану під час налаштування.

Щоб налаштувати стільниковий зв’язок на Apple Watch для родичів:

  • Відкрийте програму Watch на iPhone.
  • Торкніться опції «Усі годинники», виберіть Apple Watch члена родини, а потім торкніться «Готово».
  • Торкніться «Стільник», а потім — «Налаштувати стільник».
  • Дотримуйтесь інструкцій налаштування для свого оператора зв’язку. Можливо, вам потрібно буде звернутися до оператора за допомогою.

Коли ваш годинник підключиться до стільникової мережі, кнопка «Стільниковий зв’язок» у Центрі керування стає зеленою, а зелені крапки показують потужність сигналу.  Колір кнопки «Стільниковий зв’язок» стає білим, коли стільниковий зв’язок активний, але годинник підключений до iPhone за допомогою Bluetooth або Wi-Fi. Також ви можете перевірити рівень сигналу в Центрі керування або на циферблаті «Explorer». Щоб відкрити Центр керування, торкнітьcя нижньої частини екрана та, утримуючи її, проведіть пальцем угору.

watchos5-series4-gps-cellular-connected-status.jpgwatchos5-series4-control-center-cell-plan-active-watch-connected-to-iphone.jpg

 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Написати відгук
Х Христина 

Інформативно та зрозуміло, дякую!

А Андрій 

Класна і інформативна стаття! Дякую.

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?