Xiaomi Mi Mix отримає камеру з “рідкою” лінзою

26/03/2021

29 березня відбудеться презентація Xiaomi на якій будуть представлені “лайтові” та “професійні” версії флагманського Xiaomi Mi 11, але найбільше уваги привертає анонс нового Mi Mix. Загалом рекламна кампанія презентації будується на тому, що "Mi Mix coming back". Нагадаємо, що серед смартфонів Xiaomi саме ця лінійка є найбільш інноваційною. Можемо пригадати Mi Mix у форм-факторі слайдера, не так давно компанія хизувалася апаратом Mi Mix Alpha в якого екран був з усіх сторін смартфона. Чим Xiaomi дивуватиме цього разу? Якщо вірити чуткам, то смартфон буде схожий до Galaxy Z Fold 2, але не це основна його інновація. Найбільш революційне рішення чекає нас у камері. В мережі вже навіть є відео, де частково розкривається механізм роботи основної камери.

Одна з лінз смартфона буде “рідкою”. Принцип її роботи схожий до того, як працює людське око. При потребі м’язи ока скорочуються чи розслабляються, а відповідно змінюється форма кришталика і це дає можливість бачити предмети на різній відстані. Така здатність очей називається акомодацією. Схожий принцип реалізований в камері Mi Mix в якій буде використовуватися спеціальна рідина, яка реагуватиме на подачу струму і відповідно буде змінювати форму.

Згідно слів представників компанії таке рішення дозволить об’єктиву швидше фокусуватися, а також він буде “мультизадачний”, бо зможе виконувати роль макро-камери та телеоб’єктиву. До плюсів можна віднести і те, що він займає суттєво менше простору у корпусі смартфона. Спрогнозувати зовнішній вигляд нового Mi Mix поки важко, але в  LetsGoDigital вже встигли уявити можливий дизайн смартфона.

MHfmOAx4d182zsajxNIA6an_NJoElJI1k6bStl7E1jgRgUEQTFEjjJ4HrB7bzASKUc2Vm3iLEg0baxlsTFpC1K08jqc8hxFDTm4v8xJTKpf4QB3RnHoAvAfasWxpyManBcCGG-9H

Крім революційних фішок смартфон отримає “традиційний” флагманський набір у вигляді процесора Qualcomm Snapdragon 888, 7-дюймового екрану з частотою оновлення 120 Гц та основної камери на 108 МП. Аналітики кажуть, що коштувати апарат буде не менше, ніж $1500.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?