Xiaomi Mi Box 3 — медіаплеєр для тих, хто не поспішає

26/04/2018

Якщо ви купували телевізор вже достатньо давно і у ньому немає смарт-ТВ, хоча діагональ та інші характеристики вас цілком влаштовують, то логічним буде рішення придбати приставку-медіаплеєр. До нас на тест потрапила приставка Xiaomi Mi Box 3. Чи варто купувати цей пристрій, які його плюси та мінуси можна дізнатись у тексті нижче. 

Коробка, комплектація та дизайн

На коробці є багато інформації та зображень приставки з різних ракурсів. Щоправда, вся інформація про можливості та характеристики медіаплеєра на англійській мові і теж саме стосується усієї документації, яка знаходиться всередині. В буклеті про продукт інформація перекладена на 23 мови і серед них немає ні української, ні російської. Дрібниця, але до першого враження — мінус.

В коробці набір цілком стандартний, серед плюсів хіба те, що в комплекті є HDMI-кабель. Якщо ви хочете поставити приставку не біля телевізора, а десь на поличці окремо, то його довжини буде вкрай мало і доведеться окремо придбати довший кабель.

zUAXXxv_OubCQC4ilJK__O2f9B26p5y62HT43knH8r3Xhdt294QIM3wsAZM2ecDTX4gGKXEkHnYSCvRIMTsVvW2xI3Lq1nrsrP4yyNW26vnl5sSeJU0PdhdGL_2fusQ1hKndLOPl

Комплектація пристрою складається з:

  • приставка Xiaomi Mi Box 3;
  • пульт дистанційного керування;
  • кабель HDMI;
  • блок живлення;
  • документація.

Багатою таку комплектацію не назвеш, але у ній є все необхідне для повноцінного функціонування.

xMuDh_yDeVjbdOnCR5sFfwjn5gPQMqxJA-xLk_q3-vfuAol6LWZilnoNWjUoKt1TYVn6EvPsyWOgw9pd_lcYm2TZcf-neiT0tY4SzqYCuGYd0OeUScR5xn40lsWXcjvPfELdK1h7

До дизайну приставки питань немає. Вона мініатюрна, має матову поверхню і суттєво тонша за Apple TV. Шукати додаткове місце для її розміщення не доведеться. Дизайн пульту дистанційного керування перегукується з дизайном приставки, але і візуально і функціонально йому дуже далеко до пульту ДК, який є в комплекті до Apple TV.

Підключення до телевізора, інтерфейс та налаштування

Якщо спочатку все було чудово: коробка, комплектація, дизайн, то з початком підключення рожеві окуляри почали самовільно сповзати. Нещодавно до нас на тест потрапила приставка Apple TV, тому у тексті багато порівнянь з нею. Так ось, якщо на Apple TV після підключення кабелю HDMI до телевізора ми без проблем розпочали налаштування інтернет-з’єднання і все було швидко та плавно, то з Mi Box так не вийшло.

MoRzPBsagYJWjVbkMEjEBcZlYasOR0lMkNu5BlrD5oHyxVm1n1aElL7oRX0DZyzH-qM2kfx6pqkieCqYhuxz13rmDIyioawLKzj7xwvkjHyL9dG-M7Nd3rMEQWh4iQ9L__OHDHEZ

З самого початку “запитують” чи є у вас телефон на андроід, що цілком логічно, адже приставка працює на ОС Android TV. Багато красивої анімації та текст українською мовою потішив, але підключитися до інтернету з першого разу не вдалося і з другого теж, бо вибивало незрозумілі помилки. Після зміни облікового запису, на щастя вдалося підключитись, ввівши дані електронної адреси та паролі.

Синхронізація з вашим обліковим записом Google потрібна, щоб відразу підтягувалися всі налаштування, рекомендації в YouTube і т.д. Після того, як вдалося увійти на “робочий стіл” системи, то ще декілька разів чомусь розривалося з’єднання з інтернет. Відразу зазначу, що роз’єму для підключення мережевого кабелю тут немає. Назва статті: “Mi Box 3 — медіаплеєр для тих, хто не поспішає” йде від того, що на підключення до інтернету та налаштування пристрою ми витратили незрівнянно більше часу, ніж на підключення та налаштування Apple TV.

CBjx49_2ihfRQuN-kyzOayVlkbXKgd0xdH_GPihrHlVvPOYc7rnL8by4uTEfxLoZAdjGfbilhfXmEHYqm2F-ypnOhBuCOtA7-Hi-wbG8MgfHsY4Gxz4KKOB0n1vH3v_AYI9zAAOC

Інтерфейс системи назвати красивим важко, єдине, що сподобалось це рядок додатків де відразу встановлені:

  • Google Play Movies;
  • YouTube;
  • Google Play Store;
  • Music Google Play;
  • Google Play Games.

Пульт дистанційного керування

Пульт має видовжену форму та зручно лягає в руку. На корпусі мінімум кнопок. Пульт працює через Bluetooth-підключення, тому для того, щоб приставка реагувала на ваші дії не обов’язково направляти його в сторону Mi Box 3. Працює пульт від батарейок. Наскільки їх вистачить невідомо, але наявність акумулятора в пульті, як в Apple TV рішення в рази практичніше та економніше.

FpNKSCC674smHEFNsA_MtOFap4E_Xi755Y9GFmG9tWgkLrbIbb5tJnnvOhfw1AhsMpjvcHKUjmwiyeeI8DNUWUoITNWmEb7e2o6QnbfWRhZnSQQ3J-WVyARTgXu1tkkOVersxYpB

Апаратна платформа та програмне забезпечення

В Xiaomi Mi Box 3 використовується SoC AMLogic S905X-H, який має 4 ядра Cortex-A53, за відео відповідає Mali 450. Приставка має 2 ГБ оперативної пам’яті та 8 ГБ вбудованої. Також завдяки порту USB можна підключати додаткові накопичувачі. Якщо говорити про потужність, то для ресурсоємних ігор вона не підходить, але її першочергове завдання - відтворення медіаконтенту і з цим вона справляється чудово.

Операційна система Android TV 6 майже не зазнала втручань від Xiaomi. Програм для цієї ОС поки-що не надто багато. Серед передвстановлених програм можна виокремити: Netflix та Red Bull TV.

Однією з основних переваг є можливість голосового пошуку, особливо зручно те, що мікрофон встановлений безпосередньо в пульт ДК і працює коректно, розпізнає голос чудово.

Ігри на Xiaomi Mi Box 3

Враховуючи, що на медіаплеєрі стоїть операційна система Android, то ви можете встановлювати ігри з Play Market. Є спеціальний розділ, де є ігри підігнані для гри на телевізорі, але їх по-перше дуже мало, а по-друге більшість з них платні.

Якщо ви хочете пограти ігри на телевізорі за допомогою цієї приставки, то дуже доречною буде покупка bluetooth-геймпаду GameSir T2a. Гра за допомгою комплектного пульту задоволеня точно не принесе, бо він призначений лише для управління медіаконтентом та налаштуваннями, але точно не для ігор. На медіаплеєрі є роз’єм USB, куди можна підключити адаптер від геймпаду. Ми завантажили з магазину додатків декілька ігор, одна з них — Real Racing 3.

Коли гра завантажилась та запустилась все управління відразу можна було здійснювати з джойстика і це справді зручно. Серед головних мінусів гри на телевізорі можна відмітити якість графіки. Картинка не підвисає, але при розтягненні на великому екрані втрачає якість. Якщо на маленькій діагоналі смартфону цього непомітно, то на телевізорі зернистість відразу впадає в око.

Для тесту також був встановлений футбольний симулятор. До плавності роботи та управління геймпадом питань немає, а от до якості зображення є, Якщо ви хоч раз пробували грати на ігрових консолях Xbox чи PlaStation, то на Mi Box 3 грати не захочете, але потрібно пам’ятати, що можливість грати ігри це лише додатковий функціонал приставки, а основна її спеціалізація — відтворення медіаконтенту.

uKIl1pNiFfEV5OvSUzlHHJCniBG6h3KFVd8GbGvYAskSX35MunfpuvHDNgWb3kT1GzzFf-8Q8TM6l0Mha9F3FdhQIGuxMj9n9v2hew6bNvA1ut9xWuaNgMcmNs-Gk_6D3glbWo4W

Плюси Xiaomi Mi Box 3:

  • стильний та практичний дизайн;
  • голосове управління;
  • пульт з вбудованим мікрофоном;
  • операційна система Android TV;
  • кабель HDMI в комплекті;
  • можливість завантаження ігор з Play Market;
  • наявність USB-порту для підключення периферії;
  • вартість.

Мінуси Xiaomi Mi Box 3:

  • відсутність LAN-роз’єму;
  • мало додатків;
  • посередня потужність
  • панель налаштувань;
  • низькі показники графіки у іграх;
  • пошук та підключення до Wi-Fi.

Загалом Xiaomi Mi Box 3 справляє хороше враження за виключенням деяких нюансів пов’язаних з налаштуваннями, роботою Wi-Fi та іграми. З основним своїм завданням вона справляється, а зважаючи на вартість, то це хороший девайс для дому.

Читайте також:

Читайте також:
Apple оголосила фіналістів премії Apple Design Awards 2022
Щорічно на конференції розробників WWDC компанія Apple вибирає кращі додатки для iOS, macOS, watchOS і tvOS. Apple відзначає додатки за інноваційність, дизайн та соціальний вплив. Традиційно WWDC починається з представлення оновлень для всіх операційних систем Apple, а тоді відбувається нагородження
01/06/2022
Apple невдовзі випустить пульт з Touch ID?
Apple вже запатентувала пульт дистанційного керування в якому буде фірмова технологія розпізнавання пальця — Touch ID. Офіційно відомство по патентах і товарних знаках США видало для Apple такий патент.  Поки що невідомо як саме Apple буде використовувати таку можливість, але можна припустити, що
29/12/2021
Netflix запустив офіційну українську версію
Український інтерфейс платформи для перегляду популярних фільмів та серіалів — Netflix тепер доступний на офіційному сайті, в додатку для телефонів та Smart TV. Також компанія запустила новий домен netflix.ua і створила україномовну сторінку у соціальних мережах Facebook та Instagram. Українцям пооб
01/10/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?