Що таке Apple TV і чи варто його купувати?

20/04/2018

Компанія Apple не завжди перша приходить у нові ніші, що стосуються розумної електроніки, але її приходу завжди чекають, бо знають, що Apple зробить “на совість”. У свій час з Apple TV ситуація була аналогічна. Якщо попередня версія “яблучного” TV мала суттєві недоліки, як наприклад неможливість завантажувати додатки з фірмового магазину AppStore, то у версії, яка потрапила до нас в руки переваг в рази більше.

Що таке Apple TV?

Якщо говорити термінами, то Apple TV — це потужний медіаплеєр, який чудово інтегрований в еко-систему продуктів Apple. Якщо у вас немає жодного гаджету бренду Apple, то не зовсім доцільно купувати Apple TV. Якщо ж у вас є iPhone, iPad чи MacBook, то Apple TV - класне доповненням до цієї компанії.

Підключення пристрою до телевізора відбувається за лічені секунди. Все, що потрібно зробити — підключити HDMI-кабель (його немає в комплекті) до телевізора та Apple TV, а після цього підключити кабель живлення до приставки. Увімкнувши телевізор потрібно обрати відповідний порт в який підключений медіаплеєр від Apple та продовжити налаштування. Інтерфейс системи мінімалістичний, в еплівському стилі. Якщо ви раніше користувалися будь-якою технікою Apple, то звикати не доведеться.

kak-nastroit-apple-tv-4k-1.jpeg

Кому варто купувати Apple TV

В мережі багато суперечок стосовно того чи потрібен такий медіаплеєр, якщо на ринку давно вже є тисячі моделей “розумних” телевізорів. З одного боку так, але з іншого Apple TV має ряд особливостей, які повністю виправдовують таку покупку:

  • Якщо у вас звичайний телевізор (без смарт TV), то придбавши медіаплеєр Apple TV ви зможете зробити його “розумним” і швидше за все, навіть розумнішим, ніж моделі, які мають операційну систему інших виробників.
  • Якщо вам не подобається інтерфейс вашого телевізора зі смарт-ТВ і хочете щось просте та надійне.
  • Якщо ви все життя користуєтесь технікою Apple і у ваших бібліотеках iTunes безліч різноманітного контенту. Його без проблем можна буде відтворити на великому екрані телевізора і не лише з бібліотеки iTunes, але й з галереї вашого гаджету.
  • Якщо ви хочете встановлювати додатки з AppStore та грати ігри за допомогою суперзручного пульту дистанційного управління.

3000ge-2.jpg

Враження від користування Apple TV

Що таке Apple TV та причини чому варто його придбати описані вище, а зараз розберемося з основними фішками пристрою та враженнями від користування.

Дизайн приставки та пульту дистанційного управління

Зовнішній вигляд Apple TV майже не відрізняється від попереднього покоління еплівського ТВ, хоча приставка стала суттєво "товстішою". Вона має матовий верх та глянцеві боки, які дуже легко збирають відбитки пальців, але для власників техніки Apple це звична річ. Незрозумілим залишається те, чому виробник не поклав в комплект кабель HDMI без якого неможливо підключити пристрій. На корпусі приставки є 4 роз’єми:

  • HDMI;
  • Ethernet;
  • USB-C;
  • Роз’єм для живлення приставки.

Пульт дистанційного керування — це окрема тема. Навряд чи його можна порівняти з будь-яким іншим рішенням на ринку. Батарея тримає декілька місяців, як зазначає виробник, а зарядка здійснюється за допомогою кабелю lightning. Сенсорна панель — знахідка, коли справа дійде до перемотування фільмів та відео, а також управління в іграх. Крім усіх функцій пульт має футуристичний вигляд і злегка нагадує iPod Nano.

novyj-pult-apple-tv-siri-remote-nesovmestim-s-nekotorymi-igrami.jpg

Операційна система та нові можливості

Коли мова заходить про оптимізацію та можливості операційної системи, то тут з Apple конкурувати важко. Інтерфейс системи зрозумілий настільки, що навіть діти зможуть підключити приставку до телевізора та налаштувати з’єднання з інтернет. tvOS 11.3 справляється зі своїми обов’язками на відмінно. Все плавно, без підвисань та ривків, після декількох років користування Smart TV різниця настільки суттєва, що закрадається думка: “А чи не придбати Apple TV на телевізор на якому вже є Smart TV”?

Можливість встановлювати програми з AppStore напевно одна з ключових переваг приставки перед попередньою версією.

Якщо ви давно користуєтесь скажімо смартфоном від Apple, то переглянути фото та відео з останнього відпочинку, який фотографували та знімали на iPhone займає декілька секунд часу і при тому все без ривків та підвисань. В цьому плані для інших платформ ще вчитись і вчитись. На смарт ТВ є свої ігри, які можна грати безпосередньо на телевізорі, але ігор рівня Asphalt звісно нема. В іграх на Apple TV керувати ви можете пультом, бо у нього встановлений гіроскоп та акселерометр. Якщо ви граєте, наприклад теніс, то має значення навіть те, якою стороною ви тримаєте у руці пульт, це рівень.

Eab9d_lMOkAPwWUMZJ8WdApy0-xGUvegi1BzLqCzdAuK4O-hbERUDJdXdkQt1UAnAWlUefZIXu402NQNuvR0KPnHEN6iOK-G7F9mu1vPSoik5MhT2zYtnMUyiOaUs4sKJzLc_Hgx

Характеристики та потужність

У корпусі Apple TV ховається 32 ГБ вбудованої пам’яті, чого цілком достатньо навіть для вибагливих користувачів, якщо ж хочете впевнитись, що пам'яті не забракне, то є версія на 64 ГБ. Приставка працює на процесорі A8 з 64-бітною архітектурою. Окрім того, Apple TV може похизуватися підтримкою об’ємного звуку Dolby Digital Plus 7.1. Приставка відтворює відео у розширенні Full HD. 4К доступне лише в новій моделі, але спішити переходити на нову модель поки немає сенсу.

Плюси Apple TV:

  • зручний, футуристичний пульт управління з вбудованими гіроскопом та акселерометром;
  • сучасний, мінімалістичний дизайн приставки;
  • tvOS та плавність роботи інтерфейсу;
  • легка синхронізація з пристроями Apple;
  • простота у підключенні;
  • україномовна інструкція та інформація на коробці;
  • дешевший офіційний контент порівняно з конкурентами;
  • можливість завантаження додатків з AppStore.

Мінуси Apple TV:

  • не підтримує 4К (новіша версія підтримує);
  • вартість в порівнянні з конкурентами.

Інколи у висновку важко сказати чи варто купувати той чи інший пристрій, але це точно не про Apple TV. Якщо у вас є будь-яка техніка Apple, то рішення стає ще очевиднішим. Починайте створювати еко-систему Apple у себе вдома вже сьогодні. Порівняно з конкурентами Apple TV достатньо дорогий пристрій, але якщо з вартістю iPhone чи iPad ще можна посперечатись, то Apple TV на думку автора вартує своїх грошей.

Читайте також:
Apple оголосила фіналістів премії Apple Design Awards 2022
Щорічно на конференції розробників WWDC компанія Apple вибирає кращі додатки для iOS, macOS, watchOS і tvOS. Apple відзначає додатки за інноваційність, дизайн та соціальний вплив. Традиційно WWDC починається з представлення оновлень для всіх операційних систем Apple, а тоді відбувається нагородження
01/06/2022
Apple невдовзі випустить пульт з Touch ID?
Apple вже запатентувала пульт дистанційного керування в якому буде фірмова технологія розпізнавання пальця — Touch ID. Офіційно відомство по патентах і товарних знаках США видало для Apple такий патент.  Поки що невідомо як саме Apple буде використовувати таку можливість, але можна припустити, що
29/12/2021
Netflix запустив офіційну українську версію
Український інтерфейс платформи для перегляду популярних фільмів та серіалів — Netflix тепер доступний на офіційному сайті, в додатку для телефонів та Smart TV. Також компанія запустила новий домен netflix.ua і створила україномовну сторінку у соціальних мережах Facebook та Instagram. Українцям пооб
01/10/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?