В Італії збудовано найбільший у світі 3D-принтер

22/09/2015

Відомий виробник промислових 3D-принтерів, італійська компанія WASP (World's Advanced Saving Project) збудувала найбільший у світі пристрій цього класу – 12-метровий Big Delta. Основне призначення нового принтера – швидке будівництво будинків.

Агрегат хочуть використовувати для створення дешевого житла у країнах «третього світу» та у місцях ліквідації наслідків природних катастроф. Основними перевагами свого гігантського пристрою, інженери WASP вважають його економність та універсальність. По інформації компанії, Big Delta може друкувати будинки не тільки з бетону, а й із природних матеріалів, таких як звичайна земля та пісок. Більше того, під час виробництва, у будівельну суміш можна додавати різноманітні хімічні сполуки, наприклад, засіб для боротьби з комахами. Збудований таким чином будинок, захищатиме своїх мешканців від шкідливих комах, що є дуже актуальним для багатьох країн. При цьому, спеціалісти італійської фірми запевняють, що принтеру потрібно зовсім небагато електричної енергії – декілька десятків ват.

Першим містом, у якому почне свою тестову роботу Big Delta, буде італійський Иглесиас (Iglesias). Куди поїде далі найбільший у світі 3D-принтер, покаже час.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?