Український стартап Branto: впасти, щоб піднятись

02/07/2015

Коли дніпропетровський стартап Branto яскраво спалахнув на відомій виставці CES 2015, мало в кого залишались сумніви щодо подальшого успіху української команди. А коли стартап відкрив власну краудфандінгову компанію на KickStarter, на деякий час здалося, що зірки лягли до ніг команди розробників.

Але, на жаль, сталося трохи інакше. Branto не зміг зібрати вказаних $ 500 тис. (остаточна сума зборів $ 122,474 тис.), та в березні 2015 його краудфандінгова компанія була закрита.

До честі команди розробників, слід зазначити, що ця подія не зламала їх, а навпаки – зробила сильнішими. Проаналізувавши свої помилки, стартап вийшов зі своїм винаходом на іншу відому краудфандінгову платформу Indiegogo. На цей раз розробники Branto зазначили суттєво меншу необхідну суму у $ 50 тис. та не помилились – вже за 20 днів до завершення компанії, на рахунку пристрою знаходиться більш ніж $ 47 тис. А це гарантована 100% перемога!

Що ж являє собою винахід Branto? Це високотехнологічних пристрій з родини smart-речей. Виконаний у вигляді шару, гаджет обладнаний камерою з оглядом у 360 градусів, мікрофоном, GSM/GPRS модулем, різними протоколами безпеки й т.п. За допомогою Branto, його власник, через iOS чи Android смартфон може керувати електронікою у своєму домі, знаходячись на значній відстані від нього. Власник може бачити все, що відбувається навколо гаджету, говорити з людьми чи домашніми тваринами у домі, та чути їх. Branto легко підключається до Інтернету, з його допомогою можна здійснювати відео дзвінки, він оснащений приладом нічного бачення, та, за допомогою спеціальних сенсорів Branto Bit, що кріпляться на двері чи вікна, може контролювати їх відкриття/закриття.

Коштує український Hi-Tech від $ 299. Приєднатися до фінансування проекту, можна на офіційній сторінці компанії. Випуск smart-пристрою запланований на грудень 2015.

Від себе, дуже хочеться побажати успіхів українському стартапу. Адже він цього заслуговує!         

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?