Камера TP-Link Tapo C100: доступно і сердито

25/03/2020

Нещодавно у нас на огляді була камера TP-Link Tapo C200, яку ми порівнювали з камерою від Xiaomi і варто сказати, що остання проявила себе набагато краще. Сьогодні у нас на огляді інша камера від суббренду TP-Link з назвою Tapo C100. На вигляд вона дуже красива, але що може запропонувати в плані функцій зараз будемо розбиратися.

ЩО В КОРОБЦІ РАЗОМ З КАМЕРОЮ?

Коробка дуже інформативна. Майже з усіх боків надруковані характеристики та переваги камери. Разом з камерою в комплекті є зарядний пристрій (блок з нез’ємним кабелем), два дюбеля та два шурупи, а також чимало різної документації. До речі, кабель доволі довгий — близько трьох метрів.

Купить TP-Link Tapo C100

ДИЗАЙН: ПЕРЕДБАЧУВАНО, АЛЕ КРАСИВО

Корпус камери виконаний з білого пластику, передня частина камери в районі об’єктива має глянцеве покриття, яке легко збирає різноманітні забруднення та відбитки пальців, щоправда це некритично, оскільки камера це не той пристрій, який доводиться часто брати до рук. На верхній грані камери є логотип Tapo. На корпусі немає ніяких клавіш, однак є два отвори: слот для карт пам’яті до 128 ГБ, а також отвір для скидання налаштувань камери.

Купить TP-Link Tapo C100

Камера має ніжку та невелику платформу на якій можна регулювати камеру під потрібний вам кут огляду. На жаль, регулювати кут огляду зі смартфона, як це можна робити у TP-Link Tapo C200, тут не можна. На зворотній стороні камери посередині є отвори для динаміка.

Купить TP-Link Tapo C100

Завдяки кріпленю, яке є в комплекті ви можете повісити камеру фактично в будь-яке місце вашої оселі, а також є можливість просто поставити її на стіл чи інше підвищення завдяки ніжці-платформі з прорезиненими ніжками.

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Щоб здійснити підключення до смартфона для початку доведеться завантажити додаток з Play Market чи AppStore, який має аналогічну назву TP-Link Tapo. В додатку у правому верхньому куті потрібно натиснути на плюсик (додати пристрій) і обрати один з 4-х наявних пропозицій. Обираємо камеру Tapo C100 і далі просто слідуємо інструкціям на екрані. Загалом підключення у мене зайняло приблизно 2 хвилини від моменту завантаження додатку до моменту споглядання відео через камеру Tapo C100. Хто раніше користувався пристроями Xiaomi, то додаток вам буде дуже простий, бо схожий на Mi Home.

Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100

КЕРУВАННЯ

Після того, як підключення здійснено вам достатньо натиснути на Wi-Fi-камеру Tapo C100, яка з’явиться серед пристроїв і ви перейдете безпосередньо на робочий стіл камери, де ви можете обирати якість передачі зображення: 1080p чи 720p. Можете вмикати режим зйомки: авто, денний або нічний (чорно-біле зображення). Нічний режим заслуговує особливої похвали, бо якщо увімкнути максимальну якість зображення та нічний режим, то фактично у повній темряві ви зможете розрізняти предмети та людей. Також з робочого столу камери ви можете зробити фото того, що відбувається в об’єктиві камери та записати відео. Можете увімкнути повноекранний режим для того, щоб спостерігати за тим, що відбувається на весь екран смартфона. Якщо у вас є декілька камер, то ви можете виводити зображення з кожної і утворювати сітку з 8 зображень з різних кімнат, щоправда на одному екрані доступно максимум 4 зображення, щоб побачити інші 4 доведеться прогорнути вбік.

Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100

МОЖЛИВОСТІ

Цікава можливість камери полягає у тому, що завдяки вбудованому у камеру динаміку ви можете передавати голос туди, де встановлена камера, а відповідно ви можете спостерігати за домашнім улюбленцем і у відповідний момент сказати, щоб він зліз зі столу, або можете використати камеру, як відеоняню і заспокоїти голосом свого малюка. Ну і саме цікаве, що ви не просто можете передавати голос, ви також можете чути, що відбувається у вашому будинку. 

Купить TP-Link Tapo C100

Камера оснащена датчиком руху і при виявлені руху тоді, коли ви знаєте, що в домівці нікого не має бути ви отримаєте на смартфон сповіщення, також є така фішка, що на камері може включитися сирена, щоб налякати потенційного грабіжника, але її гучність не надто потужна. Виробник зазначає, що завдяки інфрачервоним датчикам, які вбудовані в камеру вона здатна бачити в темряві на відстань до 9 метрів чого буде цілком достатньо для однієї кімнати навіть великої.

Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100 Купить TP-Link Tapo C100

Якщо є потреба, то в налаштуваннях Tapo C100 можна створити обліковий запис для доступу до неї через веб-інтерфейс або хмарний сервіс. Камера підтримує Wi-Fi на частоті 2,4 Ггц. Між іншим, запис через камеру може бути постійний на карту пам’яті, а може тільки в разі виявлення руху, останній варіант дозволить заощадити місце на карті, а подивитися, що відбувається ви можете через додаток у будь-який час.

Купить TP-Link Tapo C100

ВИСНОВКИ

TP-Link Tapo C100 – чудова камера для дому з відмінним, як для цього цінового сегменту, зображенням. Камера чудово продумана починаючи від дизайну і закінчуючи простим для розуміння додатком. Вона ідеально підійде, як для нагляду за будинком так і в якості відеоняні чи для нагляду за домашніми улюбленцями в чому по-особливому допоможе функція двостороннього зв’язку.

Товари:
Читайте також:
Батькам: як заощадити на покупці відеоняні. Xiaomi Mi Home Security Camera 360
В останні два роки ринок розумних гаджетів для дому рясніє різноманітними датчиками та пристроями, які можуть зробити вашу оселю ще зручнішою та безпечнішою, а повсякденні справи по-дитячому простими. Інколи буває так, що якийсь гаджет задумувався для одного, а його використовують для іншого і все п
27/01/2020
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?