ТОП-5 ознак, що ваш комп'ютер потребує діагностики

01/06/2015

Якщо ви є власником ноутбука або стаціонарного комп'ютера, то дана стаття допоможе виявити несправності на початкових стадіях та уникнути зайвих фінансових витрат на ремонт пристрою. Ми підготували для вас 5 пунктів, які є індикаторами того, що комп'ютер потребує діагностики або ремонту.

№1 Комп'ютер працює голосніше, ніж зазвичай

Шум в роботі ком'ютера це не лише неприємно для слуху, а й індикатор того, що в роботі комп'ютера щось не так. Швидше за все є збій в роботі системи охолодження. Таке часто виникає через запиленість системного блоку та його елементів. Якщо ваш комп'ютер є не вкращому стані, ніж той, що на картинці нижче, то корінь проблем зрозумілий. В такому випадку комп'ютер потрібно очистити від пилу. Якщо самостійно цього зробити немає можливості, то найкращим виходом буде продіагностувати та очистити пристрій від пилу та забруднень у спеціалізованому сервісному центрі. Можна виділити 6 основних причин через які комп'ютер починає "шуміти":

dustmachine.jpg

№2 ПК раптово вимикається чи перезавантажується

Може бути багато причин, але серед найбільш поширених:

  • Перегрів процесора. Щоб цього не сталося потрібно моніторити його температуру за допомогою спеціальних утиліт, а таких в мережі є достатньо.
  • Наявність пилу на процесорі. Як би там не було пил - один з основних ворогів в роботі комп'ютера.
  • Зношеність термопасти. Щоб усунути проблему рекомендується замінити термопасту видаливши попередній шар (як на фото нижче).
  • Встановлення нових комплектуючих, які не сумісні з пристроєм.
  • Встановлення сумнівних програм завантажених з безкоштовних сайтів.
  • Віруси, які викликають помилки в роботі вже встановленого програмного забезпечення.

1_zamena-termopasty-na-noute.jpg

№3 "Синій екран смерті".

Комп'ютер можна тільки перезавантажити. Найчастіше причиною появи "синього екрану смерті" є проблеми з жорстким диском HDD. Хоча часто причиною цього явища є дії вірусів або неправильне функціонування драйверів.

maxresdefault.jpg

№4 Сильно впала швидкодія в програмах/іграх

Як і в попередніх пунктах можна припустити, що падіння швидкості роботи комп'ютера пов'язане з перегрівом процесора та інших комплектуючих через їх запиленість. Якщо процесор сильно нагрівається, то починає пропускати такти, щоб не підвищувати температуру до більш критичної, а відповідно він стає менш продуктивним. Не виключення, що зниження швидкодії пов'язане з вірусами та сумнівним, непотрібним програмним забезпеченням. Зниження швидкості роботи ПК може бути пов'язане також із проблемами в роботі жорсткого диску і якщо цю проблему не вирішити, то можна втрати частину або й усі дані збережені на вінчестері.

ochistit-kompyuter-ot-virusov-besplatno-№7.jpeg

№5 Мерехтіння на екрані

Якщо екран мерехтить або ж на ньому з'являються дивні "артефакти" (як на фото нижче), то швидше за все проблема у відеокарті або неправильно встановлених драйверах до неї. Хоча існує ймовірність, що несправності не у відеокарті, а банально у моніторі. Перевірити це дуже просто підключивши до монітора інший системний блок.

artefaktu-2.jpg

Якщо ж ви не можете справитись з проблемами зазначеними вище самостійно, то з ними без проблем справляться фахівці сервісного центру КТС.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?