Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?

09/01/2024

Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організаціями. В цій статті ми розберемося, що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?

Що таке TÜV?

TÜV - це абревіатура з німецької Technischer Überwachungsverein, що означає Асоціації Технічного Нагляду. Ці асоціації є незалежними компаніями, які тестують та сертифікують технології, продукти та системи, щоб запобігти потенційним небезпекам та гарантувати якість.

8G7xiwGfzwmjxGM0nY35HaeIpJf1BYZyMEdQeAxspDJpdBJWDMDPrUEBFDNFBmbUrZHp6HJGJI6abb1g7RfKsdwW6J-_KUnbGzrEE1cGJeJagLqqpYZRv50mk9Cvc95l4VYlz5b1zI0FUdhLM60ai2w

Хоча TÜV походить з Німеччини, ця асоціація визнана у всьому світі як знак найвищої якості. Напевно, найбільш відомі сертифікації від TÜV є в автомобільній сфері, однак вони популярні також в таких галузях технології та споживчі товари.

Що означає сертифікація продукції TÜV Rheinland?

Така сертифікація стосується захисту очей та комфорту роботи з дисплеями, а це актуально для кожного користувача, який має смартфон, планшет, ноутбук чи інший пристрій з екраном.

Розвиток технологій виробництва дисплеїв призвів до покращення якості зображення з точки зору щільності пікселів, роздільної здатності, частоти оновлення та охоплення колірної гами. Всі ці технології також потребували, щоб паралельно  дисплеї вдосконалювалися з точки зору безпеки для очей, а тому виробники почали більше уваги приділяти питанням зменшення впливу синього світла і забезпечення точності передачі кольору. 

Синє світло, що випромінюється мобільними пристроями шкодить клітинам сітківки ока. При тривалому використанні це призводить до загальної стомлюваності, до порушення сну, а згодом і до погіршення зору. З екраном смартфона або планшета ми взаємодіємо практично постійно, тому очам потрібен додатковий захист. Дослідження також показують, що точність передачі кольору суттєво впливає на комфорт користувача. Вища частота оновлення робить зміну зображення на екрані більш плавною, а відповідно більш комфортною для сприйняття. Зменшення мерехтіння під час перегляду відео, ігор або перегляду веб-контенту також підвищує візуальний комфорт. 

В TÜV Rheinland переконані, що концепція догляду за очима повинна продовжувати розвиватися, щоб йти в ногу з технічним розвитком пристроїв. Нижче можна подивитися на зображення, яке демонструє на чому TÜV Rheinland концентрувалася впродовж останніх років.
 

rA3YAcZdkTVZ-VugnoUiM0A5K_jPE9pBKy_y8rBC26AbGb4sKgHcxbX2lKU4vElpkYbmhrsC-O9THlxw6n8bcQ-_7AAxr6KeCJVqmidSuw6vX6Ot5NUNqTDxV90zXwOtsarp-EEypPBQwGth4RHubpo

 

Коли у 2014 році TÜV Rheinland почала просувати концепцію захисту очей на ринку дисплеїв, вона справді підвищила стандарти для дисплеїв. TÜV Rheinland допомогла виробникам розробити дисплеї комфортні для очей.

Дисплеї із захистом  очей мають різні маркування, такі як низький рівень синього світла, відсутність мерехтіння, частота оновлення, колірний охват, точність передачі кольору та рівень відблисків.

Сертифікаційні знаки кожного дисплея можуть відрізнятися залежно від бренду та моделі. Сертифікати дисплеїв зазвичай підкреслюють певну технічну характеристику (наприклад, апаратний захист від синього світла).

Новий знак сертифікації Eye Comfort 3.0 від TÜV Rheinland пропонує зручну для користувача ідентифікацію, яка показує безпечність дисплея в певній категорії оцінювання.

64gEzOL5jG3zOwY-8cSpNb314R3CZi8QNKOZdJ96-fQZhB36uS8aZ9SeDVFd2P5ZDixlvt06WgbuGT7LY7_SQ57T5myq32wu20YFlfS3G6hO0iO9ea35V0D5HM1OBTIPPEBOeUc6Xq_UX4xEvmiVxR8

Як провідний постачальник послуг із сертифікації дисплеїв, які комфортні для очей TÜV Rheinland далі працює над тим, щоб усунути відблиски, збільшити кути огляду дисплеїв, полегшити регулювання рівня синього світла та зменшити мерехтіння.

TÜV Rheinland також надають поради щодо освітлення робочого місця, пози, часу перерв та вправ для очей, щоб забезпечити високий рівень комфорту та зменшити виснаження, яке спричинене втомою очей.

Як перевірити сертифікат TÜV?

Кожен сертифікат TÜV має свій унікальний ідентифікаційний номер. Будь-яка особа може зайти на сайт конкретної організації, що затверджує сертифікацію TÜV, для прикладу TÜV Rheinland і ввести відповідний номер сертифіката, модуль продукту або власника ліцензії, щоб переглянути та перевірити звіти про випробування, сертифікаційні знаки та період дії. Сертифікація регулярно перевіряється раз на рік або два, щоб гарантувати, що продукт або рішення залишається безпечним і придатним для використання.

Нижче для прикладу є декілька пристроїв, які мають сертифікацію TÜV Rheinland.

 

Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Samsung Tab S9 FE: перевищення очікувань фанатів
Сьогодні серед планшетів Samsung справді є з чого вибирати — від суперпотужних флагманських моделей з великою діагоналлю до більш простих пристроїв для виконання щоденних завдань. Сьогодні до нас на огляд потрапила “фанатська версія” флагмансько планшету — Samsung Tab S9 FE. Головне питання — чи вар
19/10/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?