Що таке GaN-зарядка?

29/03/2021

Можна спостерігати, що постійно зростає кількість пристроїв, які потрібно заряджати. Виходячи з дому потрібно впевнитися чи зарядився смартфон, ноутбук, навушники, планшет, смарт-годинник, електронна книга і це далеко не вичерпний перелік. Навколо нас безліч кабелів та адаптерів серед яких важко орієнтуватися, а брати з собою незручно. До того ж зважаючи на поширення трендів на швидку зарядку адаптери постійно збільшуються в розмірах та швидко нагріваються. GaN-зарядки покликані вирішити ці проблеми.

GaN — це абревіатура, яка означає нітрид галію. Нам не потрібно глибоко вникати в хімічні формули для розуміння роботи GaN-зарядок. Якщо коротко, то зараз в переважній більшості зарядних пристроїв використовується напівпровідниковий матеріал під назвою кремній, але йому на зміну приходить напівпровідниковий матеріал GaN (нітрид галію). Чому відбувається така заміна? Бо зарядки на основі нітриду галію мають ряд суттєвих переваг порівняно з кремнієвими аналогами.

Що таке GaN-зарядка?

Ще кілька років тому такі пристрої були недоступні через свою вартість, але в останні місяці можна спостерігати за зниженням ціни на такі пристрої, бо нітрид галію все частіше замінює кремній в багатьох сферах і на це є кілька причин, які випливають з переваг, які дає GaN.

ПЕРЕВАГИ GaN-зарядок:

  • Низькі витрати на виробництво, бо GaN-зарядки можна виготовляти на тих самих підприємствах, де виготовляються кремнієві.
  • Енергоефективність. Аналітики стверджують, що якщо GaN-зарядки замінять кремнієві, то енергоспоживання знизиться на 10-15%. GaN-зарядки мають більш низькі показники втрати енергії.

Що таке GaN-зарядка?

  • Безпека. Нітрид галію може може витримувати і проводити більш високі показники напруги та більш високі температури, ніж кремній, а відповідно для нього не так гостро стоїть питання нагрівання. Простіше кажучи GaN-зарядки мають більш високий діапазон робочої температури.
  • Компактність. GaN потребує менше додаткових елементів в корпусі зарядного пристрою для безпечної роботи, а тому адаптер потужністю 100W може бути менший за розмірами, ніж інший адаптер на основі кремнію з потужністю 60-70W. Є чутки, що Apple зацікавлена в такій технології і згодом теж перейде на GaN, оскільки це дозволить зробити адаптери для зарядки компактнішими на 30-40%.

Що таке GaN-зарядка?

  • Багато портів. Завдяки тому, що GaN-зарядки є більш енергоефективними, менше нагріваються та більш стійкі до високих температур в корпусі одного зарядного пристрою може бути кілька портів для заряджання. Таке рішення надзвичайно зручне, бо ви зможете заряджати свої пристрої швидко від одного адаптера, наприклад смартфон, ноутбук і навушники.

Що таке GaN-зарядка?

На перший погляд здається, що недоліків у GaN-зарядок взагалі немає і загалом це правда. Єдине, що можна згадати серед нюансів — більш висока ціна порівняно з зарядками де використовується кремній. Однак якщо подумати про те, що одна GaN-зарядка замінить вам кілька “звичайних” і займатиме менше місця, то недолік з вартістю теж нівелюється.

GaN-зарядки мають великі перспективи для поширення, бо тенденції на ринку смарт-пристроїв вимагають мінітюаризації, енергоощадливості та вищого рівня безпеки і всі ці характеристики дуже точно описують GaN-зарядки. Зрештою зацікавлення Apple в цій технології теж багато про що говорить. Придбати GaN зарядку можна вже сьогодні і оцінити всі переваги компактного корпусу, мультипортовості та потужності. 

 

Читайте також:
Як зарядити смарт гаджети, коли немає світла?
Кожен розуміє, що з «сусідами» нам, м’яко кажучи, не пощастило. Росіяни продовжують атакувати Україну ракетними обстрілами. За останні дні найбільше атак припало саме на енергетичні об’єкти, через що багато областей та міст залишились без світла. Відповідно і зараз є перебої з електропостачанням та
24/10/2022
Смарт-техніка від Momax: Xiaomi більше не ТОП за свої гроші?
Momax — компанія, яка на ринку розумної електроніки майже 20 років (з 2003 року). Назва бренду складається з двох слів Mo — MObile, max — MAX. Велика частина продуктів Momax отримали MFi-сертифікацію (Made for iPhone, iPad, iPod) від Apple. Компанія пропонує понад 3000 тисячі різноманітних найменува
23/06/2022
Кращі автомобільні зарядки від бренду AMAZINGthing
Сьогодні говоримо про автомобільні зарядки від бренду AMAZINGthing. Ця компанія була заснована у 2010 році і всі 11 років виготовляє аксесуари для мобільних пристроїв. За цей час вони в цій темі “зуби з’їли” і чітко розуміють, що реально потрібно для реального користувача. Якщо все дуже спрощувати,
27/10/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?