Що таке Corning Gorilla Glass Victus 2?

09/05/2023

Скло Gorilla Glass від Corning - один з найпопулярніших брендів захисного скла і воно використовується у більшості смартфонів та планшетів і йому на противагу є хіба скло, яке використовується в Apple — Ceramic Shield.

Щоб розуміти історію компанії Corning та чому воно завоювало ринок захисного скла можете прочитати у нашій статті: Що таке Gorilla Glass від Corning?

Gorilla Glass Victus 2

В цьому матеріалі більше розкажемо саме про останню версію захисного скла від Corning — Gorilla Glass Victus 2.

Cкло Gorilla Glass

Скло Gorilla Glass від Corning - це, в найпростішій формі, бренд захисного скла, що використовується в техніці, наприклад, у смартфонах, які повинні бути тонкими, легкими і, що найголовніше, стійкими до механічних пошкоджень. Це стосується як стійкості до подряпин, так і захисту від падінь.

Насправді, компанія Corning почала експерименти з хімічно зміцненим склом ще в 1960 році, хоча дослідження набрали реальних обертів тільки у 2005 році. Цікавий факт, що перший в історії iPhone, випущений у 2007 році, мав захисне скло Gorilla Glass від Corning.

З тих пір з'явилося вісім поколінь скла Gorilla Glass, кожне з яких покращувало довговічність захисного екрану, а найновішим і найкращим є Gorilla Glass Victus 2. 

Gorilla Glass Victus 2

Що нового в захисному склі Gorilla Glass Victus 2?

За словами Corning, остання версія технології захисту скла Victus спеціалізується на захисті від найлютішого ворога смартфонів - бетону. Corning стверджує, що під час лабораторних випробувань оновлений захист скла Victus 2 витримав падіння з висоти одного метра на поверхню, що відтворює бетон.

Звісно, це лише 1 метр від землі і це десь на рівні поясу чи талії, залежно від вашого зросту, тож воно може не витримати, якщо ви впустите його з висоти грудей або голови на бетон.

Разом з тим, згідно з дослідженнями Corning, конкуренти розбивалися при падінні з висоти півметра або менше, а Corning додає, що нове скло може витримувати падіння з висоти 2 метри на асфальтову поверхню, витримувати понад 20 падінь з висоти один метр поспіль.

Незважаючи на покращену стійкість скла Victus другого покоління до розбиття, Corning стверджує, що воно зберігає той самий рівень стійкості до подряпин, що й скло Victus першого покоління. Інженери Corning також врахували той момент, що смартфони за останніх 4-5 років стали важчими на 15% і на 10% більш габаритними.

В яких смартфонах використовується скло GG Victus 2?

Список смартфонів, які використовують Gorilla Glass Victus 2 постійно зростає, можемо згадати хоча б головні флагмани від Samsung — Galaxy S23, S23 Plus та S23 Ultra, які вже доступні із захисним склом Gorilla Glass Victus 2.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?