Що показала Apple на WWDC 2023?

06/06/2023

Конференція для розробників WWDC - щорічний літній івент, який чекають мільйони Apple-фанів. Цьогорічна конференція для Apple стала епохальною, адже був презентований новий продукт — VR-гарнітура Vision Pro. Крім цього, очікувано ми побачили оновлення iOS, iPadOS, watchOS, macOS, оновлений 15-дюймовий MacBook Air, Mac Studio та Mac Pro.

VR-гарнітура Vision Pro

Чутки про пристрій віртуальної реальності під брендом Apple ходили роками, але нарешті вона з'явилася. Заключна частина WWDC була присвячена для Vision Pro. Apple відразу показала безліч можливих застосувань нового продукту.

Купити VR-гарнітура Vision Pro

Більшість гарнітур віртуальної реальності є великими і важкими, і зрозуміло, що тонкий корпус і невелика вага були головними цілями Apple при створенні цієї гарнітури. Полегшені матеріали були використані скрізь, де це було можливо, а більш преміальні і важкі матеріали використовувалися лише там, де це було критично необхідно, наприклад передня частина пристрою повністю скляна. 

Купити VR-гарнітура Vision Pro

У Vision Pro є фізичний елемент керування, який схожий на Digital Crown у Apple Watch. Рамка гарнітури злегка згинається, щоб прилягати до обличчя, а кріплення розроблене таким чином, щоб бути максимально зручним при тривалому носінні. Vision Pro управляється голосом, руками та очима.

Купити VR-гарнітура Vision Pro

Кожен з двох дисплеїв у Vision Pro містить більше пікселів, ніж 4K-телевізор, що забезпечує високу чіткість зображення. Гарнітура працює на потужному процесорі M2, а йому допомагає новий чіп R1, створений спеціально для Vision Pro. Він забезпечує безперебійну передачу зображення на дисплей.

Vision Pro - це перший продукт Apple, через який ви дивитеся, а не на який дивитеся. Apple явно має намір зробити гарнітуру продовженням існуючої екосистеми Apple. Vision Pro має всі ті ж застосунки, що й iPhone, і має доступ до ваших фотографій, відео та контактів.

Застосунки можна розміщувати у фізичному просторі, а також закріплювати їх на місці, щоб вони не рухалися. Ви можете змінювати реальний світ змінюючи ландшафт, який бачите, а також можете налаштувати рівень занурення за допомогою фізичного регулятора.

Купити VR-гарнітура Vision Pro

Гарнітура використовує унікальну інформацію про райдужну оболонку ока для розблокування пристрою - функція, яку Apple називає Optic ID. Vision Pro добре працює з існуючими аксесуарами Apple. Для прикладу клавіатура Magic Keyboard цілком сумісна з Vision Pro. Гарнітура також підтримує аркадні ігри Apple і оснащена контролером PlayStation DualSense, що робить її універсальним пристроєм для роботи та розваг. Понад сто ігор будуть готові для Vision Pro на момент запуску.

Купити VR-гарнітура Vision Pro

Боб Айгер з Disney, який був на презентації, оголосив про підтримку з боку Disney. Підтримка застосунків Disney Plus буде доступна з першого дня після надходження у продаж.

Невеликі розміри і вага Vision Pro означають, що Apple сподівається, що це буде пристрій, який користувачі зможуть одягати і носити тривалий час. Apple хоче, щоб гарнітура Vision Pro стала такою ж важливою частиною вашого життя, як і iPhone.

Купити VR-гарнітура Vision Pro

Ціна на Apple Vision Pro стартує від $3,499. Для придбання вона буде доступна у 2024 році.

15-дюймовий MacBook Air

Apple розпочала WWDC, представивши новий Macbook Air. Це 15-дюймовий варіант звичайного 13-дюймового Macbook Air. Apple стверджує, що це найкращий у світі 15-дюймовий ноутбук з тонким, легким, але міцним корпусом, процесором Apple M2 і чудовим 15,3-дюймовим дисплеєм Retina.

15-дюймовий MacBook Air

Він доступний у чотирьох кольорах і оснащений портом для зарядки MagSafe, двома портами USB-C та роз'ємом для навушників. Яскравість дисплея сягає 500 ніт, зверху встановлена веб-камера з роздільною здатністю FullHD, а знизу є шість динаміків. Apple заявляє про 18 годин автономної роботи.

15-дюймовий MacBook Air

Нові Mac Studio та Mac Pro

Зараз існують версії Mac Studio M2 Max і M2 Pro, але нова Mac Studio також буде оснащена абсолютно новим чіпом Apple M2 Ultra. По суті, це два процесори M2 Pro, з'єднані разом. M2 Ultra - це потужний чіп, який здатний обробляти 22 потоки 8K ProRes відео у Final Cut Pro, що в 6 разів швидше, ніж найшвидший Mac Pro на процесорі Intel.

15-дюймовий MacBook Air

Mac Studio - не єдиний продукт Mac, який отримує M2 Ultra. Новий Mac Pro також оснащений M2 Ultra, що дає Mac Pro вкрай необхідне оновлення до 24-ядерного процесора і 76-ядерного графічного процесора. Новий Mac Pro має вісім портів Thunderbolt та шість слотів для кастомізації.

15-дюймовий MacBook Air

iOS 17

Традиційно, нова версія iOS була однією з ключових частин на WWDC. iOS 17 додасть персоналізовані зображення контактів, коли ви телефонуєте, що дасть вам можливість налаштувати екран контактів так само, як ви налаштовуєте екран блокування. 

iOS 17

FaceTime нарешті може приймати відео/голосові повідомлення, тож ви можете залишити комусь повідомлення, навіть якщо він недоступний у цей час.

Ви можете створювати фільтри пошуку для повідомлень. Повідомлення також мають функцію визначення місцезнаходження в реальному часі з новою функцією Check-In. Check-In - це функція, яка дозволяє певним контактам дізнатися, що ви благополучно повернулися додому, а також сповіщає їх, якщо здається, що щось пішло не так по дорозі додому.

iOS 17

Функція “Наклейки” перетворює всі емодзі на наклейки і їх можна використовувати будь-де в iOS.

AirDrop в iOS 17 підтримуватиме NameDrop — новий спосіб передачі контактної інформації між iPhone. Щоб скористатися ним, достатньо піднести свій iPhone до іншого і вибрати, які контакти потрібно перенести. Функція працюватиме навіть з Apple Watch. AirDrop також продовжить передачу через мобільний інтернет, якщо ви вийдете за межі зони дії AirDrop.

iOS 17

Клавіатура більш точно виправлятиме слова, а від цього покращиться функція голосового вводу.

Минулого року Apple сильно змінила екран блокування. В iOS 17 екран блокування вашого iPhone перетвориться на екран, схожий на дисплей розумного будинку. Коли він не використовується і знаходиться в горизонтальному положенні, на ньому відображатиметься погода, майбутні зустрічі, сповіщення та інша важлива інформація. Мета Apple — зробити iPhone кориснішим навіть тоді, коли ви ним не користуєтесь.

iOS 17

Бета-версія iOS 17 для розробників вже доступна, публічна бета-версія вийде наступного місяця, а повний реліз відбудеться восени. 

iPadOS 17

iPadOS 17 отримає багато тих самих оновлень і налаштувань, що й iOS 17, але з кількома доповненнями. В iPadOS 17 ви можете швидко взаємодіяти з будь-яким віджетом на головному екрані без необхідності переходу до програми віджета. 

iPadOS 17

Фішки налаштування екрану блокування також з'являться в iPadOS 17, а це означає, що ви зможете налаштувати екран блокування вашого iPad так, щоб він збігався з екраном блокування вашого iPhone. На екрані блокування iPadOS також з'являється функція показу кількох таймерів одночасно.

iPadOS 17

В iPadOs з’явився застосунок “Здоров'я”. Apple надає багато даних про стан здоров'я, тому чудово мати великий екран iPad, щоб зануритися в статистику тренувань, звіти про стан здоров'я та багато іншого.

PDF-файли тепер також зберігатимуться в додатку “Нотатки”, що дасть вам можливість зберігати кілька PDF-файлів в одній нотатці або працювати з кимось іншим над тією ж інформацією за допомогою функції спільної роботи в реальному часі.

macOS Sonoma

Чергове оновлення отримало назву macOS Sonoma і включає в себе багато нових функцій, що з'явилися в iOS та iPadOS. Sonoma включає низку нових відеозаставок, які повільно прокручують чудові краєвиди з усього світу на екрані вашого Mac.

macOS Sonoma

Sonoma додає можливість додавати віджети безпосередньо на робочий стіл. Ви можете додавати їх куди завгодно, і вони будуть підлаштовуватися під те, що ви робите на вашому Mac в будь-який час. Вони змінюватимуть колір залежно від шпалер, а коли ви користуєтеся програмою, вони зникатимуть на задньому плані, щоб не відволікати. Як в iPhone та iPad, віджетами Sonoma можна керувати безпосередньо з робочого столу.

macOS Sonoma

Ігри традиційно не були сильною стороною macOS, але процесори M-серії змінюють цю ситуацію. Sonoma отримала ігровий режим, який оптимізує ваш Mac для запуску ігор, зменшуючи кількість неігрових процесів.

Деякі додаткові оновлення для Safari тепер дозволять безпечно обмінюватися паролями та запровадять нову систему профілів, яка дозволить вам розділяти історію переглядів та файли cookie між роботою та розвагами або просто між користувачами на одному комп'ютері. Якщо ви часто користуєтеся певними веб-сайтами, нова функція WebApp може перетворити ці веб-сайти на псевдо-додатки, видаливши веб-сайт з Safari і надавши йому власне окреме вікно.

macOS Sonoma

Повний реліз оновлення операційної системи відбудеться восени.

watchOS 10

watchOS 10 теж отримує можливості для кастомізації. Нова версія watchOS дозволить вам змінити будь-який циферблат вашого годинника відповідно до ваших особистих потреб та додати віджети. Ви можете додавати або видаляти віджети довгим натисканням, а також швидко отримувати доступ до улюблених програм безпосередньо зі Smart Stack.

watchOS 10

Apple працює над відстеженням велосипедних поїздок, і тепер watchOS 10 підтримує велосипедні Bluetooth-датчики, тому ви можете відстежувати свою велосипедну поїздку за допомогою Apple Watch. Велосипедні тренування з Apple Watch тепер автоматично відображатимуться на вашому iPhone як активність в реальному часі, тому ви можете закріпити свій iPhone на велосипедному кріпленні і стежити за статистикою під час їзди на велосипеді.

watchOS 10

Додаток “Компас” отримав нові функції безпеки, які показують, де ви востаннє мали доступ до мобільного зв'язку. З'явилася функція перегляду висоти над рівнем моря і можливість пошуку найближчих об'єктів та пішохідних маршрутів.

watchOS 10

Apple Watch також зможе аналізувати ваші удари в тенісі або гольфі і тримати вас в курсі того, як ви прогресуєте в обраному виді спорту.

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?