Ще один міні-комп'ютер дав про себе знати

18/09/2015

З кожним днем комп’ютери стають все меншими та меншими, але, при цьому, залишаються дуже розумними. Розумних брелків, які замінюють системний блок, ми вже бачили, і до них приєднався MeegoPad T07, виконаний на апаратній платформі Intel Cherry Trail.

Працює девайс на 14-нанометровому процесорі Atom x5-Z8300, до складу якого входять чотири обчислювальних ядра з тактовою частотою 1,44ГГц. Якщо Вам такої потужності надто мало, то в Турбо-режимі чип можна розігнати до частоти 1,84Ггц. «Малюється» зображення завдяки вбудованому чипу Intel HD Graphics, що доволі достатньо, якщо Ви не збираєтесь грати ігри. При такій потужності процесор споживає лише 2 Вт.

Крім цього, швидкодія пристрою забезпечується 2Гб оперативної пам'яті. Для збереження вашої інформації є флеш-модуль на 32 Гбайт, а також слот microSD з підтримкою карт місткістю до 64 Гб, адаптери бездротового зв'язку Wi-Fi 802.11n і Bluetooth 4.0. Також, є два порти USB, 3,5мм аудіороз'єм та порт Micro-USB для подачі живлення. До монітора або телевізора гаджет підключається стандартно для таких пристроїв, за допомогою HDMI. MeegoPad T07 виконаний в чорній кольоровій гаммі, розміри складають лише 110х38х17мм, а вага становить 80гр.

Розробник почне продавати MeegoPad T07 вже з наступного місяця, за орієнтовною ціною в 100 Євро. Стрімкий ріст конкуренції в портативній електроніці точно позитивно відзначається на розвитку цього напрямку, тому не за горами той час, коли комп’ютер буде розміром з монету в 10 копійок.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?