Сервіси та програми, що стали безкоштовними для українців

28/03/2022

У цей складний час для України нам допомагає увесь світ! Тому поки всесвітні компанії йдуть із російського ринку, дуже багато як українських, так і іноземних ресурсів відкрили безкоштовний доступ до своїх послуг для українців.  

Ми створили підбірку найкорисніших сервісів з безкоштовним доступом, що допоможуть вам зменшити тривожність, покращити свої професійні навички, контролювати показники здоров'я або ж просто відволіктись від подій та новин.

4_1200x900.jpg

Освітні ресурси

1. Coursera.org — ресурс з курсами та лекціями від більш ніж 200 провідних світових університетів та компаній. Серед партнерів платформи – Stanford, Penn, Google, IBM, Johns Hopkins University, Meta та сотні інших. Щоб оформити безкоштовний доступ, потрібно залишити заявку на офіційному сайті.

2. Prometheus.org.ua — ресурс з безкоштовним доступом до україномовних онлайн-курсів на різні теми від вивчення української мови до управління фінансами тощо

3. Vumonline.ua — освітня ініціатива, де пропонують різноманітні курси про волонтерство, журналістику, економічну грамотність тощо

Курси та вебінари

1. Робота на біржі фрілансу — Upwork. Телеграм-канал для тих, хто планує почати працювати на найбільшій біржі фрілансу з усіма особливостями платформи.

2. Profi Space — телеграм-канал з доступом до онлайн-лекцій про впевненість, самомотивація та емоційний менеджмент тощо.

3. Вебінар «Реальність без ілюзій» — ресурс з курсами від бізнес-школи УКУ про кризове лідерство, життєстійкість, обмеженість ресурсів, дій бізнесу.

Релаксація та відпочинок

1. Meditoria — додаток для медитацій (заспокійлива музика та важливі слова для заспокоєння) 
Додаток на Android
Додаток на iOS 

2. BetterMe: Mental Health — зручний додаток з набором простих, практичних вправ для розслаблення. 
Додаток на Android
Додаток на iOS 

Книги та фільми

1. Vivat — інтернет-магазин і видавництво з безкоштовним доступом до електронних книг

Як безкоштовно завантажити книги:

  • Зареєструватися на сайті 
  • Після оформлення замовлення електронні книжки будуть доступні до завантаження в особистому кабінеті.
  • Для завантаження потрібно у розділі «Поточні замовлення», знайти потрібну книжку, натиснути «Детальніше про замовлення». У блоці «Вміст замовлення», ви знайдете доступні для завантаження файли. Книжки доступні в epub- та pdf-форматах.

2. Фоліо — видавництво, що пропонує продаж електронних книг за 1 гривню. Кошти з продажу надсилають ЗСУ

3. Абук — аудіокнигарня з безкоштовним доступом до книг. 
Завантажити додаток на iOS

4. Yakaboo — всі книги є у вільному доступі без жодної оплати за підписку.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

5. Megogo — український сервіс, який відкрив безкоштовний доступ до фільмів та серіалів. Доступ до українських телеканалів на платформі можна дивитись безкоштовно, як і раніше. 
Важливо: за деякі фільми доведеться сплатити 1 грн.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

6. Sweet TV — відкрили безкоштовний доступ до українських телеканалів «1+1», «Новий канал», ICTV, СТБ, «Україна», «Україна 24». Доступ надаватиметься автоматично зареєстрованим користувачам.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

Вивчення мов

1. Busuu — платформа для вивчення іноземних мов. ВІдкрили безкоштовний доступ до преміум-підписки для українців.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

2. Duolingo — зручний додаток для вивчення мов
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

3. Drops — додаток для вивчення більше, аніж 43 мов. Drops хоче допомогти українцям, що вимушено евакуювались закордон, почуватися в безпеці в новому оточенні без мовного бар'єру, тож пропонує безкоштовну Premium-підписку на рік.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

4. Preply — платформа для вивчення різних предметів з репетиторами усього світу, яка зараз запустила спеціальну програму вивчення іноземних мов для українців, що вимушено виїхали закордон.
Завантажити на iOS
Завантажити на Android

Здоров'я та самопочуття

1. Flo — додаток для підтримки жіночого здоров'я. Акаунти всіх українських користувачок автоматично отримали доступ до преміум-версії додатку на 3 роки.
Додаток на Android
Додаток на iOS 

2. Helsi — додали безкоштовні онлайн-консультації, які можна отримати від фахівців.
Додаток на Android
Додаток на iOS 

3. VOS — платформа, розроблена експертами з психічного здоров’я з інструментами для здоров'я, чат з психологом 24/7 та ведення цифрового щоденника.
Додаток на Android
Додаток на iOS 

4. First Aid — офіційний додаток від Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, розроблений Всесвітнім центром з підготовки до стихійних лих.
Додаток на Android
Додаток на iOS 

5. Teplo — консультації з психологом у чат-форматі з безкоштовним доступом для українців. 
Додаток на Android
Додаток на iOS 

Використовуйте корисні додатки та бережіть себе. Все буде Україна!

Написати відгук
S Stanislau 

багато корисної інформації, але враховуючи поточні тенденції як на ринку праці, так і в порфесійному середовищі мені більше зайшов курс від https://englishpapa.com/, тому що весь процес орієнтований саме на практику мови та її використання, тому вже через пару місяців з початку навчання ви будете добре і якісно орієнтуватися в мові, і не виникатиме питань про те, які саме підібрати слова при зустрічі з носієм

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?