Samsung Tab S9 FE: перевищення очікувань фанатів

19/10/2023

Сьогодні серед планшетів Samsung справді є з чого вибирати — від суперпотужних флагманських моделей з великою діагоналлю до більш простих пристроїв для виконання щоденних завдань. Сьогодні до нас на огляд потрапила “фанатська версія” флагмансько планшету — Samsung Tab S9 FE. Головне питання — чи варто переплачувати за флагманські моделі, якщо є FE-версія з усім необхідним для чудового користувацького досвіду.

ДИЗАЙН

Samsung Galaxy Tab S9 FE має мінімалістичний дизайн. Він тонкий, має цілісний алюмінієвий корпус та тонке матове покриття, яке приємне на дотик і не є слизьким, як скло. Завдяки міцній суцільнометалевій рамі пристрій відчувається дуже міцним, без люфтів чи будь-яких скрипів.

Планшет захищений по стандарту IP68. Модель доступна в фіолетовому, зеленому, світло-зеленому, сріблястому і сірому кольорах. У нас на огляді сіра версія планшета.

G7uabI2KfkiXtsFo8uQYnvPuZqtBaBiohuXhib-DzuHFzHOaNgTlethiiBuxBu3xXNpPzzd-xuyGMt6WwXfQarv2srue2U8Jk2TjMM0mJw_UI4HEPKYQ8tTI5b-dS3E2r6hkqk8DG9Cfav3ZKKsawwk

Дисплей займає 81,97% передньої панелі планшета. Рамки мають однакову товщину з усіх чотирьох сторін – 8 мм. У верхній рамці (в альбомній орієнтації) є 12-мегапіксельна селфі-камера, а датчик освітленості розташований праворуч від неї.

Задня частина пристрою залишається мінімалістичною з невеликим логотипом Samsung у верхньому лівому куті, камерою на 8 МП у верхньому правому куті та лініями антени по корпусу. Модуль камери виступає на 1,5 мм. Є два стереодинаміки - один зліва і один з правого боку, якщо тримати планшет горизонтально. На нижній рамці є спеціальні отвори для підключення клавіатури. Планшет достатньо важкий — 523 грами.

ДИСПЛЕЙ

Samsung Galaxy Tab S9 FE має 10,9-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю QHD+ 2304 x 1440 пікселів і захищений склом Corning Gorilla Glass 5. Екран має автоматичну частоту оновлення, яка адаптується до 90 Гц. Це можна змінити в налаштуваннях. За замовчуванням увімкнено адаптивну частоту оновлення, але ви також можете переключитися на стандартну, тобто 60 Гц.

Функція Vision Booster покращує видимість, коли ви знаходитесь на вулиці, оптимізуючи колір і контраст, особливо в темній частині екрана. Він автоматично регулює яскравість, контраст і тон для покращення видимості навіть під яскравим сонячним світлом.

_Qsdzu0P6isaz0Erh3Xcy6p-wemPKPiqLtJAPatqs2NFmYK5Xc6d0ViEv62eHGvPlrKPlyJhPoYDR_VsBF_vzcF7ZCRqf7rzQnHR2vC1HLWs3ej98DiQKeYexYQqUZm2eXsZddg4EOl1rb5BKxsz908

Також в Samsung подбали про безпеку очей при тривалому перегляді контенту, тому ви можете зменшити кількість синього світла увімкнувши функцію Eye Comfort Shield.

Jfe5yEGwhtpxuNHzBueMvwTEkeES6JdihPXjUb0qZuDDyfB0yidm2ucxvDVQLDVRziHUWmMlbV249Y2M6HcJ1RGzjFfN5xZk-nwcXq-qHQ1HHej20AaP9AQKFwPT0YSzA3BZtGJVsRd-eS_Ldml3SLQ

Tab S9 FE має два режими відображення — природний і яскравий (встановлений за замовчуванням). Загалом, дисплей Tab S9 FE дуже яскравий і легко підлаштовується під середовище, де ви працюватимете.

Дисплею з такими характеристиками вистачить для всіх завдань — ігри, читання, навчання, редагування фото та відео, але якщо ви хочете ще більше чіткості і яскравості, то варто дивитися в сторону флагманських планшетів Samsung.

TXLRK1M_JBdLcCqpATgsLeZBkZXHKlyyF8kww-3cwriK9PiA6oBw9__XIMxOeSfpIzMhKOwfP1giVYfFjSVStLp5OznGQC3kGLiVEUB_9zFpXtZgTSHxC6PMF_rOJmfcKzbI2IpvrnyW6-NqVPHogOY

Tab S9 FE працює на базі Android 13 із оболонкою One UI 5.1.1, яка добре знайома бувалим користувачам пристроїв від Samsung.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Tab S9 FE працює на процесорі Exynos 1380 від Samsung. Чіп виконаний за 5-нм техпроцесом. Він був розроблений спеціально для забезпечення високої продуктивності та підтримки на пристрої систем штучного інтелекту. 

8-ядерний процесор складається з чотирьох ядер ARM Cortex-A78 з тактовою частотою 2,4 ГГц для виконання високопродуктивних завдань, а також чотирьох ядер ARM Cortex-A55 з тактовою частотою 2,0 ГГц для простіших завдань. Це традиційний розподіл ядер, щоб забезпечити тривалий час автономної роботи і максимальну продуктивність. За графіку відповідає чіп Mali-G68.

Tab S9 FE доступний з 6 ГБ або 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X та 128 ГБ або 256 ГБ внутрішньої пам’яті UFS 3.1. Очевидно, що можливостей цього планшета вистачить для того, щоб грати будь-які ігри, які доступні вам в Play Market і не тільки.

Наш пристрій набрав 566 тисяч балів в AnTuTu. Схожі результати видають пристрої на процесорі Snapdragon 855. Одноядерний та багатоядерний тест в Geekbench 5 лише підтверджує рівень продуктивності Exynos 1380 — 3570 балів в одноядерному тесті, 11076 балів в багатоядерному тесті.

aqOQ8OdK6X14HsrYIsRWws3GuoV9ooncxAeqxh8_AcrHP5ShNpnLC4KgZC-52vdPvG8U9f_ZxmM3acSfH8s9lWIuVnIijbnxJehvzxxR0FqA38B2enMwW7naMmnZ5draQWqRwpcuAcOEPSxL026uv_E

Планшет не має слоту для SIM-карти, тому що це Wi-Fi версія. Однак, є слот для карти пам’яті microSD. Серед варіантів бездротового підключення планшета можна згадати: Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E і Wi-Fi Direct. Дана модель також підтримує Samsung DeX.

Tab S9 FE Wi-Fi підтримує такі служби позиціонування GPS, A-GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo та QZSS. Планшет оснащений портом USB Type-C 2.0 з підтримкою OTG.

КАМЕРА

Планшет оснащений гідними основною та фронтальною камерами, хоч це і не головне у планшетах, але інколи може знадобитися. Якщо говорити про фронтальну камеру, то вона для планшета необхідна для відео-зв’язку та різноманітних онлайн-конференцій. Tab S9 FE має 8-мегапіксельну основну камеру з діафрагмою f/1,9. Вона має автофокус і записує відео FHD 30 кадрів в секунду.

odlvkxrPKzMTM25SNomt4qUHMjTCC6pIYheT_QSanU53Z5fQiO7odx8R8lkiYeq4aAwSrYobBDY0VSQeYck903Eili6Q7FD_NJnITWtg-HPMq4A8Tww4zgEpajKQE6VJJFQ3KOA3u72DKzASW9e6b8A

Фронтальна камера на 12 мегапікселів. Вона має кут огляду 120 градусів. Ця камера записує відео 4K. Для відеодзвінків, відеочатів та інших подібних випадків, що вимагають гідної якості зображення вона ідеально підходить. Застосунок камери має простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Є підтримка сенсорного фокусу. 

АВТОНОМНІСТЬ

Для будь-якого планшета важливий такий параметр, як тривалість автономної роботи. Батарея ємністю 8000 мАг гарантує до 16 годин веб-серфінгу. В тесті GeekBench при максимальній яскравості і максимальному навантаженні на процесор планшет пропрацював 6 годин 7 хвилин.

MUrd-QKrgj4wmVa4FCp9IJ-7zpN4f1ts_JQOW39uTgxCMyIcjfx28ZoQVHOqY4-Aa41ebL4C5MGpA6iLu8A-k1XLXJ8QIYtWa3Aapjs1Vi7dDlmkCM6GcWFF0ZmRFTmjUYOzWiD7fiJwTs3okmA1gTA

ВИСНОВКИ

Чим же “фанатська версія” Samsung Tab S9 FE цікава для потенційних покупців? Назвемо основні переваги:

  • великий і яскравий IPS-дисплей з діагоналлю 10,9 дюймів і частотою оновлення 90 Гц;
  • процесор Samsung Exynos з інтегрованою графікою геймерського рівня Mali-G68 MP5;
  • підтримуються карти пам'яті microSD до 1 ТБ;
  • камери на 8 і 12 МП забезпечують хороші знімки та якість відеозв’язку;
  • Це один із перших планшетів серії FE з вологозахистом за стандартом IP68.

Tab S9 FE — чудовий планшет, який вирізняється своїми практичними функціями та доступною ціною. Він може похвалитися гарним дизайном. Має якісні динаміки, як для планшета, який не у флагманському ціновому сегменті. Він легко впорається з усіма повсякденними завданнями.

В сторону флагманських планшетів, які коштують в рази дорожче, варто дивитися лише у випадку, коли вам необхідна ще вища продуктивність для ігор та важких застосунків або коли планшет потрібен для професійних цілей з максимально “зарядженим” дисплеєм. З усіма іншими завданнями може справитись Tab S9 FE.

Товари:
Читайте також:
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
OPPO Pad Neo: LTE, екран 2,4К та 4 динаміки Dolby Atmos 
Днями компанія OPPO представила планшет під назвою Pad Neo. На перший погляд, це черговий пристрій з доволі звичним для цього сегменту дизайном, однак в процесі огляду ми виявили достатньо фішок, які точно здивують вас. ДИЗАЙН Pad Neo, як і личить для планшета в 2024 році, має симетричні рамки нав
17/01/2024
Що таке сертифікація TÜV Rheinland і чому вона важлива?
Сертифікація продукції - це важливий процес, який гарантує, що продукція відповідає нормам безпеки та критеріям якості, які базуються на міжнародних стандартах. Великі компанії регулярно перевіряють свою продукцію. Така перевірка і сертифікація зазвичай проводиться сторонніми акредитованими організа
09/01/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?