Розробники Snapdragon 820 включать до складу процесору систему захисту від вірусів

18/08/2015

Нова технологія матиме назву Smart Protect, та відстежуватиме загрози у режимі реального часу. Таким чином, майбутній потужний чіп від Qualcomm суттєво підвищить не тільки свою надійність, а й безпеку гаджету, у складі якого він буде знаходитись.

Головною «фішкою» нової системи є те, що вона буде апаратною, тобто, для неї не буде потрібно спеціальних баз даних, на яких працює сучасне антивірусне ПЗ. Smart Protect стежитиме за діяльністю усіх процесів та програм пристрою, на якому буде встановлений Snapdragon 820. Якщо якась з них почне поводити себе підозріло, наприклад, нові драйвери для камери захочуть отримати особисті дані власника чи його паролі, система одразу ж сповістить користувача про це.

До того ж, зі слів менеджера по випуску продукції каліфорнійської компанії Асафа Ашкенази (Asaf Ashkenazi), технологія що створюється, внаслідок інтегрування безпосередньо у процесор, не буде використовувати зайвих ресурсів пристрою, тим самим не знижуючи його працездатність чи заряд батареї. Слід зазначити, що Qualcomm дуже серйозно підходить до розробки Smart Protect. Спеціалісти компанії активно співпрацюють із багатьма відомими виробниками антивірусного програмного забезпечення, серед яких такі майстри свого діла, як  AVG, Lookout та Avast.        

Отже, якщо у американської компанії все вийде, світ отримає унікальну за своєю концепцією антивірусну систему майбутнього. Що ж, чекаємо 2016 року, саме тоді, згідно обіцянок корпорації відбудеться офіційний реліз Snapdragon 820.  

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?