RoboHon – робот-смартфон від компанії Sharp

14/10/2015

Унікальний ґаджет створила японська компанія Sharp у тандемі із винахідником Томотако Такахаши. Вони змогли об’єднати робототехніку та сучасні засоби зв’язку: саме так з’явився RoboHon – дотепний маленький людиноподібний робот із функціями смартфона. Його вага складає усього 390 грамів.   

Під час розмови власнику необхідно тримати робота, як велику слухавку, адже мікрофон вмонтований у ноги гаджета. При висоті робота 19.5 сантиметрів, цей процес виглядає дуже весело.

У лице оригінальної новинки вмонтована камера та проектор, а в очі - кольорова світлова індикація. Маленький 2-дюймовий дисплей із роздільною здатністю 320x240 пікселів конструктори розташували на спині робота.

RoboHon володіє технологією розпізнавання обличчя та може спілкуватися голосом (вітатися, сповіщати про нове SMS та інше). «Серцем» робота буде процесор Qualcomm Snapdragon 400 MSM8926 з частотою 1.2 ГГц.

Спеціалісти Sharp обіцяють, що їх робот-смартфон зможе не тільки ходити, а й нахилятись, лягати та вставати і, навіть танцювати.  

Початок виробництво RoboHon заплановано на першу половину 2016 року. Ціна ґаджета, наразі, невідома.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?