Переваги Type-C та труднощі переходу на новий роз’єм

22/02/2018

USB Type-C активно впроваджується виробниками розумної електроніки, протягом останніх трьох років. Головна перевага цього роз’єму — симетричність конструкції. Симетрія форми — це надзвичайно зручно. Власники iPhone можуть це підтвердити, адже у них штекер дроту lightening теж симетричний. Вам не доводиться по “надцять” разів тицяти штекером у роз’єм з надією підключити. Це позитивно впливає на довговічність роз’єму та й самого штекеру.

4_4.jpg

Друга перевага цього цього інтерфейсу — швидкість передачі даних. Якщо в USB 3.0 швидкість передачі становила — 500 Мбайт/с, то в Type-C — від 1200 Мбайт/с.

Дивлячись в перспективу у Type-C є всі шанси стати універсальним інтерфейсом і не тільки через те, що його використовує Apple та решта виробників, а через потенційні можливості підключення за допомогою цього інтерфейсу моніторів та іншої периферії без додаткових блоків живлення.

Детальніше про такі можливості USB-C можете прочитати у нашій статті USB Power Delivery: один блок живлення на все - від смарта до ноутбука.

macbook-2015-details-3.jpg

Проблеми з переходом на Type-C та їх вирішення

Вартість

Перейти на Type-C — це означає придбати пристрій, наприклад смартфон в якому є такий роз’єм. Перше, з чим вам доведеться зіткнутися — висока ціна. Роз’ємом Type-C ще донедавна могли похвалитися лише флагманські девайси, але зараз все більше пристроїв з бюджетного сегменту оснащують таким роз’ємом, тому проблема відпаде сама собою протягом декількох наступних років.

Якщо врахувати, що в більшості користувачів micro USB, то попросити, скажімо в офісі зарядку чи просто дріт для синхронізації у вас не вийде. Проблему може вирішити лише перехідник. На щастя сьогодні їхній асортимент дуже широкий.

1_r.jpg

Навушники

Наступна проблема з якою зустрічаються власники пристроїв з Type-C — підключення навушників. Роз’єм mini-jack 3,5 мм в розумній електроніці теж втрачає свій авторитет і в багатьох навіть флагманських моделях через роз’єм Type-C відбувається і підключення навушників і зарядка, а це означає, що ви:

  • не зможете одночасно заряджати смартфон та слухати музику в навушниках;
  • не зможете підключити до смартфону переважну більшість навушників.

Першу проблему допоможуть вирішити bluetooth-навушники, другу проблему можна вирішити лише за допомогою перехідника з Type-C на mini-jack.

_________________59899ba788298.jpg

Універсальні перехідники 

Сьогодні існують також перехідники, які діють за принципом 3 в 1. Усі штекери кріпляться прямо на USB-кабелі:

  • USB Type-C;
  • Lightening;
  • Micro USB.

photo_2018-02-22_15-44-08.jpg

На цьому проблеми закінчуються і в силу вступають лише переваги. Варто сказати, що індустрія рухається саме в напрямку універсалізації, а відповідно в напрямку використання Type-C. Можна спрогнозувати, що через десяток років про micro USB ніхто і не згадуватиме.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?