Oppo Enco X: кращі за AirPods Pro?

30/04/2021

Відразу після презентації навушники Oppo Enco X стали прямими конкурентами для всіх флагманських TWS-навушників від Samsung, Apple та Huawei. Як їм це вдалося і чи можуть вони тягатися з навушниками конкурентів, які вже давно добре себе зарекомендували? Відповідь на це питання однозначна — так. Детальніше далі в огляді.

Oppo Enco X 

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Комплект навушників стандартний, але упаковані вони по-преміальному. Крім Oppo над цими навушниками працювала компанія Dynaudio, яка спеціалізується на домашній та автомобільній акустиці, а також студійних колонках. Бренд в світі аудіо дуже іменитий, тому до навушників є високі очікування.

Oppo Enco X

Комплект силіконових насадок упакований окремо. Єдине, що впадає в очі — білий кабель USB Type-C. Незначна деталь, але якби він був чорний, то доповнював би стиль всього комплекту. Поки користувався цими навушниками, то подумав, що вже пора виробникам додавати до комплекту хоча б найпростіший чохол і це буде куди важливіше, ніж черговий кабель USB Type-C.

Oppo Enco X

КЕЙС ТА НАВУШНИКИ

Кейс навушників виконаний з глянцевого пластику. По всій площині на торці є металева вставка сірого кольору, яка додає для кейсу автентичності та міцності. Чому таким навушникам потрібен чохол? Бо на глянцевому покритті видно найдрібніші забруднення та відбитки.

Oppo Enco X

На передній панелі кейсу є світлодіодний індикатор, на нижній грані роз’єм USB Type-C, на правому торці клавіша для активації Bluetooth. На задній частині кейсу є лише один напис “СO-CREATED WITH DYNAUDIO”. Відчувається, що Oppo дуже пишається цією співпрацею.

Oppo Enco X

Навушники як і кейс виконані з глянцевого платику. Вони мініатюрні і дуже легкі. Виймаючи їх з кейсу потрібно бути дуже обережним, бо вони легко можуть вислизнути з рук. На ніжці навушників є сенсорна зона для керування відтворенням. Датчик наближення, який відповідає за автопаузу також присутній. Enco X захищені від вологи та пилу по стандарту IP54. Цей захист стосується тільки навушників. Кейс мочити ні в якому разі не рекомендується. Навушники глибоко сідають у вуха, тому в них мало шансів вилетіти під час різноманітних спортивних активностей. 

Oppo Enco X

ПІДКЛЮЧЕННЯ, КЕРУВАННЯ ТА ДОДАТОК HEY MELODY

Для першого підключення достатньо відкрити кейс і навушники автоматично з’являться в меню Bluetooth смартфона. Для наступних підключень потрібно буде використати клавішу Bluetooth, яка знаходиться на правій грані кейсу. На смартфонах Oppo при підключенні з’явиться фірмова анімація.

По замовчуванню доступні такі жести керування:

  • наступний трек — подвійний тап по будь-якому навушнику;
  • увімкнення активного шумозаглушення на максимальну позначку / "прозорість" — утримання пальця на будь-якому навушнику протягом 1 секунди;
  • збільшити/зменшити гучність — проведення вгору та вниз по ніжці навушників;
  • відповісти/завершити виклик — подвійний тап по будь-якому навушнику.

Oppo Enco X

Нагадаємо, що в навушниках дуже швидко та коректно спрацьовує автопауза при вийнятті з вуха. Також ви можете завантажити фірмовий додаток Hey Melody в якому можна налаштувати під себе жести керування, провести тест на прилягання навушників в якому вам може бути запропоновано обрати інші насадки. Також додаток дозволяє моніторити рівень заряду навушників та кейсу і слідкувати за оновленнями ПЗ. Також в налаштуваннях ви можете налаштувати жест на швидке перемикання навушників між пристроями.

Oppo Enco XOppo Enco X

ЗВУК

Якщо конкурувати з топовими TWS-навушниками, то передусім потрібно подбати про якісне звучання, в Enco X так і зробили. Навушники мають подвійні динаміки — 11-міліметровий динамічний драйвер, який відповідає за високі частоти та 6-мм мембранний драйвер за яким "закріплені" середні та низькі. Ця технологія компонування динаміків названа DBEE 3.0 і саме за її розробку відповідала компанія Dynaudio. Варто сказати, що для останньої все вдалося. Звучання м’яке і об’ємне. Навушники підтримують кодеки SBC, AAC, LHDC. Немає підтримки популярних AptX чи AptX HD, але будемо відверті, що є маса навушників з підтримкою цих кодеків, але вони і на кілометр не наближаються до Enco X по якості звучання. Не останню роль в цьому грає Bluetooth 5.2.

Oppo Enco X

Навушники мають систему активного шумозаглушення, яка має 4 режими роботи:

  • режим максимального шумозаглушення;
  • режим середнього шумозаглушення;
  • режим “прозорості”;
  • режим пасивного шумозаглушення, коли всі попередні вимкнені.

Затримка за словами Oppo складає 47 мс, а відповідно ці навушники без проблем підійдуть для шутерів та інших ігор. Окремої похвали заслуговує звук під час дзвінків. Мікрофони чудово справляються зі своїм завданням, тому співрозмовник буде добре чути саме вас, а не шум навколо.

Oppo Enco X

АВТОНОМНІСТЬ

В кожному навушнику є батарея на 44 мАг, а кейс має батарею на 535 мАг. Від одного заряду без увімкненого активного шумозаглушення навушники можуть грати 5,5 годин, якщо увімкнути максимальне шумозаглушення, то заряду вистачить на 4 години. Разом із кейсом навушники можуть грати до 25 годин. Заряджати кейс можна через роз’єм USB Type-С, а також є підтримка бездротової зарядки.

Oppo Enco X

ВИСНОВКИ

Oppo вдалося зробити навушники спільно з Dynaudio, які без проблем можуть конкурувати з AirPods Pro, Galaxy Buds Pro чи Freebuds Pro. Pro-версію навушників від Apple не будемо розглядати, оскільки при наявності iPhone купувати інші навушники не завжди логічно. Таким чином залишаються конкуренти від Samsung та Huawei.

Серед ключових переваг Enco X можна виділити стильний кейс, подвійні динаміки в мініатюрному корпусі і при цьому професійно реалізоване шумозаглушення. Плюсів додає і зручний додаток Hey Melody для налаштування керування, а також наявність бездротової зарядки та вологозахисту. 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?