OPPO Enco Buds 2 — доступні навушники з автономністю 28 годин

30/11/2022

Нещодавно компанія Oppo представила і почала продавати на українському ринку навушники Enco Buds 2. Які фішки отримали нові бездротові бюджетні вуха від Oppo і чи варті вони уваги, зважаючи на величезну кількість конкурентів, будемо розбиратися в цьому огляді.

КОМПЛЕКТ

В коробці ви знайдете кейс з навушниками та дві пари змінних насадок. Середні (М) будуть на навушниках, а S та L будуть в поліетиленовому мішечку. Більше в комплекті нічого нема. Якщо виробники смартфонів припинили класти в коробку блок для зарядки, то Oppo пішла ще далі і в комплекті немає навіть кабелю для зарядки. Ймовірно виробник розраховує, що зарядка до вашого смартфона вирішить цю проблему.

P_qYLAGezypHE2sD6xE5X0wA1wTfQZFUHekv9q941m6nA4MFhJgbbfe0RtmDLjJBXELK7LHkBaTuulgC7zzDqnFOoLcUhPJNXMy0VTMa0ZqYggHugpyPW9fdd5dKjpx8GETPrZkrxYos9NzZLZcxyJFM-0kgPXixjWmKt_hLs6huTIHEWdsAGybcvISfHw

ДИЗАЙН КЕЙСУ ТА НАВУШНИКІВ

Кейс навушників глянцевий, тому на ньому відразу помітні будь-які забруднення чи ворсинки. Він нагадує гладенький річковий камінець і легко поміститься навіть в найменшу кишеню штанів чи сорочки. Внизу кейсу є роз’єм для заряджання USB Type-C, поруч нього є індикатор зарядки.

Навушники, за словами виробника, довгий час тестувалися на наявність тиску на вухо, що врешті дозволило створити максимально ергономічну форму, яка ідеально лягає у вухо без дискомфорту навіть впродовж тривалого носіння. Щось схоже ми чуємо від виробників TWS-навушників з року в рік, але реальність така, що перед покупкою навушники бажано приміряти чи підійдуть вони конкретно для вас.

Більшість TWS-навушників чудово тримаються у моїх вухах, тому залишається тільки підібрати правильні амбушюри для хорошої пасивної шумоізоляції.

dkVO85OAY9u6PkkmEt1oXDUuG8gHVhebh1YAZjpLFhCu1r2eYdo2pOo9FcDLHgZuWyQcZMdb8r2-2Rnq0YBgntIhr0rCb8HwWVAU0ziMOO24WsVSFXrTRQKHgRouyOe-sYPjDONoXM52zhgDcQQwqpaFqXir7gZWzYFoof9OO2IKnvtE9nGRaaV6X82coA

Навушники захищені від вологи по стандарту IPX4, тому краплі дощу їм не страшні, але занурювати у воду однозначно не рекомендується. Нагадаємо, що в першому поколінні був ще й захист від пилу (IP54), а тут його немає.

ПІДКЛЮЧЕННЯ, КЕРУВАННЯ ТА ЗАСТОСУНОК

Enco Buds 2 підтримують Bluetooth версії 5.2 та кодеки AAC та SBC. Процес підключення стандартний, як і для більшості аксесуарів, через меню Bluetooth на смартфоні. Якщо у вас смартфон Oppo, то ви отримаєте ще й фірмову анімацію при підключенні. Тапи для керування відтворенням можна налаштувати в додатку, але по замовчуванню вам доступні такі дії:

  • подвійний тап по будь-якому навушнику — наступний трек;
  • потрійний тап по будь-якому навушнику — попередній трек;
  • утримувати на лівому навушнику — зменшити гучність;
  • утримувати на правому навушнику — збільшити гучність.

В застосунку ви можете налаштувати керування так, щоб вмикати подвійним тапом ігровий режим чи викликати голосовий асистент. На жаль, навушники не підтримують функцію автопаузи.

dZvrBLoMD-kJI8Ys7ffbnxZqRke9A1y6ZmX39upqobnJ51acoiwfXeX-3ORh-ljGRlQvSc1w-il-b2MAkrPLgvLft0fHJNsOVPZb86KAq39JuvuYG-6CndAO44-R0tmvUEwymbPfBZRRxz6LlbrJ9xjXSl7ahVimoSuezHYjsq6pKe_iuiGfdEZ_PEe2og

Загалом можливості застосунку Hey Melody з Enco Buds 2:

  • налаштування жестів керування;
  • можливість обирати між трьома пресетами (бас, вокал, оригінальне звучання);
  • увімкнення ігрового режиму.

ЗВУЧАННЯ

Наушники можуть похвалитися 10 мм динамічним титанізованим драйвером. Його не часто зустрінеш в цій ціновій категорії. Завдяки ньому Oppo Enco Buds 2 можуть похвалитися солідними басами з хорошими середніми та високими частотами. Грають навушники гучно, на рівні 70% мені цілком комфортно, лише зрідка я підвищував гучність до 90%.

У фірмовому додатку Hey Melody вам також доступна можливість увімкнути один з трьох пресетів — Original Sound, Bass Boost та Clear Vocals. 

  • Original Sound — природне покращення звуку;
  • Bass Boost — акцент на низьких частотах;
  • Clear Vocals — для прослуховування треків, де акцент зроблений на вокалі. Цей варіант рекомендується, якщо ви слухаєте в навушниках подкасти.

Якщо увімкнути Game mode, то затримка звуку суттєво скоротиться (до 94 мс), що добре впливає на ігровий процес, але й зросте розхід заряду батареї.

PvWqFYOfswNfBDNrC2ZhSmx1ckhOCxBT77mlP2hPYN4EGv7lgCa6NIqJ8UqGFdUCuz6uF3piRNfSO4O1qFsqh7Jp13bgX5OPLSfm_rdgZdIrOZT9o8MEQ2Lz8utAZSqpkaHgWjIaz280zmbKgb6BwVEwHSdu_JU42AAwEKT04D1BmrJH5-qAUo8pyXk5og

Навушники не мають системи активного шумозаглушення, але під час розмов працює спеціальний алгоритм шумозаглушення зі штучним інтелектом, який відстежує людські голоси і відокремлює їх від фонових шумів в режимі реального часу. Загалом вони підходять для розмов і точно справляються краще, ніж попереднє покоління.

АВТОНОМНІСТЬ

Кейс має акумулятор на 460 мАг і цього має вистачити, щоб зарядити навушники 3 рази. Загальний час роботи навушників з кейсом складає 28 годин при середній гучності. Від одного заряду навушники грають приблизно 7 годин. Якщо ж вмикати ігровий режим та вищу гучність, то одного заряду вистачить приблизно на 5,5-6 годин.

G_oW6tCpUcAHMJHjOGiTwmgo4_ONEquGr1-rsCEsQvflmBXZdJfJDL4cmsmTeI-bkQMJaZ9xn7eh-_e-_8sMaXktJLMwFGsc02XwrhepPgdoSSUIV-3qAJLsV0ago_2F_INp5tS81-VmLyGsnPWJBtZM6DLMk8oKisQIgGegJod0diSsmRqf3JSPITJN5Q

Повне заряджання навушників в кейсі займає приблизно 1,5 години. Також є підтримка швидкого заряджання, коли за 10 хвилин навушники заряджаються на 60 хвилин відтворення. Добре, що виробник потурбувався і про енергозбереження, тому якщо навушники не під’єднані до смартфона понад 5 хвилин вони автоматично переходять в режим енергозбереження.

Щоб дізнатися рівень заряду кейсу достатньо зайти в застосунок Hey Melody та помістити в кейс хоча б один навушник.

ВИСНОВКИ

Oppo Enco Buds 2 — доступні бездротові навушники з гучним та басовитим звучанням, з керуванням, яке легко налаштовується через фірмовий застосунок Hey Melody. Вони можуть похвалитися чудовою автономністю на рівні 7 годин від одного заряду та швидкою зарядкою. Серед нюансів згадаємо тільки відсутність кабелю в комплекті та маркий корпус, а в решті характеристик до цих навушників немає претензій.

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?