OPPO A38: бюджетник зі швидкою зарядкою 33W та екраном 90 Гц

27/10/2023

Смартфон OPPO A38 був представлений 4-го вересня 2023 року. Це бюджетний пристрій у якого є багато конкурентів, тому в цьому огляді будемо розбиратися чому варто вибирати саме OPPO A38, якщо ви шукаєте пристрій в цьому сегменті?

КОРПУС

OPPO A38 має естетичний вигляд та схожий на інші пристрої бренду. Задня панель та бокові рамки виконані з пластику. Приємно, що задня панель, крім невеликої частини нижче від камери, мають матове покриття, яке не збирає відбитки пальців та інших забруднень. Смартфон доступний у двох кольорах — золотий та чорний. Щоправда смартфон достатньо слизький і його варто захистити чохлом інакше він приречений на випадіння з рук.

DSC06474-1.jpg

Вага пристрою 190 грамів. Він відчувається достатньо легким в порівнянні з флагманськими пристроями від інших брендів, які часто переходять межу в 220 грамів.

До речі, тут є роз’єм для навушників, що цілком характерно для пристроїв бюджетного сегменту. Цей роз’єм ніколи не буде зайвим. На лівому торці смартфона є лоток для SIM-карти та карти пам’яті формату MicroSD.

DSC06475-2.jpg

OPPO А38 має захист від пилу та бризок — IP54. Назвати цей смартфон вологозахищеним важко, але незначне потрапляння вологи у вигляді крапель дощу він витримає.

ДИСПЛЕЙ

Дисплей OPPO A38 має діагональ 6,56 дюйма.  Роздільна здатність екрану — 720 x 1612 пікселів. Щільність пікселів на 1 дюйм — 269 ppi. Його достатньо для комфортного перегляду різного контенту, включаючи стрічки соціальних мереж, месенджери та відео на різних стрімінгових сервісах.

DSC06476-3.jpg

Приємно, що в бюджетному сегменті все частіше з’являються пристрої зі збільшеною частотою оновлення екрану. Якщо стандартна частота 60 Гц, то тут 90 Гц і робота зі смартфоном вже суттєво приємніша, а елементи інтерфейсу рухаються більш плавно.

DSC06477-4.jpg

Пікова яскравість дисплею 720 ніт. Цього вистачає для комфортної роботи зі смартфоном навіть на вулиці, хоча при дуже яскравому освітленні йому бракуватиме контрастності.

DSC06485-12.jpg

Виріз в екрані виконаний у формі крапельки. До цього легко можна звикнути, єдине, що такий варіант в 2023 році виглядає не дуже трендово, як наприклад розміщення сканеру відбитків пальців посередині  на задній панелі. Це справа смаку, бо таке рішення цілком практичне, просто не дуже трендове.

DSC06478-5.jpg

ПРОДУКТИВНІСТЬ

OPPO A38 з коробки працює на  Android 13. Це означає, що з моменту розпакування та увімкнення пристрою ви зможете користуватися всіма функціями та вдосконаленнями, які є в цій версії ОС. 

За продуктивність A38 відповідає процесор Mediatek Helio G85 (12 нм), який забезпечує необхідну продуктивність спільно з графічним процесором Mali-G52 MC2.

DSC06481-8.jpg

Смартфон має 4 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої пам’яті (UFS 2.2). Дуже практичним рішенням є можливість розширення оперативної пам’яті за рахунок постійної.

Результати в синтетичних тестах:

  • AnTuTu — 220667 балів;
  • Geekbench 6 (одноядерний тест CPU) — 433 балів;
  • Geekbench 6 (багатоядерний тест CPU) — 1406 балів;
  • Geekbench 6 (тест GPU) — 567 балів.

У Call of Duty Mobile і World of Tanks можна грати на середніх налаштуваннях з комфортними 60 fps. Для Genshin Impact потрібно трохи більше потужності для комфортної гри. Brawl Stars він тягне без проблем.

DSC06483-10.jpg

Корисною функцією для вас може видатися можливість клонування застосунків, якщо ви маєте кілька облікових записів в месенджерах. Смартфон оснащений модулем Bluetooth 5.3, а також підтримує кодек aptX HD. Також приємно, що смартфон має NFC-модуль для безконтактних оплат.

OPPO A38 має сканер відбитків пальців в клавіші живлення, що дозволяє легко розблокувати пристрій і захистити свої дані. Щоб сканер спрацьовував ще швидше можна скористатися нескладним лайфхаком — додати один і той самий палець кілька разів.

КАМЕРА

Основна камера смартфона складається з двох модулів — ширококутний на 50 МП з автофокусом, nf додатковий на 2 МП для вимірювання глибини і покращення портретних фотографій. Основний модуль може знімати відео FullHD 30 к/c.

DSC06479-6.jpg

В денний час смартфон видає гідні світлини. Алгоритми ШІ по мінімуму втручаються в роботу камери, як то часто буває на флагманських смартфонах, тому кольори на фотографіях природні і не перенасичені. Щодо нічних знімків, то вони прийнятні, але навряд чи годяться для публікації в соцмережах. Загалом проблеми з освітленням відразу б’ють по деталізації та кольорах.

Селфі-камера на 5 МП підходить для відеозв’язку, бо навряд чи знімки з неї ви будет публікувати в своїх мережах.

АВТОНОМНІСТЬ

Батарея на 5000 мАг забезпечує смартфону гідну автономність, а швидка зарядка, яка є в комплекті, дозволить швидко відновити заряд. Як вказує виробник, від комплектного адаптера смартфон може зарядитися на 50% всього за 30 хв.

При повному навантаженні на процесор і максимальній яскравості екрану в тесті GeekBench 4 смартфон протримався 6 годин і 27 хвилин. В реальних завданнях смартфон без проблем може працювати впродовж цілого дня і у вас залишиться ще близько 30% батареї.

DSC06487-14.jpg

ВИСНОВКИ

Смартфон OPPO A38 справив позитивне враження. Він дуже швидко заряджається, добре тримає заряд та має екран з підвищеною частотою оновлення 90 Гц. Приємно також і те, що смартфон оснащений версією Bluetooth 5.3, NFC-модулем та 3,5 мм роз’ємом. Якщо підсумовувати про переваги і недоліки, то вийде приблизно так:

Недоліки OPPO A38:

  • Роздільна здатність дисплея лише HD+;
  • Багато передвстановлених застосунків.

Переваги OPPO A38:

  • Практичний дизайн з матовою задньою панеллю;
  • Великий дисплей з частотою оновлення 90 Гц;
  • Швидка зарядка 33W;
  • Основна камера на 50 МП;
  • Роз’єм для навушників;
  • Можливість розширити внутрішню пам’ять;
  • Можливість клонування застосунків;
  • Батарея на 5000 мАг;
  • NFC-модуль, свіжа версія Bluetooth 5.3.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?