OnePlus 8 та OnePlus 8 Pro: головна подія квітня у світі Android

15/04/2020

Презентація новеньких смартфонів від OnePlus відбулася і тепер ми можемо поговорити про характеристики нових пристроїв спираючись на офіційні дані. Ще за довго до презентації, в кращих традиціях Google Pixel, основна інформація про апарати вже була доступна. Як і очікувалося, на презентації представили два смартфони — OnePlus 8 та OnePlus 8 Pro. На найближчих 6-7 місяців — це найкрутіші смартфони компанії OnePlus. Що мені подобається у цій компанії? Те, що у них, справді, зрозумілий неймінг. Мабуть, не варто сумніватися, що згодом ми побачимо OnePlus 8T та OnePlus 8T Pro, а вже наступного року це будуть OnePlus 9 та OnePlus 9 Pro. Головні моменти про свіжих “вбивць флагманів” нижче у статті.

Купить OnePlus 8 Pro

ONEPLUS 8

Чомусь на презентації цей смартфон позиціонували, як компактний та легкий, але поглянувши на його габарити — 160.2x72.9x8 мм. та вагу — 180 г. незрозуміло, де тут легкість і компактність. Так справедливо говорити порівнюючи його зі старшою моделлю, але, якщо поглянути на ринок, то він більший навіть, ніж iPhone 11 Pro Max.

Знімок екрана 2020-04-15 о 23.48.06.png

ДИСПЛЕЙ

Якщо говорити про екран, то він, справді, чудовий — діагональ 6,55 дюйма, частота оновлення 90 Гц., розширення 1080х2400, щільність пікселів на рівні 402 на дюйм, підтримка HDR 10+ та модна назва - Fluid Amoled. Характеристики, справді, чудові, але в той же час ми не можемо назвати їх “істинно флагманськими”, бо частота оновлення не 120 Гц, а 90 Гц., а в реальному використанні помітити різницю між 60 і 90 майже нереально. Виходячи з технічних характеристик дисплей у OnePlus 8 чудовий, але не ТОП.

Купить OnePlus 8 Pro

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Звісно ж апарат такого рівня працює на Qualcomm Snapdragon 865 та має графіку Adreno 650. Іншого ми і не очікували. Оперативної пам’яті може бути 8 ГБ або 12 ГБ, а вбудованої 128 ГБ або 256 ГБ. З коробки апарат працює на ОС Android 10.0 та фірмовій оболонці OxygenOS 10.0.

Купить OnePlus 8 Pro

КАМЕРИ

Поглянувши на камери OnePlus 8 питань виникає більше, ніж відповідей. Якщо для вас камера пріоритет, то можете сміливо дивитися в сторону Pro-версії, а не на звичайну 8-ку. Ось з таких модулів складається основна камера: 48 МП — основний модуль, 16 МП — ультра ширококутний об’єктив, 2 МП — макрооб’єктив.

Купить OnePlus 8

Якщо з основним і ширококутним об’єктивом все зрозуміло, то навіщо цьому апарату саме макро-об’єктив, а не сенсор глибини чи теле-об’єктив незрозуміло. Фронтальна камера має розширення 16 МП і є аналогічною, як у OnePlus 8 Pro.

ДОДАТКОВО

Смартфон має акумулятор на 4300 мАг, а також підтримує швидку зарядку потужністю 30W. Апарат заряджається на 50% за 22 хвилини. Серед інших приємностей можемо відмітити наявність вологозахисту по стандарту IP68. Цього разу у флагманських смартфонів OnePlus вологозахист присутній офіційно. Раніше такого не було. Звісно ж апарат підтримує NFC, має стереодинаміки та підтримку Wi-Fi 6. 

Купить OnePlus 8
 

ONEPLUS 8 PRO

Це флагман в найбільш прямому розумінні цього слова. Придбавши такий смартфон вам не доведеться йти на компроміси в плані камер чи екрану. Оскільки після презентації iPhone 11 в моду увійшли матові задні панелі, то OnePlus вирішив підтримати таку ініціативу і долучитись до неї. Апарат доступний у трьох кольорах і серед них теж є зелений, як і у iPhone, але останнього він аж ніяк не нагадує.

Купить OnePlus 8 Pro

ДИСПЛЕЙ

Дисплей тут один з кращих на ринку. Він, як і у OnePlus 8, має назву Fluid AMOLED. Розширення складає 1440x3168 і при діагоналі екрану 6,78 дюйма ми отримуємо щільність пікселів на рівні 513 на дюйм, що більше, ніж у Galaxy S20 Ultra, але менше, ніж наприклад у Google Pixel 3 XL та Pixel 4 XL. Екран займає майже 91% передньої панелі і підтримує HDR 10+ та частоту оновлення на рівні 120 Гц. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass. В екрані є невеликий отвір під фронтальну камеру діаметром менше 4 мм.

Купить OnePlus 8 Pro

ПРОДУКТИВНІСТЬ

В плані продуктивності апарати схожі, як дві краплі води. Тут теж 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 865 виконаний по 7-нанометровому техпроцесу. За графіку відповідає чіп Adreno 650. Конфігурації оперативної та постійної пам’яті можуть бути такими: 8 ГБ або 12 ГБ оперативної пам’яті, вбудованої 128 ГБ або 256 ГБ. З коробки апарат працює на ОС Android 10.0 та фірмовій оболонці OxygenOS 10.0.

OnePlus 8 Pro

КАМЕРИ

На відміну від молодшої версії в плані підбору камер тут все гаразд. По-перше, їх тут на одну більше, а по-друге, тут нема макрооб’єктиву, який в принципі не дуже і потрібний, а замість нього є сенсор глибини, який “в поті чола” працюватиме над вашими портретними знімками. Основна камера складається з таких сенсорів:

  • 48 МП — основний;
  • 8 МП — телеоб’єктив з можливістю 3-кратного оптичного наближення;
  • 48 МП — ультра ширококутний об’єктив;
  • 5 МП — сенсор глибини кадру.

Купить OnePlus 8 Pro

Таким чином ми отримуємо найбільш потрібні сенсори, а особливо тішить те, що розширення ультраширококутної камери складає 48 МП, тому можна сподіватися, що панорамні фото будуть чудової якості. Оптична стабілізація присутня на перших двох сенсорах. Фронтальна камера має розширення аналогічне, як і в OnePlus 8.

Купить OnePlus 8 Pro

ДОДАТКОВО

Смартфон отримав батарею ємністю 4510 мАг та підтримку швидкої зарядки потужністю 30W. Окрім того, апарат можна заряджати бездротовим шляхом зарядкою такої ж потужності, однак підтримуються лише зарядки від OnePlus, а коштують вони чималих грошей — 70$. Враховуючи частоту оновлення екрану 120 Гц. та діагональ 6,78 дюйма такої ємності батареї навряд чи буде вистачати на два дні роботи.

Купить OnePlus 8 Pro

Смартфон має оптичний сканер відбитків пальців вбудований під екран, як і в молодшій версії. Тут також присутній вологозахист по стандарту IP68 і такі приємності, як стереодинаміки, bluetooth 5.1, Wi-Fi 6 та NFC.

ПІДСУМКОВА ДУМКА

Обидва апарати безперечно заслуговують на увагу і очевидно, що знайдуть свою аудиторію. Однак молодша версія має моменти в яких потрібно буде йти на компроміс, наприклад підбірка камер чи дисплей на рівні минулорічних флагманів, але при цьому вона буде коштувати на 150-200 євро дешевше. До старшої версії питань мінімум, оскільки тут все на найвищому рівні. З яким цінником апарати з’являться на українському ринку поки невідомо, але минулорічні флагмани від OnePlus залишаючись актуальними в ціні трохи впали, тому саме час звернути на них увагу.

Читайте також:

Товари:
Читайте також:
OPPO Reno11 F 5G: “F” - фановість чи функціональність?
Нещодавно компанія OPPO презентувала смартфон Reno11 F 5G, який є дещо спрощеною версією OPPO Reno11 5G, який був презентований у лютому. В цьому огляді ми детальніше розберемося, що означає літера “F” у назві та визначимося “F” — це про функціональність чи про фановість. 1 товарів Великий блок ДИ
15/04/2024
Як блокувати спам-дзвінки на iPhone?
Якщо ви втомилися отримувати дзвінки з невідомих номерів, які пропонують вам все - від швидких кредитів до покупки килимів у ваше авто, тоді ця стаття саме для вас. Тут ми детально розповімо вам як зробити так, щоб спамери та шахраї не відволікали вас і не створювали зайвих незручностей. Забігаючи
11/04/2024
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?