Новий процесор ARM втричі збільшить потужність смартфонів

02/06/2015

Компанія ARM анонсувала вихід на ринок нового надпотужного процесора Cortex-A72, який стане в 3-4 рази швидше, ніж його топові попередники. Більше того, у компанії стверджують, що новий процесор споживатиме на 75% менше енергії.

Що дасть телефону такий потужний процесор? Смартфони, які працюватимуть на ньому, матимуть достатньо сили для обробки графіки у розширеній віртуальній реальності.

Відтак працювати, наприклад,  з «віртуальними» окулярами Oculus Rift  можна  буде без використання комп’ютера, а лише за допомогою смартфона.

Окрім того, процесор Cortex-A72 забезпечить розпізнавання голосу без використання мережі. На даний час, щоб отримати достатньо потужності для обробки голосу, його відправляють на сервер для обробки. Відтак ваш телефон постійно повинен мати доступ до мережі. З локальною ж обробкою ви зможете бути оффлайн та все одно спілкуватися по телефону.

ARM-Cortex-A72.png

Представлення майбутнього процесора (в компанії заявляють, що Cortex-A72 стане в 50 раз продуктивнішим порівняно з процесорами 50-річної давності) – це частина тенденції на збільшення потужності смартфонів. Нова технологія ARM  вкотре змусила фахівців говорити про те, що свого часу смартфони повністю замінять комп’ютери.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?