Новий Android-вірус вміє захищатись від видалення

16/12/2015

Шокуючу новину оприлюднили аналітики компанії Lookout. Згідно з їх інформацією, у світовій мережі з’явився новий та дуже небезпечний троянський вірус. Назва вірусу Shuanet, однак, у нього є ще два підвиди: Shedun та ShiftyBug.

Спеціалісти компанії знайшли близько 20 тис. різноманітних додатків, котрі несуть у собі небезпечний подарунок. На щастя, поки що інфіковані програми відсутні в Google Play – основний акцент розробники вірусу роблять на різноманітні сторонні додатки. Щоб у користувача не виникало зайвих підозр, хакери маскують свої програми під назви добре знайомих додатків, таких наприклад, як Facebook чи Snapchat.

Опинившись у смартфоні, вірус запускає рекламу, яку неможливо зупинити, та бере на себе повний контроль над пристроєм, шляхом присвоєння повноважень адміністратора. Отримавши усі Root-права, вірус прописує себе у системну папку, що дозволяє йому залишатися в смартфоні навіть у разі повного видалення налаштувань.

Спеціалісти Lookout підкреслюють особливу небезпечність вірусу. У своєму звіті вони застерігають від встановлення ненадійних альтернативних програм на смартфон. Адже якщо Shuanet потрапить на ваш пристрій, подолати його зможе тільки гарний програміст. Тому, щоб не втратити свій улюблений смартфон, будьте дуже уважні та обережні в інтернеті.       

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?