Навіщо смарт-годинник вашій дитині: 7 супер-функцій

18/08/2017

«Після школи - одразу додому!», «Гуляєш тільки до 20:00», «Я в магазин, з майданчика - ні ногою!» – ці настанови ми слухали все дитинство. Але частіше пропускали повз вуха: дівчатка йшли до подруг, хлопчики бігли грати у футбол. А мами хапалися за серце, переживаючи, де поділося їхнє чадо.

Сучасні діти такі ж непосидючі, як і десятки років тому. Але сьогодні батьки мають чудову можливість завжди бути в курсі: де перебуває малюк, з ким проводить час та як себе почуває. І все завдяки смарт-годиннику!

Суміщаючи функції геолокації та мобільного телефону, смарт-вотч забезпечує додаткову безпеку дитині та дозволяє завжди залишатися на зв’язку. А ще прекрасно береже нерви всім турботливим батькам, бабусям, дідусям та нянькам. ☺

Отже, що таке смарт-годинник і що він вміє?   

GPS-трекер

Чи йде додому, як казала? Сидить на уроках, як обіцяла? Завдяки вбудованому датчику GPS усі питання зникнуть самі собою, адже зможете відслідковувати маршрут пересування дитини з точністю до 10 метрів.

Для цього потрібно буде встановити на свій смартфон спеціальний додаток та підєднатися до WI-FI. Наприклад, Smart Baby Watch та SMA Watch CAT синхронізуються з телефоном за допомогою SeTracker, Tracker Kid Smart Watch – There, LG GizmoPal 2 – GizmoHub. Місцеперебування дитини відображається у вигляді точок на 3D карті зі збереженням історії 30–90 днів!

До того ж функція GPS-трекера дає можливість юному досліднику й самому відсилати координати мамі або татові на смартфон. Це дуже зручно, коли дитина відстала від класу під час екскурсії або пішла до друга, але не знає точної адреси.

f4128368dcd2d46fbcdf1272d36280db.jpg

Електронний паркан

На основі GPS реалізована ще одна хороша функція – гео-зона, скориставшись якою зможете визначити максимально безпечний радіус перебування дитини. Наприклад, дім-школа-дитячий майданчик. Як тільки син або дочка, покине межі «електронного паркану», вам на телефон прийде тривожний сигнал.

Здійснення та індикація викликів

Більшість моделей «розумних» годинників підтримують двосторонній голосовий зв'язок. Щоб дитина змогла вам зателефонувати, потрібно налаштувати кнопки швидкого виклику «Mom» та «Dad» (або «1», «2») та ввести номери бабусь, дідусів, вчителів і друзів у телефонну книгу.

Наприклад, Alcatel OneTouch CareTime та MoveTime дають можливість здійснювати дзвінки на 5 номерів та приймати виклики від 10 людей. А Smart Baby Watch Q80, Tracker Kid Smart Watch, LG GizmoPal 2 та SMA Watch CAT розширюють можливості до 10 номерів!

Окрім цього, ви та ваша дитина можете надсилати 15-секундні голосові повідомлення, що особливо стане в пригоді, коли малюк ще не вміє читати та писати.

Кнопка SOS

А за допомогою цієї функції дитина має можливість за лічені секунди привернути увагу мами або тата. ☺ Погодьтеся, часом і це потрібно.

Зазвичай, кнопка SOS у «розумному» годиннику винесена за межі дисплея та суміщена з клавішею вимкнення. Щоб задіяти функцію екстреного дзвінка, потрібно тиснути на кнопку понад 3 секунди. Тому обов’язково поясніть це дитині!

Датчик зняття з руки

Опція дозволяє ввімкнути режим тривоги в разі зняття годинника з руки. Здавалося б, дрібничка, але як показує практика –  просто must have для маленького «забудька» та любителя обмінюватися речами. ☺

d70ed9fef0673b8277101c8be13ae39b.jpg

Таємний дзвінок

Це своєрідна функція прослуховування, яка дозволяє почути, що діється навколо дитини. Працює дуже просто: надсилаєте запит на годинник та через декілька секунд отримуєте виклик на свій смартфон. При цьому малюк не бачить дзвінка, що досить розумно й не відволікає його від поточних занять.

Хтось категорично проти такого втручання в життя маленької людини. Але «таємний дзвінок» реально корисна функція, особливо коли на смартфон приходить тривожний виклик SOS. Тоді ви просто підключаєтеся до смарт-годинника дитини, та маєте змогу почути – син чи дочка просто бавиться чи дійсно потребує вашої допомоги.

«Прослуховування» реалізоване в більшості гаджетів із вбудованим мікрофоном, наприклад, в Smart Baby Watch Q80 (Q90), Doki Watch та SMA Watch CAT.

Фітнес-трекер

Якщо бажаєте заохотити своє чадо до фізичної активності або ж у вас уже зростає майбутній чемпіон, то вам сподобається функція – фітнес-трекер.

SMA Watch CAT має вбудований пульсометр та крокомір, що дозволить дитині відслідковувати серцевий ритм та кількість пройдених кроків. Smart Baby Watch вміє стежити за фазами сну, а Doki Watch може похизуватися повноцінною фітнес-програмою! У годиннику передбачена мотивуюча гра, де потрібно годувати домашню тваринку пройденими кроками. ☺

Якщо функція фітнес-трекера для вас дуже важлива, то вам корисно буде знати, як працює фітнес-браслет і для чого його використовують

493f42bf4afc0ff94ae5799b4a63b53c.jpg

На що ще звернути увагу при виборі дитячого смарт-годинника?

Якщо постало питання, як вибрати смарт-вотч, то обов’язково зверніть увагу на наступне:

  1. Ємність акумулятора. Хорошу автономність роботи забезпечують моделі з батареєю від 400 мА/г, які тримають заряд 3–4 дні.
  2. Можливість вставити SIM-карту. Більшість функцій, зокрема здійснення дзвінків, GPS-трекер та фітнес, потребують підключення до інтернету мобільного оператора, тому беріть моделі зі слотом під сімку.
  3. Захист від пилу та вологи. Орієнтуйтеся на показники IP65 - тоді ваше чадо зможе мити руки та бабратися в піску, не знімаючи годинник.

Відгуки батьків

Ольга: «В моїх є. Корисно, бо по gps можна побачити, де дитина зараз. І «телефон» завжди на руці, а не в портфелі, на іншому поверсі, у кишені куртки. «Мама, я не чув, як ти дзвонила» – уже не катить☺» 

Катерина: «Як на мене смарт-клок краще за телефон для дитини, яка йде до школи чи відвідує гуртки! І (величезний + ) мій повний контроль годинника: де дитина, чи заряджений, чи на руці».  

Вікторія: «Мій тільки почав сам виходити гуляти, мені спокійніше коли в нього годинник на руці.»

Отже, якщо ваша дитина:

  • самостійно ходить у школу та секцію;
  • настільки активна, що часто пропадає з поля зору під час прогулянок;
  • періодично забуває смартфон вдома або пропускає дзвінки;
  • полюбляє «прогулювати» уроки;
  • збирається в подорож, похід або табір…

То вам цей гаджет не завадить! Ціни на смарт-годинники коливаються у межах 600-1600 грн. 
Переходьте в каталог і обирайте стильну та функціональну модель Smart Watch для дитини вже сьогодні!


Читайте також: Навіщо вам смарт-годинник: 5 реально корисних функцій
 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?