Найбільш захищений смартфон Samsung: Galaxy XCover7

30/05/2024

Samsung одна з небагатьох компаній, яка поруч зі звичайними смартфонами має окрему нішу захищених пристроїв. Якщо ви багато подорожуєте, працюєте в екстремальних умовах або просто вам потрібен смартфон чи планшет, який не розіб’ється при падінні та не вийде з ладу через дрібні механічні пошкодження, то Galaxy XCover7 саме те, що вам потрібно.

ДИЗАЙН

Сьогодні Galaxy XCover 7 — це один з найміцніших смартфонів Samsung, має захист за стандартом IP68 та MIL-STD-810H. Приємно, що при наявності високого класу захисту смартфон не є масивним чи товстим, він направду, мало відрізняється від розміру звичайного смартфона. Його вага 240 грамів, що зовсім небагато, як для захищеного пристрою, для прикладу Galaxy S24 Ultra важить 232 грами.

Galaxy XCover 7 виглядає напрочуд гарно, як для захищеного смартфона. Адже традиційно, якщо смартфон захищений, то він має брутальний вигляд без претензій на якусь естетику, але тут в Samsung все вийшло і з захистом і з дизайном. Чорний корпус виглядає преміально, а червонуваті акценти на кнопці ліхтарика та модулі камери додають витонченості. 

AD_4nXcl6nhu9sjEiYDWRxEkrG0Yuxi3boM5K1ppfA1T2hR6ur851aX9--DbFP6QMKB1Ifh_7Bs1Psm4tq6ijavQvf8jZrZwDf6IoniBpPu-amdh2ykqawfWJQlFUsqnJ9VeyqzVXsi8MXXvTOr0mAHFAzXZd8W5?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

Передня частина — це 6,6-дюймовий дисплей навколо якого є рамки трішки товстіші, ніж у звичайних смартфонах і знову ж таки це зроблено свідомо, щоб при падінні екран не постраждав. Зверху є невеликий виріз для фронтальної камери, а внизу “підборіддя”.

На нижній грані є динамік та порт для зарядки USB-C, а зверху - 3,5-мм роз'єм для навушників. Праворуч ви знайдете регулятор гучності й кнопку живлення, а ліворуч - кнопку, яка за замовчуванням активує ліхтарик. До речі, кнопка спрацьовує тільки тоді, коли смартфон розблокований. Її можна перепризначити практично на будь-який застосунок, що дуже зручно, особливо якщо вам потрібен швидкий доступ до камери.

На задній панелі є невеликий отвір за допомогою якого можна зняти задню кришку, відкриваючи доступ до батареї, яку можна замінити та слоту для SIM-карти й слоту для карти пам'яті microSD. 

AD_4nXfzAjq6ntoGB_eGx6y4y9OZ-1w2eL9Zyq4umDTrFrT7An6iHqbNs5sp4M6Npr4CT5FJNG08wkS0sUC2vA0PpE85rKEyos9y9AZ5No7ce4UPEru8D-Nn_nEWGM5TWisAxI_j90FYBYDqAYwuyWGJFR89caM?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

ЕКРАН

Дисплей тут такий же міцний як і корпус, бо прикритий склом Corning Gorilla Glass Victus+, що захищає його від потертостей, тріщин і розбиття. Екран має діагональ 6,6 дюйма і він достатньо яскравий для роботи на вулиці. Співвідношення сторін екрана 20:9, а роздільна здатність 1080×2408 пікселів. Цього цілком достатньо для повсякденного користування і навіть для перегляду YouTube та фільмів.

AD_4nXezSflliRUf6Vep8tHX1BbPLjLBJs3LohVou6oHcwU8tfxxhR6_Q1PLIPqye2bwrEHRq-Y_f8tNM73MtP0z7SYi4_GthDE8IdhdN_4zIKuqU_LbFYuvlm_WZQJXA8wBAbpR1o2Z7pXJek9MSI6i37C3NJJ4?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

Частота оновлення на рівні 60 Гц, хоча в ціновій категорії цього смартфона хотілося б мати бодай 90 Гц. Таке рішення виробника цілком можна зрозуміти, адже цей смартфон має зовсім інші завдання, до того ж вища частота оновлення суттєво підвищить енергоспоживання.

КАМЕРИ

Samsung пішла ва-банк, адже замість того, щоб пропонувати кілька додаткових об'єктивів, основна камера має всього один об’єктив — 50-мегапіксельний сенсор. За умов хорошого освітлення світлини деталізовані та яскраві. Деталізація дещо знижується в умовах недостатнього освітлення. Це можна легко пояснити тим, що відсутня оптична стабілізація зображення. Селфі-камера на 5 мегапікселів, вона підійде для відеозв’язку за будь-яких умов.

AD_4nXfyOhdaJ6sqFxSx41d4PZAgtz4Y6Tvkic4vttfrYljngdjx-MrOtc7nLGnE56RXYLlrCW58np5jAgCYZMEMTUUf2c9CknnIYAmZLnxh8gvDqiqc4DBaxnBRXBoQVTvGiBaeSGvSl0AAppLKbns34F0E_8jP?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Захищені смартфони, як правило, жертвують загальною продуктивністю заради міцності, але це не зовсім про XCover 7, бо він має процесор Dimensity 6100+. Смартфон підтримує 5G, а також має 6 ГБ оперативної пам'яті.

Якщо ви шукаєте смартфон для ігор, то вам краще глянути в сторону флагманських апаратів. Для прикладу, Genshin Impact можна грати лише з низькою частотою кадрів. В AnTuTu апарат набрав 337 тисяч балів. Це, відверто кажучи, не визначний показник, але смартфон має інші завдання, тому й не орієнтований на надлишкову потужність. До речі, в тесті на тротлінг впродовж 30-хвилинного тесту продуктивність не просіла і нагрівання не спостерігалося.

AD_4nXcYvaR2YQn--2yuOtbNfYUTmac_GRpsS8qesky1o2Ikj3MuuMeSAmgzHB8sF5MKzjiJtpkJRDQtqgHud9Ctmu-sRpeYEdlWiscLSY9E9DPnX1EM39cZY9awh37u1LDcbj3iPfJpoUwOkMSkLSvPxhKIP4Qt?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

Samsung Galaxy XCover 7 працює на Android 14 з інтерфейсом OneUI 6.0. Інтерфейс має гарний вигляд і в ньому легко орієнтуватися. Користувачі Galaxy XCover 7 отримуватимуть оновлення систем безпеки протягом п'яти років.

Також в налаштуваннях ви можете запрограмувати бічну кнопку. За замовчуванням, при натисканні вмикається ліхтарик, а при утриманні - камера, але ви можете перемикнути цю кнопку на будь-який застосунок, який вам подобається. Це означає, що якщо вам часто потрібен календар, калькулятор чи будь-що інше, то все це буде у вас під рукою в один клік.

АВТОНОМНІСТЬ

Смартфон має знімну батарею на 4050 мАг. Одного заряду вистачить на цілий день, але завдяки тому, що батарею можна замінювати ви можете мати в наявності кілька акумуляторів, які швидко можна замінити й тим самим забезпечити автономність навіть на кілька днів, якщо ви тривалий час не будете мати доступу до розетки. В комплекті немає адаптера для зарядки, але загалом смартфон підтримує потужність зарядки 18 Вт, тому відновити заряд можна буде достатньо швидко.

AD_4nXfZmYAWkEkpbCLm4IS97Qla_7MGPIcGKXbS01CREeZbIRG4V6F1bNNIf6VLNzRrIfU1ppe0-zFvBl91ZbCrJAiEey_ks_ESlH1d2Z-pydOQZlsNFhYyjZ8DlJ9c9LyrpzkhGypo2ksRSEyuUnDXXETc8rE?key=gzrYg3EgTDIdV7S8y3twhA

ВИСНОВКИ

Samsung Galaxy XCover 7 — це надійний смартфон для роботи, походів та подорожей. Його дисплей великий і яскравий, він підтримує 5G, а знімний акумулятор у поєднанні тривалим часом оновлень систем безпеки та міцною конструкцією дозволить йому стати вашим помічником на довгі роки. Можливо для вимогливих ігор він не має достатньо продуктивності, але в іншому - це навдивовижу міцний пристрій, який має класну фішку у вигляді програмованої клавіші, а ще в цьому пристрої добре попрацювали над дизайном, тому він не просто міцний, а ще й красивий.

Такий смартфон чудово підійде як корпоративний смартфон для підприємств, де потрібен міцний корпус, а також для тих користувачів, які ведуть активний спосіб життя.

 

Товари:
Читайте також:
Як додати вебсайт на головний екран Android та IOS?
Якщо у вас є улюблений новинний сайт чи будь-який інший до якого ви часто звертаєтесь і при цьому він не має окремого застосунку, то дуже зручно мати пряме посилання на нього на головному екрані смартфона. Створена вами іконка на робочому столі буде виконувати лише одну функцію - відкриє браузер і п
16/05/2024
Google Pixel 8a: 7 років оновлення операційної системи
Традиційно в травні Google презентує субфлагманський смартфон з буквою “а” в назві і цей рік не став виключенням. Google Pixel 8a не розчарував, більше того він навіть трохи зачарував своїми флагманськими характеристиками. Серія Pixel “а” з моменту свого створення стала еталоном того, як має вигляда
08/05/2024
OPPO Reno11 F 5G: “F” - фановість чи функціональність?
Нещодавно компанія OPPO презентувала смартфон Reno11 F 5G, який є дещо спрощеною версією OPPO Reno11 5G, який був презентований у лютому. В цьому огляді ми детальніше розберемося, що означає літера “F” у назві та визначимося “F” — це про функціональність чи про фановість. 1 товарів Великий блок ДИ
15/04/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?