На яких відеокартах краще майнити або яку відеокарту обрати для майнінгу

19/01/2018

Розпочати майнити відеокартою може будь-хто, в кого вона є, так як це є одним із найпростіших способів спробувати себе  у ролі криптодобувача.

Однак, варто відразу врахувати, що заробіток на цій справі напряму залежить від потужностей, на яких ви будете це робити. Тут логіка проста і може навіть здатися, що увесь цей криптобум ніщо інше, як хитрий план виробників чіпів для відеокарт, так як найбільшу ефективність приносять якраз найновіші та найпотужніші графічні прискорювачі. Вони, звичайно, не такі вже й доступні, проте їх варто розглядати своєрідним початковим внеском, який згодом може окупитися з торицею.

Отже, вам потрібна нова відеокарта для майнінгу у двох випадках:

  1. у вас слабка відеокарта  "не першої свіжості”;
  2. у вас взагалі немає відеокарти

І в першому, і у другому випадках наша стаття допоможе вам зрозуміти, яка ж відеокарта вам підійде якнайкраще, виходячи з її вартості та потужностей.

Характеристики, на які варто звертати увагу

Обсяг відеопам’яті. У майнінгу принцип простий: чим більше пам’яті - тим краще. Найкращу продуктивність забезпечують відеоадаптери з об’ємом 3 та більше гігабайтів. Саме при майнінгу окремих криптовалют на відеокартах із великим об’ємом пам’яті, найшвидше вдається окупити вкладені у відеокарту кошти та вийти на прибуток.

Швидкість пам'яті. Без варіантів відеокарта повинна мати пам’ять покоління GDDR 5, GDDR 5X або HBM2. В принципі помилитися вам не вдасться, адже саме ці стандарти притаманні усім новим та потужним відеоадаптерам. Чим більша частота пам’яті у відеокарті, тим швидше вона зможе опрацювати ті об’єми інформації, які передбачає процес майнінгу.

Розрядність шини. Той же принцип: більше - краще. Обирайте від 128 біт і вище.

Система охолодження. Без перебільшення - один із найважливіших параметрів, адже процес майнінгу передбачає роботу апаратури нон-стоп, тобто 24 години на добу сім днів на тиждень. Відповідно дуже важливо, аби відеокарта на постійній основі ефективно охолоджувалася та не перегрівалася.

Можливості розгону.  Теж не мало важливий параметр, адже це може дати збільшення продуктивності до 40% від початкової потужності.

Яку відеокарту ви б не вибрали, варто вивчити, як вона поводиться при видобутку монет. Правильний розгін відеокарти може дати вам додаткову перевагу в 20-40% від початкової потужності, але також вимагати зайвого налаштування пристрою, та й заробіток в такому випадку може бути навіть нижче.

Ось перелік графічних адаптерів, які найкраще підійдуть для майнінгу з огляду на потужність, вартість та потенційний дохід у майбутньому.

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti

Найдоступніша відеокарта у нашій підбірці. Її вартість починається трохи більше ніж з 5 тис. грн у найпростішій конфігурації.

2nYTFxT60C6ADJWhPtVvIu3PsaB6xCs-ZCrQ6ir4s5eefLWoi-mwE_0KR-nG2A6O_oNdZwip-6We40urezuGLjkiN23Zy1dz27P9wPgbQCM-D1kI_iIElz3UYRASOs523BDrQxDr

Обираючи відеокарту на цьому чіпі, потрібно врахувати, що дохід з неї буде відносно невеликим, але якщо курси окремих криптовалют і надалі зростатимуть, то й окупність її, а згодом і прибуток буде більш-менш непоганим.

В цілому, чому на нові відеокарти 10хх серії від NVIDIA такий високий попит серед тих, хто збирає ферми? Справа в тім, що вони створені на основі архітектури Pascal і втричі продуктивніші у порівнянні з чіпами попереднього поколінняю. У них і апетити до електроенергії теж порівняно менші. Не дивно, що після різкого зростання курсу криптовалюти попит на нові відеокарти значно виріс.

GeForce GTX 1060

Обсяг пам'яті від 3 до 6 Гб, при цьому частота дорівнює 1800 Mhz. Відеокарта видає хешрейт в межах 20 Mh / s. Також вона характеризується надійністю та стабільністю у роботі, а вартість починається від 12 тис. грн.  

wnp-j2VqErasBEhIHJGPt_QcbBio4tKM-X66398NNAyVpznxJYZGERS_gyN8zQ3Sq_x2WUpxFAZSi1_YnwEUUOqqReEoYCijvs59wkETrGrsKXEsvEt_AH1n7kSMHsZHiU9Qbbtw

GTX 1060 без перебільшення носить звання звання найпопулярнішої відеокарти для майнінгу, саме завдяки її потужностям при дуже помірних апетитах до споживання електроенергії. При правильно підібраному алгоритму для майнінгу вона може себе окупити в термін 3-4 місяці.

Geforce GTX 1070ti

Відеокарта хоч і більш потужна, ніж попередня, та особливо швидко відбити затрати на її придбання вам не вдасться через її вартість. Вона має на борту 8 гігабайт пам'яті, а її потужність сягає - 31 Mh / s.

97uz0dkC3IG1RSN5VqMiWggyfXspfjZs145bh3el4hH5si7pfUJ41g5R7BMz9ApXEsLqhDcoFpOtvBAgjTewNLdNq3VzaL0BVPvYi409IiML-Fhn3iHbG8otKjbtH2-TTD6VJBBz

Вартість GTX 1070ti сьогодні коливається від 22 тис. грн. У підсумку, при правильно підібраних алгоритмах, вона себе окупить не менше ніж за 5 місяців.

NVIDIA GeForce GTX 1080ti

Відеокарта GTX 1080ti - найдорожча і найпотужніша в лінійці виробника. Майнінг криптовалюти на ній відбувається майже у 2 рази швидше, ніж на GTX 1070ti. До речі, фахівці рекомендують купувати саме 1080ti, замість звичайної GTX 1080. При, порівняно, невеликій різниці у вартості між ними саме 1080ti дозволить більше заробити.

Kt67L1rdATMygsN-NQTNxvAsCJu162pwboaKZoh7J11q22ihVIO2gp2W4EFSQsZ_hBQ9SxFE8HckdOoXIwqCLt3IeMkF7PX59exDXN_eqIZ-EwsIV17a5JoRUJX_QxhQg0Zmyi_B

AMD Radeon RX 580

Відеокарти на базі чіпів від AMD користуються не меншою популярністю, ніж від NVIDIA. Через меншу вартість у порівнянні з GeForce такі відеокарти як  Radeon RX 470/480 миттєво були викуплені майнерами відразу після зростання курсу біткоіну.

WZOChOxJONBn3YAU_igYxkkXnAkQj8CDCbMhi9izuFpZQaaiXdAWLcISJiNCst3u2fESzG2naU7kzXFE3Ea9eUhuEWVQuRpM-_iP8M9EDhg3G50VZcnLTzjtYYerswDpZccHp4kW

Тим, хто прагне майнити на відеокарті від AMD, варто звернути увагу на Radeon RX 580. Вона має чудовий потенціалом по розгону. Пам’яті передбачено 4 гігабайти.

Для того, аби ви самі могли оцінити термін окупності відеокарти, а в подальшому рівень прибутку, рекомендуємо скористатися он-лайн калькулятором, який допоможе розрахувати ці дані з огляду на обрану для майнінгу криптовалюту, потужність відеокарти та вартість електроенергії у вашому регіоні:

І окремо звертаємо вашу увагу на те, що процес майнінгу доволі шумний, особливо якщо ви використовуєте кілька відеокарт, саме тому найоптимальнішим варіантом стане кімната, яка найменше використовується для ваших потреб. Також незайвим буде встановити кондиціонер, так як у процесі майнінгу неминуче виділятиметься велика кількість тепла, що може негативно вплинути на тривалість служби вашого устаткування.

Щоб обрати відеокарту, яка найкраще підійде для ваших потреб переходьте в каталог КТС або приходьте в будь-який з 24 магазинів.

Читатйте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?