Хочу купити бездротові навушники: накладні чи TWS?

20/02/2020

На дворі вже 2020 рік і мало кого здивуєш бездротовими навушниками. Завдяки своїй професії я мала змогу “переслухати” безліч моделей - повністю бездротових (TWS), накладних, у вигляді накладки на шиювкладишів і вакуумних. Багато інформації у мережі стосується конкретних навушників, однак, мало оглядачів відповідають на питання: “Які саме бездротові навушники вибрати?”. Чим кращі true wireless, а чим накладні? Які обрати та на що звертати увагу при виборі першої бездротової гарнітури, розповідаю у цій статті.

Навушники як стиль життя

Для того, щоб наочно продемонструвати переваги та особливості двох видів навушників, візьмемо для прикладу дві моделі - популярні AirPods і брутальні Marshall Major III.

купить эирподс

купить эирподс

Обидві моделі чудові за звучанням і кожна має прихильників за зовнішнім виглядом. Однак, не порівнюючи їх технічні характеристики, я розповім, у якому випадку кожна з моделей буде краща для вибору.

Звук

Якщо вірите моєму суб'єктивному погляду на звук, то зазначу, що “маршали” однозначно кращі у відсіканні зовнішніх шумів (що є основною перевагою накладних моделей), а тому можуть здаватися сильнішими у звучанні. Але чистота та багатство звукового пейзажу (баланс частот) для мене рівні у обох моделях.

купить эирподс украина

Дизайн

Зовнішній вигляд моделей демонструє різні стилі життя власника. Порівнювати дизайн навушників немає сенсу, адже конструктивно вони є різними класами. Однак, варто розуміти, що підбираючи одяг зранку, власник AirPods не буде думати про навушники - білі і малі вкладиші однаково добре виглядають з будь-яким стилем одягу.

купить эирподс украина

“Подси” підходять і спортсменам, і офісним працівникам, легко адаптуючись під будь-яку ситуацію використання.

купить эирподс украина

На противагу, “маршали” мають чітку визначеність стиля. Рвані джинси, косуха, масивні прикраси - подивіться на промо цих навушників і зрозумієте, що вони не просто круто виглядають, а пропагують певний спосіб життя і будуть виглядати дивно на голові дівчини у класичному діловому костюмі (хоча ми в команді за свободу самовираження кожного).

Зрозуміло, що у цій парі, більш універсальними є AirPods, але щоб бути об'єктивною, варто сказати, що і накладних моделей з лаконічним дизайном вистачає. Більше того, при виборі треба звернути не скільки на стиль, як на особливості конструкції.

Накладна гарнітура з будь-яким дизайном обмежує у повсякденному використанні. Наприклад, у зимовий період можуть бути незручності з головним убором, а для тих, хто носить окуляри інколи буває важко закріпити оправу за вуха, які притиснуті чашами навушників. Я ношу окуляри на вулиці, тому мушу обирати більш універсальні навушники (дротові вакуумні чи TWS варіанти), щоб насолоджуватися музикою на прогулянці.

купить эирподс украина
 

Інша відмінність бездротових накладних і TWS полягає у транспортуванні. Повністю бездротові завжди оснащуються кейсом, який дозволяє зручно носити “малюків” і при тому заряджати їх. Інші бездротові моделі як накладні, так і інших форм-факторів, не завжди поставляються з чохлами, а накладні ще й не всі складаються, що дуже ускладнює їх перенесення у сумці чи рюкзаку.

Однак, накладні мають значну перевагу - витривалість. Деякі з моделей можуть працювати до 30 годин без підзарядки, що дозволяє інколи забувати про те, де пристрій бере енергію на роботу. У випадку з AirPods, навушники можуть працювати до 5 годин, а у нещодавно анонсованих Samsung Galaxy Buds Plus цей показник зріс до 11 годин. Я, наприклад, коли протягом тривалого часу знаходжуся у дорозі і хочу дивитися фільм, використовую кожен навушник по черзі. Такий невеликий лайфхак дає змогу не витрачати час на підзарядку навушників і використовувати весь запас енергії кейсу.

Комфорт

Беззаперечно, повністю бездротові більш комфортні. Якщо брати Airpods, то вони повністю виправдовують свою”повітряну” назву, адже взагалі не викликають дискомфорту, навіть протягом тривалого часу. Я точно впевнена у їх зручності, адже інколи в офісі слухаю музику годинами, поки працюю над матеріалом, а бувало, що й забувала про те, що у вухах є навушники.

купить эирподс украина

Airpods невагомі, тому перемагають будь-які вакуумні і накладні навушники. Наприклад, “маршали” за 2 години точно втомлять вуха тим, що сильно притискають їх до голови. Пам'ятаю, що коли раніше дивилася фільми у накладних навушниках теж стикалася із дискомфортом, а у літній період накладні взагалі можуть бути нестерпними на вулиці.

Зауважу, що деякі геймерські та спортивні моделі накладних оснащуються спеціальними амбюшурами-”сітками” (нагадують матеріали кросівок). Так чаші навушників дозволяють тілу дихати, а ще їх можна знімати та прати як одяг. Такими до прикладу є JBL Under Armour Sport.

Які ж обрати?

При роздумах між якими бездротовими навушниками обирати - TWS чи накладними, я відповім так:

  1. Якщо ви обираєте максимально універсальні навушники на кожен день і прагнете до максимального рівня комфорту, то обирайте TWS. Вони дорожчі за інші форм-фактори (накладок на шию чи з кабелем посередині), однак забезпечують справжню свободу руху. На мій суб'єктивний погляд, кращий баланс звуку та комфорту пропонують Airpods, але й інших достойних варіантів від інших виробників вистачає.
  2. Якщо ви маєте якісь навушники та хочете спробувати накладні (для максимальної шумоізоляції, але свободи від кабелю), тоді сміливо обирайте будь-яку модель на свій смак. Навіть для перегляду фільму відсутність кабелю дозволяє відійти від ноутбука чи ПК, а при підключенні до консолі вільно рухатися з маніпулятором. Щоб чаші менше тиснули на вухо, обирайте моделі з великими чашами або ж овальної форми, адже компактні вуха як в розглянутих маршалах можуть приносити дискомфорт при тривалому прослуховуванні. Якщо говорити конкретно про Marshall Major III, то зауважте, що вони в першу чергу про дизайн і достойний звук, а тому можна звернути увагу на їх особливості та вирішити для себе, що є більш пріоритетним - комфорт чи стиль.

Сподіваюся, що ви знайдете “свою” модель навушників, головне не забувайте, що будь-який аудіопристрій залежить від якості пісень, які відтворює джерело. Щоб отримати якісний контент можна звертатися до спеціалізованих сервісів або ж уважно шукати файли для завантаження у мережі.

Вмикайте музику та підписуйтеся на наші соціальні мережі - там ми ділимося найцікавішим контентом:

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?