Молоді скандинавські Urbanears Jakan проти бувалих Marshall Minor II: шукаємо фаворита серед бездротових навушників

18/12/2018

Bluetooth дозволив аудіофілам отримати більше комфорту при прослуховуванні музики, тому бездротові навушники стають все більш популярними, а виробники фантазують із можливими дизайнами. У нашому офісі побувало безліч різноманітних моделей - накладні із з’ємними кабелями, із кріпленнями та накладками, із повністю відсутніми кабелями та інші.


Найбільш часто я зустрічаю класичну конструкцію - коли кабель навушників лягає ззаду голови на шию чи частково спину користувача. Саме в такій конструкції виконані обидві моделі, які сьогодні змагаються між собою - Jakan від Urbanears та Minor II від Marshall. Пропоную спочатку розглянути їх окремо, а потім порівняти - чи настільки вони різні, як це здається на перший погляд?

Мотоцикл, борода, косуха 

маршал боке.jpg

От саме такі асоціації в мене виникають, коли я тримаю в руках Minor II. В принципі, бренд Marshall по замовчуванню мною сприймається як унікальний - особливий дизайн із вінтажними акцентами, брутальним оформленням і увагою до дрібниць покорив серця мільйонів фанатів по всьому світу.

Виглядають навушники компактно, кабель дуже м'який і гнучкий. Матеріали складають враження міцних і надійних, що притаманно продукції бренду. Тип моделі відноситься до вкладишів, що одразу треба врахувати тим, хто любит вакуумні навушники із високою шумоізоляцією. Чаші оснащені магнітами, які скріплюють їх у вигляді намиста. До того ж при цьому музика ставиться на паузу, що зручно, коли наприклад до вас на вулиці підійшов знайомий і ви можете зняти навушники, повісивши їх на шию.

логотип на чашах.jpg

При включенні Minor II видають звук старту - не схожий на інші, грубий і суворий, який знову нагадує, як фірмовий стиль пронизує весь пристрій. Підключаються навушники легко, все упраління покладається на одну багатофункціональну кнопку.

маршал вигляд пульта.jpg

Рух вправо - наступний трек, вліво - попередній, вверх та вниз - зміна гучності. Кількома натисканнями можна викликати голосового асистента, відповісти на дзвінок чи поставити відтворення музики на паузу. Одна кнопка є трохи незвичною, але у більшості випадків керування Minor II не викликало дискомфорту.

маршал пульт.jpg

У дизайні класичним елементом є оздоблення чаш - кожна має гравіювання із великою літерою M. На пульті керування бічні сторони покриті текстурним визерунком, а біля кнопки є логотип. Найбільше візуально мене привабив колір моделі - він нагадує плитку шоколаду чи насичену каву, тому не просто виділяє Minor II, а додає щось тепле та “смачне” до образу пристрою.

Щодо звучання моделі, одразу зазначу, що я не фанат навушників-вкладишів, тому мій висновок є достатньо суб'єктивним. У випадку із вакуумними користувач може обрати різний розмір насадки, тому завжди є можливість отримати максимальну шумоізоляцію. Але, я знаю багато людей, які цінують вкладиші за відсутність тиску та максимальну чистоту звуку без переважання нижньої частоти. Я ж люблю такий бас, від якого трусить мозок у черепній коробці, тому завжди рахую, що вираженості нижніх частот не вистачає.

Якщо ж говорити конкретно про Minor II, то звук у цих навушниках залишає приємний післясмак. Він басовитий (не максимально, накладні навушники за аналогічні гроші, басу мають більше), знову ж таки, вкладиші не гарантують такої шумоізоляції як вакуумні моделі. Але, я провела міні-експеримент - послухала одну й ту саму пісню на Minor II і у вакуумних бюджетних навушниках. Після Minor II, із звичними для себе вакуумними, в мене склалося враження прослуховування музики під водою. Високий ступінь чистоти звуку у маршаловських навушниках дозволяє людині без музичного слуху чітко розрізняти партії струнних і ударних інструментів, а гітара у важких рок-композиціях не змішується у суцільний шум. Minor II оцінять якраз ті, кому не потрібні максимальні низькі частоти, а вимагається баланс звуку, щоб можна було насолодитися усіма нотами та відтінками аудіо. Тому, я б сказала, що Minor II підходять для будь-якого жанру музики.

маршал чаша - пульт.jpg

Вони створені для тих, хто хоче викликати враження аудіофіла, а також має додаткові накладні навушники (для більшої глибини звуку, перегляду фільмів). Вони чудово підійдуть для використання на ходу, у подорожі, прогулянці та навіть спорту (спеціальний гачок не дає змоги випадати навушникам). Загалом, Minor II для фанатів бренду, яким треба щось від Marshall для активного використання. Вони є преміальними навушниками, вигляд яких говорить сам за себе, адже Minor II здатні слугувати користувачеві не тільки аудіо-пристроєм, а й статусним аксесуаром - що і очікуєш за таку вартість і дизайн.

маршали у вусі.jpg

Із переваг моделі хочеться виділити наступне:

Підтримка протокола aptX, який гарантує якість звуку на рівні дротової моделі;
Тривалий час автономної роботи (близько 12 годин);
Кріплення на чашах Ear-Fit;
Магнітне з'єднання чаш із паузою музики;
Мультифункціональна кнопка керування;
Фірмовий дизайн;

Недоліки:

Відсутність чохла  у комплектації;

Легкість, спорт, casual

джакан пульт.jpg

Майже повною протилежністю суворим маршалам є скандинавські Jakan. Мені приїхали навушники у темно-червоному кольорі із тканинним кабелем та аналогічним до попередньої моделі гачком, який можна регулювати, отримуючи маскимально надійне закріплення навушника у вусі.

Jakan мені видалися дуже комфортними, підключати їх легко, весь процес супроводжується інтуїтивно зрозумілими звуками. Пульт також схожий із маршаловським, адже передбачена лише одна кнопка, аналогічно присутні магніти, які “зчіплюють” чаші.

джакани магніт.jpg

Urbanears Jakan сподобалися мені своїм “теплим” виглядом - вони прикольно поєднуються із одягом і несуть щось новеньке у дизайні.

Щодо звучання, то навушники не можна назвати еталонними. Запас гучності високий, звук чіткий і збалансований, однак хорошої вираженості басів мені не вистачало. Навушники у звуці відображають філософію свого дизайну - вони легкі і для важкої музики не годяться. Вони асоціюються із легким бігом, при якому важливий ритм, а не швидкість - слухати музику в Urbanears Jakan треба для насолоди, а не пошуку максимальної глибини.

В шумоізоляції вони втрачають, адже також відносяться до типу вкладиші. Але при тому, цілий день в них сидіти комфортніше, ніж у вакуумних (при високій гучності офісного шуму все одно чути не будеш).

За звучанням Urbanears Jakan відповідають своєму ціновому сегменту - найкраще мені вони звучали на 60% гучності, хоча звичніше є для мене рівень близько 75-85%. Щодо жанрів, то найслабше Urbanears Jakan відчувають себе із рок-композиціями - гітари стають дуже різкими і зливаються у шумний потік. Баладний рок із акцентом на вокал - єдине із чим можуть впоратися Urbanears Jakan.

Ці навушники не втомлюють ані гучністю, ані конструкцією, тому за ергономічність я їм ставлю 5 із 5 балів. Але от у по звуку - їх треба вибирати для щоденного прослуховування, бігу чи офісного використання, вони точно не для затятих меломанів.

джакани.jpg

Загалом Urbanears Jakan прийнялися мною добре - скандинавська філософія чимось виділяє їх. Гарнітура знайомить із новою культурою та поглядами, вони якісь душевні - навіть пакування, яке виглядає як матрьошка має на верхній частині текст-пояснення, чому модель названа саме Jakan (походить від назви пригороду Стокгольма).

Дуже хотілося, щоб ці навушники мені підійшли, але, говорячи відверто, я б їх обрала лише через формат. Вони дуже зручні, я рада, що молодому бренду вдалося настільки толково зробити упправління і конструкцію комфортною (за цим вони не уступають преміальним маршалам). Але на молодість компанії можна й списати недопрацювання у звуці - у більш доступних дротових моделях звук мені був приємніший.

Зводячи всі свої спостереження в єдине, давайте виділимо головні відмінності та спільні риси обох моделей.

Відмінне:

Дизайн

Marshall Minor II - статні, вінтажні, унікальні. Несуть брутальний стиль, який присутній у найбільш дрібних деталях пристрою.

Urbanears Jakan - легкі, портативні та спортивні. Вони уособлюють стиль сучасного європейця, який прагне свободи та полюбляє щодня слухати музику.

Ціна

Minor II коштують майже 4 тис. грн., Jakan - менше 2 тис. грн.

Звук

Jakan уступають Minor II за широтою звукового ландшафту, що можна без докорів сумління пояснити меншою вартістю.

Спільне:

Управління

Обидві моделі мають круті однокнопочні пульти, якими можна зробити все (перемикати треки, змінити гучність, викликати асистента та відповісти на дзвінок).

Ергономіка

І Jakan, і Minor II оснащені “гачками-кріпленнями”, які не дають чашам випадати з вух. Також мають магніти, які перетворюють навушники в “намисто”, яке легко носити, коли музика не прослуховується.

Висновки

Для людини, яка до цих пір залишається осторонь бездротових навушників, і Marshall Minor II, і Urbanears Jakan здалися достойними гарнітурами. Вони несуть певну філософію та ілюструють різні стилі життя, даючи власнику не тільки музику, а й певний образ.

Чи стала б я купляти ці навушники? Так, якщо в мене лежали б вдома великі монітори, із якими можна послухати колекції пісень різних жанрів чи подивитися фільм. Для дороги та щоденного використання Jakan і Minor II зручні і сподобалися мені набагато більше за своєю конструкції, ніж інші варіанти (накладки чи повністю бездротові спортивні моделі). По суті, Jakan і Minor II не можна вибирати за ціною - потрібно розуміти про що вони говорять своїм виглядом, адже, навіть маючи вільні 4 тисячі на маршаловські Minor II людина не отримає максимум задоволення від купівлі, якщо не є частиною світу тих, кому косуха зручніша за теплу практичну парку.

Раджу ознайомитися із більшою кількістю бездротових гарнітур у каталозі інтернет-магазину за посиланням та бажаю гарного вибору “своїх вух”)

Читайте також: 

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?