Mi Band 6 VS Mi Band 7: який фітнес-браслет вибрати?

27/06/2022

Компанія Xiaomi щороку оновлює свій найпопулярніший фітнес-браслет Mi Band і цей рік не став виключенням. Взагалі, для великої кількості користувачів словосполучення "фітнес-браслет" асоціюється лише з Mi Band, бо фактично він і створив цей ринок. В цьому матеріалі ми будемо розбиратися з питанням чи варто оновлюватись з Mi Band 6 до Mi Band 7 та який з них варто купувати, якщо ви раніше не користувалися фітнес-браслетами взагалі, а також представимо ключові відмінності двох браслетів.

H0ewLBHup4diqSgV2oMjwZpweurWVIjCZUK3Tvw3vrWoRpa1QkOz7f3_KLQHGJnPAcRg0xz4w_dcthb9wXHQH_t3f8cK_XQBSBMdVVFsbaFIvkNux8BgXnL6Lc-d_SjZpRTUHRoyr-fcz_b9dZg

ДИЗАЙН

Якщо говорити суто про зовнішній вигляд браслетів Mi Band 6 та Mi Band 7, то різниця мінімальна. У сьомої версії більш плавний перехід капсули в силіконовий ремінець. Однак до переваг в зовнішньому вигляді ми можемо віднести також режим Always-On Display, який з’явився у Mi Band 7. Завдяки тому, що екран постійно відображає час і ви можете вибирати серед запропонованих дизайнів AOD-екрану, то Mi Band 7 є більш виграшним варіантом.

czk6FWKEG_pWXM6j9vk1JJ2fJr67MNbFD29MbrWiFzPY4sRAZSORM24DUeKVkBoWpnPbvhaahrbjko4-lorjo8rrAHuhO0o5CtxtjRxpSyB9GgIaXWSer30Cj9gMPQpfgmf6pFM1Ytxkc5qKCVc

ДИСПЛЕЙ

Діагональ дисплею нової версії зросла на 0,06 дюйма з 1.56 у Mi Band 6 до 1,62 у Mi Band 7. Насправді, різниця мінімальна, але приємно, що діагональ екрану зросла при аналогічних габаритах пристрою, а відповідно зросла корисна площа дисплею. Також в новинці Xiaomi вирішила не жертвувати щільністю пікселів і разом зі зростанням діагоналі збільшила роздільну здатність. Нагадаємо у Mi Band 6 — 152x486, а у Mi Band 7 — 192x490.

Новинка має більш яскравий дисплей — 500 ніт проти 450 у Mi Band 6. Додали нові циферблати і серед них є справді красиві і ви точно знайдете ті, що вам сподобаються. Не можемо не згадати про режим AOD, який вперше з’явився саме в Mi Band 7 і користувачі його реально чекали і це одна з головних мотивацій для оновлення з Mi Band 6 до Mi Band 7.

stiu9xgjnAnE0gd3hMH5Zy_6Trv9qQH9AUfpwIqgJDD1d6HnLtWioj2kOINy4AvVb2YCzgLgDdpQyLO9ikvDILR6baQH1UGeyalge7jVUIpzOoMpmrb1genXWQtreCeJbwOT0EFZVaexY_e_uQA

Відзначимо також і те, що на Mi Band 7 плавніше і швидше працюють анімації, а також на екрані завдяки оновленню програмного забезпечення відображається більше інформації. Щодо плавності і швидкості інтерфейсу, то вона стала можливою завдяки новому процесору Dialog, який краще працює з GPU.

Якщо виходити з характеристик дисплею, оцінювати якість відображення та супутні фішки, то вибирати однозначно варто Mi Band 7 за плавність, AOD, більшу діагональ, вищу яскравість та нові циферблати.

АВТОНОМНІСТЬ

Виходячи з технічних характеристик автономість Mi Band 7 мала б бути суттєво вищою, бо “сімка” має батарею на 180 мАг проти 125 мАг у Mi Band 6. Однак приросту в автономності не відбулося, бо збільшилася площа екрану та додали режим Always-On Display. При помірному користуванні його вистачає на 2 тижні і в попередньої версії аналогічні результати.

XD06_4CiQoaREsUHdG-QSaduCecAwx6B0kSLHb4TbRVRQN5IUNeR_mANPYH6ZcfWecZ_vwUg9fZkG2m00GKk7F_3D1pUzKiH8ElE8ljJsoShAYJnIxT0p83kBIbFzxfBnXiB9WaWF2Wr45W0Z_4

СПОРТИВНІ ФУНКЦІЇ ТА ЗДОРОВ’Я

Минулорічний фітнес-браслет від Xiaomi підтримував 30 різноманітних режимів тренувань, а Mi Band 7 підтримує 120 спортивних режимів. Це надзвичайна цифра і приємно те, що в додатку Mi Fitness можна змагатися з друзями по основних показниках активності.

В новий браслет додали можливість відслідковувати VO2 max — максимальний об’єм кисню, який ваш організм готовий переробляти під час фізичних навантажень. Відповідно браслет навчився визначати вашу кардіо-витривалість. В попередній версії браслета була можливість відслідковувати SpO2, але в новій версії додали можливість робити це впродовж всього дня. Крім того, браслет вас попередить, коли рівень кисню в крові впаде нижче 90%. Mi Band 7 навчився також попереджувати надмірні фізичні навантаження. Браслет бере дані базуючись на надлишковому споживанні кисню після тренування і сумує їх за 7 днів, а тоді дає рекомендації щодо інтенсивності тренувань.

ChGo_I2p7FHyBLQYiiNk0rHg15Ne8kgalFp-HXOIHVlE2CbrwDZuzi1aUgVsKcvbFCehNX981kE7yowBbY8Uxa4zJwjcBbv0KSrFfwoWJ4wU6gnbPEN22m5uH60gm_vqteLRZb-JqnqIyoQ4x_E

Звісно, варто пам’ятати, що фітнес-браслет це не медичний пристрій, а відповідно він дає тільки приблизні показники, які дозволяють розуміти динаміку змін в організмі.

ДОДАТКОВО

Mi Band 7 підключається до смартфона за допомогою Bluetooth 5.2 LE замість Bluetooth 5.0, як це було в Mi Band 6, а також Mi Band 7 не вдасться підключити до пристроїв, які працюють на операційній системі Android 5.0 та старіших.

ВИСНОВОК

  • Якщо у вас зараз є фітнес-браслет Mi Band 6, то оновлюватись є сенс тільки в тому випадку, якщо ви хочете розширити бібліотеку підтримуваних видів спорту, а також, щоб отримати режим AOD, якщо ж кількість видів спорту і функції здоров’я вас цілком задовольняють на Mi Band 6, то особливого сенсу переходити на Mi Band 7 немає.
  • Якщо ж ви зараз є власником Mi Band 5 чи старіших версій Mi Band або тільки розглядаєте покупку першого фітнес-браслета, то однозначно варто обирати Mi Band 7, бо він суттєво кращий за попередні версії, наприклад Mi Band 3,4,5. Вас приємно здивує великий по мірках фітнес-браслетів Amoled-дисплей, наявність AOD, величезна кількість спортивних режимів і при цьому звична для Mi Band двотижнева автономність та приємна ціна.
Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?