Mi Air Charge: бездротова зарядка на відстані

03/02/2021

Xiaomi анонсувала революційну бездротову зарядку. Цього разу це не просто підставка чи “килимок” на який потрібно покласти смартфон, щоб він заряджався. Mi Air Charge — це бездротова технологія, яка заряджатиме пристрої по повітрю.

Док станція Mi Air Charge має корпус квадратної форми в який вбудовано 144 антени, які відповідають за випромінювання хвиль міліметрового діапазону, які будуть перетворюватися в струм на смартфоні. Док-станція має 5 фазових антен, які відповідають за визначення розташування пристрою в кімнаті.

Mi Air Charge: бездротова зарядка на відстані

Виробник стверджує, що зарядка працюватиме на відстані до кількох метрів, а фізичні перешкоди не впливатимуть на її ефективність. Xiaomi також розробила спеціальну антену-маячок, яка необхідна для смартфона, щоб док-станція швидко знаходила його, а він міг приймати “енергетичні хвилі”.

Представник Xiaomi Адам Цзен Сюечжун сказав, що незабаром технологія охопить смарт-годинники та фітнес-трекери. Однак у 2021 році чекати комерційні пристрої з підтримкою цієї технології не варто. Отож, бездротовому майбутньому бути, але це станеться точно не у 2021 році.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?