Mi A1 та Redmi 5 Plus: інновації стають доступними

26/03/2018

Прихильників бренду Xiaomi щороку стає все більше завдяки тому, що компанії вдається робити смартфони з усіма новомодними фішками і при цьому з адекватним цінником. Якщо брати бюджетний сегмент, то мало хто може посперечатися з Xiaomi.

J8Iqw2PVBW3uIl_WITwERyr65kT2ApecZaZRyL9T_jBRX-skf5baN490gzPyonWqHVIMiBFaoDKALQ9twk8eFn-1UpnYEa2KHwS7342Y3wOlI2bUgzcCEr6iQIGtvIf42Cg2xIH3

Якщо ви теж в категорії прихильників цього бренду або хочете спробувати щось нове до вашої уваги два смартфони, які є одними з кращих в ціновому сегменті до 6 500 грн.: Xiaomi Redmi 5 Plus та  Xiaomi Mi A1. Щоб дізнатися переваги кожного з них та порівняти можливості камери читайте далі.

Характеристика

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Redmi 5 Plus

Діагональ

5.5"

5.99"

Процесор

8-ядерний

Snapdragon 625

8-ядерний

Snapdragon 625

Оперативна пам’ять

4 ГБ

4 ГБ

Батарея

3080 мАг

4000 мАг

Вбудована пам’ять

32 ГБ

64 ГБ

Кількість SIM-карт

2

2

Роз’єм для зарядки

USB Type-C

Micro-USB

Діагональ екрану та дизайн

Redmi 5 Plus має більшу діагональ на 0,5", хоча це не відчувається через тонкі рамки навколо дисплея. По ширині обидва девайси приблизно однакові, а по довжині 5 Plus на декілька міліметрів довший. Варто визнати, що він має сучасніший вигляд, ніж Mi A1, особливої футуристичності йому додають заокруглені кути екрану із відношенням сторін 18:9. Але ейфорія від дизайну Redmi 5 Plus відходить, якщо обернути смартфон екраном донизу. Задня кришка — стандартний шматок пластику в стилі Xiaomi. Mi A1 задньою стороною має схожість з iPhone 7.

Обома девайсами зручно користуватися і вони щільно прилягають до руки, хоча на 5 Plus дотягуватися до країв екрану зможуть лише ті в кого пальці, як у піаністів.

Процесор та оперативна пам’ять

Обидва смартфони мають ідентичні процесори — 8-ядерний Snapdragon 625 та по 4 ГБ оперативної пам’яті. Цього більш, ніж достатньо для виконання повсякденних завдань: спілкування, розваг та роботи. Ресурсоємні ігри на максимальних характеристиках звісно ж не літають, але якщо налаштування графіки трішки зменшити, то все чудово. Смартфони не для геймерів, але більшість ігор та додатків вони “тягнуть” плавно та без підвисань.

BogacVzGVnoMAbc7qPCO8zd0Tx1tFCC-iNXrAvu-orB_7LV95EQWN-wwlKRgrLJGXsTAejObKDLDmj2d6RVp_NV7TX2m2I8nAnQCtgcsvEoXBQY_dhmkRoy4uyzHLuqXw_Jmc6cl

Автономність

Якщо ви обираєте бюджетний смартфон для роботи, то Redmi 5 Plus буде чудовим варіантом через наявність потужної батареї на 4000 мАг, в той час, як у Mi A1 — 3080 мАг. Redmi 5 Plus на середній яскравості екрану при увімкненому режимі енергозбереження може “прожити” півтора-два дні.

Вбудована пам’ять

Вбудованої пам’яті у Mi A1 — 32 ГБ, у Redmi 5 Plus — 64 ГБ. Обидва смартфони мають слот для карт пам’яті. Якщо ви не користуєтесь хмарними сервісами зберігання даних, то картка пам’яті буде обов’язковим варіантом, хоча у смартфонах потрібно обирати, що для вас пріорітетно: карта пам’яті чи ще одна SIM-карта. Якщо додатковий номер для вас більш важливий, тоді відразу варто купувати смартфон з більшою кількістю вбудованої пам’яті та підписатися на хмарні сервіси.

iDEbT9y6_iUG0cRJhUaQyKLEcvhA3je-YLpCYw15ObzEUXbMZpdhUMWsn3MfJcGO1DEeaOG_5VH0mdgtbihk3YQv0xjN9M0JeZgz9H2IZP8uEVnxuDVldaZWRh0-G0nrpZaqA4gK

Роз’єм для зарядки

Ще декілька років тому такий пункт, як роз’єм для зарядки ніхто б не виділяв в окремий пункт, але сьогодні за наявності USB Type-C, роз’єм micro-USB можна вважати за недолік смартфону. Якщо для вас це теж важливо, тоді Mi A1 підійде вам краще, бо у ньому — USB Type-C, а у Redmi 5 Plus все ще micro-USB.

Камери

У 2017 році, коли презентували Mi A1 його камеру порівнювали з топовими моделями iPhone.

Характеристика

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Redmi 5 Plus

Основна камера

12+12 МП

12 МП

Фронтальна камера

5 МП

5 МП


Чи справді він так добре фотографує і чи фотографує він краще за Redmi 5 Plus можете порівняти у нашій статті: “Порівняння камери Xiaomi Mi A1 з Xiaomi Redmi 5 Plus”.

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?